Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kas hastasıyım, 2022 maaşı alıyorum. Evde bakım hizmetinden yararlanabilir miyim?

adana01

Yeni Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Merhab arkadaşlar, bu aralar kafam oldukça karışık evde bakım parası konusunda...
size kısaca durumu anlatayım: babam emekli ve 940 milyon maaş alıyor. ayrıca bana da daha yeni 2022 maaşı bağlandı.
kas hastasıyım ve sürekli üniversite hastanesinde kontrollerim oluyor. evde 3 kişiyiz. elimize geçen para yetmiyecek gibi değil hiç olmayan insanlar bakınca. Ancak yeni uygulamayla hastanelere giriş ücretli ve daha önce ödeme yapmadığımız tahliller için ödeme yapmak durumunda kalıyoruz. raporum %90 evde bakım parası için başvuralım mı uğraşmaya değer mi?
teşekkürler

Her türlü gelir göz önüne alınarak, hanede kişi başına düşen gelir 330,6 tl'den az olmalı.
Aldığınız 2022 maaşı ve babanızın maaşını toplayıp üçe böünce maalesef öngörülen miktarın üstüne çıkıyor kişi başına düşen gelir.

Ama, taktik açıdan aylık 496 tl olan evde bakım maaşını tercih edip, 2022 maaşının durdurulmasını isteyebilir ve sonra evde bakım maaşına başvuru yapabilirsiniz.
Adana'da evde bakım hizmetinden yararlanmak için yapılan başvurular ne kadar sürede sonuçlanıyor bilmiyorum. Ama 2022 dönem maaşını aldıktan hemen sonra 2022'yi durdurup evde bakım için başvurursanız, çok fazla kaybınız olmaz diye düşünüyorum. Ama o arada bekleyebilecek koşullar varsa, evde bakım bana daha mantıklı geliyor. (tabii en az %51 oranında ve "ağır özürlü" ibareli rapor alabileceğinizi varsayarak söylüyorum bunları)

Üst Alt