Merhaba, bende skolyoz ameliyatı geçiren 39 yaşında sma (spinal musküler atrofi) hastasıyım.10 yaşımdan itibaren yürüyememeye tekerlekli sandalye kullanmaya başladım ve tabii skolyoz da gelişmeye başladı.2010 yılında omurga eğriliğimin iyice artmasıyla sağlığım bozulmaya başladı artık fazla oturamaz hale geldim, ailem beni Haydarpaşa Numune hastanesinde tavsiye edilen doktora götürdü başarılı bir Dr. ama anestezi uzmanları kas hastalığımdan ve de akciğer kapasitemin yeterli olmadığından dolayı ameliyatın riskli olduğunu söylediler. Ailemi üzmemek için (çok istediğim halde) bende o riskli ameliyatı olmadım ama 4-5 ay sonra solunum sıkıntıları başladı otururken bazen rahat nefes alamıyordum. Ankara'daki kas hastalıklarıyla ilgili nöroloji Doktorum Prof.Ersin Tan'ın bizi gönderdiği omurga cerrahı Prof.Muharrem Yazıcı'nın gerçekleştirdiği 9 saatlik başarılı bir skolyoz ameliyatıyla 100 derecelik eğriliğim 40-45 dereceye indi oturuşum düzeldi Allah'a şükürler olsun. Ameliyat çok riskliydi kas hastalarında ateş yükselmesi olabiliyormuş yoğun bakımdan ertesi gün öğleyin çıktım iki gün sonra ağrılarım geçti sayılır, unutmadan yazayım arkadaşlar bu gibi ameliyatlardan sonra enfeksiyon riski varmış bende ameliyattan sonra enfeksiyon geçirdim. Doktorum ameliyattan önce Hacettepe'de solunum fizyoterapistine göndermişti nefesim açılmıştı yüzde 58'den, yüzde 75'e çıkmıştı solunumu benden daha düşük olanları da ameliyat ettiğini söylemişti ameliyattan sonrada nefes egzersizlerime halen devam ediyorum nefesim giderek açıldı şimdi çok daha iyiyim. Bana göre Muharrem Yazıcı çok başarılı bir Dr. çocuk omurga cerrahı olmasına rağmen benide ameliyat etti sağlığıma kavuşturdu benden öncede bir çok kas hastasını ameliyat etmiş bu konuda uzmanlaşmış, eğer benim gibi tedavi olmada gecikenler varsa diye bende yazmak istedim, tecrübelerimi aktarmak istedim okuyanlara sağlıklar dilerim.