Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kas hastası olduğum için babam evlenmeme karşı çıkıyor. Ne yapmalıyım?

alptug06

Üye
Konular
34
Reaksiyonlar
0
Selam arkadaşlar nasıl ve neresınden başlayacagımı bilmiyorum ama sizinle paylaşmak istedim
40 yaşında kas hastasıyım % 90 raporluyum ilk kez birisi ile karşılıklı sevgi var evlilik konusunu
aileme actıgımda babam karsı cıktı tek sebep enğellı olmam evlenecegım kısının bana bakamıcak
olması ve geçinemessek bırakıp gidermiş bizide kendinide yıkar kaldıramayız dıyor maddı olarakda
çok problem olmamasına rağmn ne yaptıksa ikna olmuyor ben kimseyle uğraşamam diyor sizce
ne yapmalıyım :(

Evlenmek istediğiniz kızın ailesi razımı bu duruma? Onun bir sakatlığı/hastalığı var mı? Kız kaç yaşında? Ne zamandır görüşüyorsunuz? İnternet aracılığı ile mi tanışdınız, yani yüzyüze görüştünüz mü?

5 senedir ailece tanıstıgımız bır ailenin kızı annelerimiz uzaktan akraba 36 yaşında engeli felanda yok

salih bey öncelikle geçmiş olsun.40 yaşında bir insansınız,anlamadıgım babanız neden mudahale ediyo bu kadar,sizinde hakkınız degilmi yuva kurmak,evlenmek,ve mutlu olmak,bence arada sevgi ve samimiyet varsa hiç düşünmeyin evlenin,evlilik biraz şans işi,belkide çok mutlu olacaksanız kim bilebilir yani:)yaşınız 40 bu siizin son şansınız olabilir,bence babanızı ikna edebilecek kişilerden yardım isteyin,belki bu konuda anlayış gösterir,inşallah sizin için herşeyin hayırlısı olur...

Teşekkür ederim.
Cünki geçimsisz insanın teki babam bir kas hastası kız kardeşim daha var dedigim dedik diktatör bir kişi
yaşamadan neden önyarğilısın diyorum olacagı kesin diyor üç ay sonra bırakıp giderse biz temelli yıkılırız diyor
ve gördümki sevgi fln yokmuş sevdigim kişide çok iyi bir insan Allah korkusu olan birisi herşeyi söyledik ama
dedigim dedik diyor

40 yaşında yetişkin bir insansınız. Ben, belki kızın yaşı küçüktür diye düşündüm, ama onun yaşıda sağlıklı bir karar verebilecek kadar var. Babanızda haklı endişelenmekte.. Terkedilmeniz sizin canınızı ne kadar çok yakarsa sizden çok anne ve babanızın canını yakar. Gerçekci yaklaşıyor babanız olaya.. Babanıza kızmamanız lazım. Ama, bu kötü ihtimaller herkes için geçerli, yaşayıp görmeden kestirip atmamak da lazım..

Empati kuruyorum, ben olsam yüklenmem babama, insan oğlunun ne zaman ne yapacağı belli olmaz. Öyle çokda güvenmem seviyorum diyene. Bugün aşk, meşk sevdasına pespembe görünebilir hayat ikinize, zaman sonra işin rengi değiştimi bugün babanıza takınacağınız tavırlar o gün elinize ayağınıza dolanır. "ben dememiş miydim" lafını duyarsınız, kaldırmasıda zor olur.

Denemek istiyorum şansımı deyin. Baba değil misin, düşersem tutacaksın gene elimden deyin.. Ömürlerinin yettiği yere kadar el tutmak zorundalar evlatlarına. Ama asla emri vaki yapmayın.. Mutlaka rızalarını alın ki yarın bugün korkulan şey başa gelirse arkanıza baktığınızda anne babanız orda olabilsin, kırmamış yıkmamış olun..

En önemlisi Allah alnınıza yazdıysa hiç kimse engel olamaz, şartları zorlamanıza rağmen olmuyorsa vardır bir hayrı deyip vazgeçin.

