Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kas hastası olup üniversite okuyan ve okumayı düşünen var mı?

Konular
15
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar Merhaba,

Ben 2007-2008 eğitim öğretim yılında bilgisayar mühendisliğini kazanmıştım.Lise yıllarında yürüyebiliyordum ve ihtiyaclarımı karşılıyordum.Ama ne olduysa o yaz içinde birden çöktüm ve yürüyemez hale geldim.Bu yüzden dolayı üniversite kayıdımı yaptırmadım.Aslında kayıt yaptırmaya bile gitmiştik ve ben istemedim çünkü 2-3 ay içinde tamamen yürüyemiyeceğimi biliyordum ve de öyle oldu.Pişman değilim çünkü o günkü psikolojik şartlarım bunu gerektiriyordu..

Şimdi ben tekrar bu sene veya gelecek sene sınavlara girip tekrar bilgisayar mühendisliğini kazanmak ve eğitimime devam etmek istiyorum.Şu an tek sorun ailemin fethiyede olması ve okumam istediğim okulun İstanbul veya İzmirde olması.Biliyorsunuz kas hastalarının bakımı için 2. bir kişiye mutlaka ihtiyac var.

Kas hastası olup elektirikli sandalye ile üniversite okuyan arkadaşlar lütfen birikimlerinizi istiyorum.Ben evde oturup ilacın çıkmasını bekleyemiyeceğimi düşünüyorum.

ben üniversiteye hazırlanıyorum arkeoloji,sosyoloji, veya sinema ve televizyon istiyorum. hiç bir sorun benim okumama engel olamaz.yeterki zihinsel bi problemim olmasın...çok düşündüm ve kendimce böyle bir karar aldım ve dönmeyede hiç niyetim yok benjamin franklinin güzel bi sözü var ...y [FONT=Arial]apmak istediğin şey için düşünerek karar ver verdiğin kararı da mutlaka yap ... [/FONT]bakın stephen hawkınge dünyaca ünlü bilim adamı sadece ağzını kıpırtadabiliyor....tayyipin bi sözü varya durmak yok yola devam... not:tayyipçi değilim öyle örnek verdim

selam ben de kas hastasıyım...ben de liseden sonra 5 sene ara verdim ama bu sene sınava girdim ve üniyi kazandım...okula akülü sandalyeyle gidip geliyorum...asla hayattan kopma ve bütün şartları zorla lütfen...benim gittiğim okulun fiziksel yapısı uygun oldugu için tercih ettim...evden okula da belediyenin servis hizmetiyle gidiyorum...sen de sakın pes etme ve tekrar hazırlan lütfen

bende hatay m.kemal unıv mezunuyum 1.5 yıl oldu okul bıtelı ısteyelım bırazda ama arkadaslar.yuruyemessen bıle akulu arabayla yada tekerleklı sandalye ıle gıdılebılır okula...

merhaba bende üniversite okuyorum. myestania hastasıyım. hatta iyi durumdayım. yürüyebiliyorum falan. sizin durumunuzu anlıyorum. bende aşırı yorgunluk oluyor. sadece bu bile bir çok şeyi etkiliyor. ama bence sadece okul için değil, hayatta ki bi rçok konuda kendimize olan özgüveni yitirmeyelim. benim aşırı aktivitede bulunmamam lazım. ama böyle gerekir diye istediğim gibi yaşamaktan uzak durmuyorum. elbette sonuçlarına ktlanıyorum ama, böyle daha mutluyum. eve kapanıp mutsuz olmaktansa hayatın içine atılmak gibi bir seçeneğimiz var. hani çok yaşamaktanda hızlı yaşamak diye bir şey var ya o hesap. hayattaki amaçlarımızı gerçekleştirelim, kendimize güvenelim. bende CHE'den bir sözle bitireyim. gerçekçi ol, imkansızı iste...

Bende bir kas hastası olarak üniversite bitirenlerdenim.Siirt gibi bir yerde bitirdim üstelik...Bir çok şey aleyhime olmasına rağmen bitirdim.24 saat süren otobüs yolculuğu(Otobüs otogarlar hariç 3 kez mola veriyordu,ben sadece 1 molada iniyordum.Otobüsün yüksek merdivenleri sağolsun),şehrin çok düzensiz olması kaldırımlar 50 -60 cm zaten zor yürüyordum tamamen engel oldu bu kaldırımlar.Çarşıya taksi tutup gidiyordum.Daha bir sürü engel...4 Sene boyunca ben hiç defter kitap taşımadım.Bu rekordur sanırım :) hiç kitap defter taşımadan okul bitiren.Yurtta arkadaşlarımın notlarını alarak yada fotokopi çekerek çalıştım...Ya da ceplerimde küçük notlarla...Yemek kuyruklarına giremedim. tabildotumu arkadaşlarım taşıdı genellikle.Bir keresinde sıraya giremediğim için ve arkadaşlarımında o gün yurtta olmaması sebebiyle orucumu tam bir buçuk saat sonra açmıştım...Banyo kullanırken yaşadığım zorluklar....ve aklıma gelmeyenler...Biraz acıtasyonu fazla gibi oldu ama bunlar gerçek bizzat yaşadığım şeyler...Ben şanslıydım çok güzel insanlar vardı çevremde...Bana destek oldular,arkadaşca,incitmeden,kırmadan..Bizim yapamadığımız birşey olsa sen yardım etmezmiydin ,kafana taktığın şeye bak dediler..Bende çok istedim o okulu bitirmeyi ve bitti hatta 10 sene geçti aradan...Düşünmemek gerekiyor.İyi ki pes etmemişim.Şimdi o günlerden kalan çok güzel dostluklar ,bir diploma ve bir işim var...Elbette zor ama gidebildiğin yere kadar git derim...

merhaba bende kas hastasıyım(müsküler disrofobi) ve üniversiteye hazırlanıyorum bu hastalığı olan ve üniversite okuyon arkadaşların yorumlarını bekliyorum. teşekkürler...

Üst Alt