Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kas hastası olup skolyoz ameliyatı geçiren var mı..?

leman 01

Üye
Konular
37
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar müsküler distrofi kas hastasıyım yürüyemiyorum.benim gibi olupta skolyoz amaliyetı olan varmı varsa litfen bilgilerini paylaşsın acil lazım .amaliyat olmaya karar veremiyorum.kas hastalarının bu ameliyatı olması daha riskliymiş.cevap verirseniz sevinirim

merhaba geçmiş olsun aynı kaderi paylaşıyoruz

sibel, adım evren 17 yaşındayım aynı hastalıkları paylaşıyoruz ben de kas hastasıyım .hastalığın tanısı LGMD SARKOGLİKONAPATİ SKOLYOZ ameliyatı olmamm gerekiyor karar veremiyorum
ameliyat olduysan bilgilerini rica ederim.acil şifalar dilerm

Slm arkadaşlar hepinize büyük geçmiş olsun ben mehmet 40 yaşındayım mesajlarınızı yeni gördüm o yüzden geç sayıyorum ama yinede aydınlatmak açısından belki faydam olur 13 yaşlarında iken polinevrit hastalığı geçirdim ona bağlı olarak skolyoz gelişti fakat erken safhada iken ameliyat oldum buda yaklaşık 20 yıl falan önce oluyor o dönem teknolojisine rağmen çok zorluk yaşamadım 45 cm platin konuldu omurgama ve halen durmakta en büyük faydası skolyozun ilerlemesine engel oldu ve gayet iyi durumdayım bilginiz olsun tekrar geçmiş olsun acil şifalar dilerim

arkadaşlar ben duchenne müsküler distrofiyim 24 yaşındayım ve önümüzdeki hafta çarşamba ameliyata alınacam ankara eğitim ve araştırma hastanesinde doç.dr. hacı mustafa özdemir hoca yapacak ameliyatı nefes proplemlerim aşırı derece var ve hatta bpap adında sadece geceleri kullandığım bir uyku solunum cihazım var sizce ne yapmalıyım olayımmı veya artıları eksileri çok riskli bir hastayım kararı verdimde ama korkuyorum... acil bilgi paylaşınnnnnnnnnnn lütfen

scolyoz

ben scolyoz ameliyatı geçirdim önce allahın izni ile sonra ankara ibni sinada prof.dr.tarık yazar hocamın yardımı ile sağlığıma kavuştum. çok mutluyum.prof.dr tarık yazar hocama gitmenizi öneririm. tarık hocamız dünyada ilklere giriyor omurga ameliyatlarında

arkadaşlar evet sonunda ameliyatı oldum doç.dr. hacı mustafa özdemir prof.dr. tarık yazarın baş asistanlığını yapmış onun kadar başarılı olduğuna inanıyorum 07.12.2011 günü sekiz saat yirmi dakikada çıktım ameliyattan 2 gündede yoğunbakımdan çıktım ameliyat çok riskliydi her an her şey olabilirdi boğaza takılan hortum çıkmayabilirdi ölebilirdim ama elhamdülillah olmadı ama duchenne müsküler distrofi olduğum için göğüs kaslarım zayıf malum o yüzden ameliyattan sonra balgamı atamadım ve 4 kez ölümden döndüm balgam hava yollarını tıkkattı boğulmuştum ve apartopar ankaradan helikopter ambulans ile konyadaki göğüs doktoruma geldim 16 günde buranın yoğun bakımında yattım şimdi ise otururken nefes gelmiyor inşallah o da düzelir ama size tavsiyem bu ameliyatı olacak dmdliler erkenden olsunlar yani göğüs kasları etkilenmeden bu ameliyatı olun eğer geç kalmışsanız kesinlikle olmayın çünkü geç kalındımı çok riskli

scolyozda geç de kalsan ameliyat olman lazım yoksa gün geçtikçe omurga iç organlara baskı yaptığı için yaşamın her günü tehlike olur

Merhaba, bende skolyoz ameliyatı geçiren 39 yaşında sma (spinal musküler atrofi) hastasıyım.10 yaşımdan itibaren yürüyememeye tekerlekli sandalye kullanmaya başladım ve tabii skolyoz da gelişmeye başladı.2010 yılında omurga eğriliğimin iyice artmasıyla sağlığım bozulmaya başladı artık fazla oturamaz hale geldim, ailem beni Haydarpaşa Numune hastanesinde tavsiye edilen doktora götürdü başarılı bir Dr. ama anestezi uzmanları kas hastalığımdan ve de akciğer kapasitemin yeterli olmadığından dolayı ameliyatın riskli olduğunu söylediler. Ailemi üzmemek için (çok istediğim halde) bende o riskli ameliyatı olmadım ama 4-5 ay sonra solunum sıkıntıları başladı otururken bazen rahat nefes alamıyordum. Ankara'daki kas hastalıklarıyla ilgili nöroloji Doktorum Prof.Ersin Tan'ın bizi gönderdiği omurga cerrahı Prof.Muharrem Yazıcı'nın gerçekleştirdiği 9 saatlik başarılı bir skolyoz ameliyatıyla 100 derecelik eğriliğim 40-45 dereceye indi oturuşum düzeldi Allah'a şükürler olsun. Ameliyat çok riskliydi kas hastalarında ateş yükselmesi olabiliyormuş yoğun bakımdan ertesi gün öğleyin çıktım iki gün sonra ağrılarım geçti sayılır, unutmadan yazayım arkadaşlar bu gibi ameliyatlardan sonra enfeksiyon riski varmış bende ameliyattan sonra enfeksiyon geçirdim. Doktorum ameliyattan önce Hacettepe'de solunum fizyoterapistine göndermişti nefesim açılmıştı yüzde 58'den, yüzde 75'e çıkmıştı solunumu benden daha düşük olanları da ameliyat ettiğini söylemişti ameliyattan sonrada nefes egzersizlerime halen devam ediyorum nefesim giderek açıldı şimdi çok daha iyiyim. Bana göre Muharrem Yazıcı çok başarılı bir Dr. çocuk omurga cerrahı olmasına rağmen benide ameliyat etti sağlığıma kavuşturdu benden öncede bir çok kas hastasını ameliyat etmiş bu konuda uzmanlaşmış, eğer benim gibi tedavi olmada gecikenler varsa diye bende yazmak istedim, tecrübelerimi aktarmak istedim okuyanlara sağlıklar dilerim.

Üst Alt