:( Haklısınız sanırım ..ama annem tek başına ıkı enğelli kişi ile meşgül evin işi vs vs her yönden bu evlilik herkes için güzel olacak diye düşünmüştüm senelerce

salihbeyy anlaşılan babanızı bir şekilde mutlaka ikna etmeniz gerekiyo,eger etme şansınız yoksa ya vazgececeksiniz,yada babanızı kıracaksınız,ama şunuda göz ardı etmemmniz gerekiyo,şans kapıyı her zaman çalmaz,arada sevgi aşk varmı bilemiyorum tabi,karşı tarafı siz tanıyorsunuz,karşı tarafın ne kadar samimi oldugunu siz biliyorsunuz,benim şahsi fikrim fikrim yani ben olsam kesinlikle evlenirdim,çünkü hayat benim hayatım,babanızda sizi seviyorsa bu duruma anlayış göstermesi gerekiyo..herşeyin hayırlısı olsun diyelim,allah yardımcınız olsun..

verilmesi gereken mesajı " BACIBEY" .çok güzel vermiş yüzde binbeşyüz katılıyorum o'na.hemde vuuuuuu demeden.

üzüldüm babanıza ailenize anlatmaya çalışın elinizden başka ne gelir ki.aylıgınız var sonuçta sevmişsiniz de.ah ah öyleya engel insana hep engel oluyorlar.

evlenince kendi ailenizle mi oturacaksınız?babanız olaya mantıklı bakıyor.kendine göre mutlka haklı sebepleri vardır.biz sizi tanımadığımız için yorum yaparız ama babanız hem sizi hem karşı tarafı tanıyor.uzaktan akrabamız demişsiniz.hakkınızda hayırlısı olsun..

Bir kas hastası bayan olarak evlenmek bizim adımıza biraz daha zor.Bir aileyi aile yapan çocuk unsuru gibi bir değer var evlilikte ve kas hastası bayan olunca bu olay çok zor.Cesaret edip sağlık durumu daha iyi olan kas hastası bayanlar çocuk uğruna sağlıklarından verecekleri kaybı göze alıp çocuk sahibide olabiliyor ama sağlık durumu hiç uygun olmayanlar için bu tamamen imkansız.
Ailelerimiz bizim için çk önemli ama onlarda sonsuza kadar bizimle olmayacak.Babanız biraz sığ düşünüyor eğer ki birbirinize karşı sevgi var ve karşıdaki sağlıklı bir bayan size her türlü desteği verip bakabilecek ise neden olmasın ? Hatta olsun kendi ailenizi kurun inşallah hiç bir aksilikte olmasın mutlu olun.Kader adına gelecek adına hep negatif olasılıklar üzerine düşünmek sadece karamsarlığa iter.Evden sapasağlam çıkıp bir kazayla hayatını kaybeden veya engelil olabilirsiniz.Hayatta her şey mümkünken biraz daha iyimser olmak ama tüm şartları en kolay şekilde yaşayabileceğiniz şekilde oluşturduktan sonra sevginize,Rabbinize ve biraz iyimserliğe ihtiyacınız var diye düşünüyorum.

İnşallah her şey gönlünüzce olsun..

Evlinince kime sıgınacagız peki maddi konuyu hallettık diyelim sevdigim kişinin beni fiziksel olarak taşıması çok zor,
sonu kötü biterse dönüşüde yok ki her yönden aileye bağımlıyız kısacası çıkmaz sokaktayım sanki ..sevdigim kız bızde bir
ay kaldı ailemle tüm çevremdeki herkesle diyologları çok iyi ama babamın inadını anlamış deilim

sizi sevdiginden eminseniz sonunu düşünmeyin ona kalırsa her şeyin riski var yaşınız olmuş 40 daha neyi bekliyeceksiniz ,babaya gelince konuşun karşılıklı olarak ,ikna edici bişeyler diyin( bende yuvam olsun istiyorum, beni bundan mahrum etme baba ,destegine en çok ihtiyaç duydugum zamandayım bana destek ol diyin )etkisi olur kısa az ve öz konuşun zamana bırakın hakkınızda hayırlısı olsun...

Enterasan biz engelliler aile tarafindan hep evlendirilir sozde is gercege donusunce yan cizebiliyorlar.anne baba bugun var yarin yok, herkez kendi ailesini kurmak ister.sonucta erkeksiniz ucunda olum yokya bayan olsaniz babaniza hak verirdim.ev ev ustune olmaz ayri bir ev olursa daha iyi olur .hersey gonlunce olsun.

Acısı tatlısıyla bu hayatı yaşamak istiyorum bir köşede miskin miskin ölmemi izleme baba tut elimden dedim nuh dedi peyğamber demedi..çok yakın akraba deil ama büyük annelerimiz akrabaymış anlatmak istedigim kültür çevre farkı felan yok yani

Üst Alt