Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kas hastası olup fizik tedavi gören var mı?

can.38.

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba ben MD kas hastasıyım benim fizik tedavisi olmam gerektiğini söylüyorlar acaba fizik tedavi alan kas hastaları var mı ? ne kadar faydası oluyor? bilgi ve paylaşımlarınızı bekliyorum. Teşekkür ederim...

merhabalar ; benim kardeşimde kas hastası ve ayda 8 seans fizik tedavi görüyor dışarı çıkamadığı için dizik tedavi ona iyi geliyor hocalarıda çok ilgileniyor ve hayatı , morali daha iyi oluyor ve çok daha iyi hissettiğini söylüyor :)

Teşekkür ederim sahin45 geçmiş olsun Allah acil şifalar versin...

fizik tedavi görmelisin.sana yuzde yuz ıyı gelecek dıye yada ıyılestırcek dıye bısey yok ama nerde hareket orda bereket derler.bende fizik tedavı ıstedım ama bana yorulmaman gerek dedıler zaten aktıf bı yasam tarzım var benım ama bnce git bnde ıstedıklerımde eger düz yürümende bi problem olursa fızık tedavıye gönderırız dedıler.hareket etmedgın zaman kas dahada tutuluyo bastan zor gelır ama zamanla rahatlıcaksın

Tşk ederim zelihaabaydın...Allah a emanet ol.

Kas kitlesinin çalıştırılması(kullanılması) gerekmektedir çünkü uzun süre çalıştırılmayan kas kitlesi doğal işlevini geri dönüşsüz biçimde yitirebilir. Bu durum ise yalnızca hareketleri kısıtlamakla kalmaz başka rahatsızlıklara da yol açabilir. İşte bu ve benzeri durumlara fırsat vermemek için kullanılmasında zorluk olan kaslara fizik tedavi ile yardımcı olunması zorunluluktur, tabi bir uzman gözetiminde.

Unutulmamalıdır ki sportif faaliyetlerde başrol öncelikle kasların daha sonra kemik ve eklemlerindir. Sportif aktivasyonun ise psikolojik durumların olumlulaştırılmasına varıncaya dek pek çok organ ve sistem üzerinde kanıtlanmış çok yararlı etkileri vardır. Buradan çıkarılabilecek en önemli sonucun, kas kitlesini çalıştırmanın/kullanmanın çok yararlı olduğudur.

Tşk ederim Kemalaydın gerçekten çok güzel bir şekil de açıklama yapmışsın.

can.38.;

merhaba arkadaşım mutlaka fizik tedavi gör,kas hastalarındaki fizik tedavi uygulaması neden yapılıyor biliyormusun,hastalığının ilerlememesi için,fizik tedavi sayesinde kasların çalışıyor ve hareketli kaslarda hastalık ilerlemiyor,bende fshd kas hastasıyım genetik ve kalıtsal fizik tedavi görmüyorum ama hergün kaslarımı yormayacak şekilde kaslarımı çalıştırıyorum,yürüyüş yapıyorum,kondüsyon bisikleti kullanıyorum,kollarımla ağırlık kaldırıp indiriyorum,yani uzun lafın kısası kasları çalıştırıyorum

ben de kas hastasıyım.. Tabi ne derece hastasınız bu da çok önemli ama bence her derecede yapmakta fayda var.
Ben yapmasam da bir şekilde bastonla yürüyorum ama yapınca hareketlerim biraz rahatlıyor yoksa adım atmak ölüm oluyor..

Size tavsiyem, fizik tedavi yapın ve kilodan uzak durun

Sevgiler

Merhabalar,

Bende fizik tedavi görüyorum, iyileşmeyi beklemiyorum tabi ki :) ama iyi geliyor zamanla sende hissediyorsun bu değişikliği hareketlerin de.
Ama bizler için daha önemli olan bir diğer tedavi yöntemi yüzmek inanılmaz rahatlatıyor kasları hastalığın ilerlemesini engelliyor imkanı ve sağlığı
buna müsait olan arkadaşlar mutlaka denesin derim hem ayda 8 seans olarak gördüğümüz bu fizik tedavi evde tekrarlamasak pek yararı olmuyor.

Sevgiler...

İstanbulda bildiginiz engelli asansörü olan havuz var mı?
Orduda Fatsa belediyesi bir tane yapmış, gerçekten inanılmaz bir tesis. Tam engellilere göre..

Üst Alt