Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kas hastasıyım. Bacaklarımda güçsüzlük var. H sınıfı ehliyet alabilir miyim?

simge_k

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar,

Kas hastalıkları için yasalarda şu şekilde bir madde var:

-Kas Hastalıklarından myopati ve progresif muskuler distrofisi, myotonisi ve kas-sinir kavşak hastalıkları olan şahıslara sürücü belgesi verilmez. Nöroloji uzmanının kanaatine göre hafif vakalara yılda 1 kez muayene olmak kaydıyla A1, A2, B, F ve H sınıfı sürücü belgesi verilebilir.

Henüz kurula gitmedim ancak yaptığım araştırmalarda Çapa'dan bir doktor bana -hafif vakalara yılda 1 kez muayene olmak kaydıyla- kısmınında ülkemizde uygulanamadığını bunun yurtdışında olabileceğini ve kas hastalarının ehliyet alamayacağını iletti. Kas hastası olup ehliyet alan insanları da gördüm, benim bacaklarımda ve çok çok hafif şekilde kollarımda güçsüzlük var ki 8 sene sonunda ortaya çıkmaya başladı kollarımdaki bu güçsüzlük ve engelli plakası özellikle almak istiyorum ve raporum %68. Aramızda yukarda belirtilen kas hastalıklarından birine sahip olup ehliyet alabilen ya da bu konuda bilgisi olan var mıdır?

selam merhaba simge ben kas hastasıyım benim hastalıgımın tanısı fsh seniki ne ilmiyorum tam olarak, ehliyete gelincede benim e ehliyetim var ama ben normal rapor aldım doktora gidip kas hastasıyım demedim bir de gecen sene capada omuzlarımdan ameliyat oldum belki duymussundur boyle bir ameliyat bu yakınlarda tekrar bir ameliyat daha olacam ehliyet konusunda da cok bir bilgim yok ama benim normal ehliyetim var

Engelli raporum var ve bacaklarımda güçsüzlük bulunmakta, kollarımda değil başlık hatalı yazılmış. Disferlinopati benim hastalığım, dış kaslarda çabuk yorulma, normal ehliyet alamam çünkü özel tertibatlı bir araca ihtiyacım var ve yazıda da belirttiğim gibi engelli plakası olan araç istiyorum.Yine de teşekkürler cevabınız için.

ok anladım demek istedigim dedigin konuda bilgim yok iyi aksamlar

senin H sınıfı ehliyet alman için önce heyetten rapor alman gerek ve sürücü ehliyeti alabilmen sürücü kursundan trafikten vs. önce doktorların senin aparatlı araç kullanıp kullanamayacagına dair alacağı karara bağlıdır burada kilit unsur saglık kurulu raporunda ki NÖROLOJİ doktorunun yaklaşımına bağlı bir şansını dene belki EMG raporu isteyip o bulgulara göre geçiçi ehliyet alabilirsin biliyorsun ki distal kaslarında tahribat çok degilse kollarında ki kuvvet durumu vs. değerlendirme tamamen doktorlara bağlı umarım alırsın ehliyet

sputnik;
Teşekkürler cevabınız için. Cuma günü için sağlık kurulundan randevu aldım ve gideceğim. Sanırım işim biraz şansa ve sizinde belirtiğiniz gibi doktorun yaklaşımına kalmış durumda. Kollarımda pek birşey yok, yürüyebiliyorumda, destek almam gerekiyor yürürken ve birçok işimi kendim yapıyorum, umarım alabilirim. Geçici ehliyet uygulaması için ülkemizde olmadığını belirtti bir doktor bana ama net bir bilgimde yok aslında.

doktorun uygun göreceği "H sınıfı ehliyet alabilir, elden gaz fren tertibatlı araç kullanabilir" ibareli bir raporla hem H sınıfı ehliyetiniz alabilir, hem de elden gaz fren tertibatlı bir aracı ÖTV indirimli olarak alabilirsiniz.. ancak hastalığınızın progresif olup olmadığına bağlı olarak her yıl muayene olmak kaydıyla süreli bir H sınıfı ehliyete sahip olabilirsiniz.. dilerim istediğiniz gibi bir rapor alırsınız..

detaylı bilgi için sürücü yönetmeliğini inceleyebilirsiniz;

sürücü yönetmeliği

Sizin cevabınız içinde çok teşekkür ederim. Açıkcası fazla bilmemekle birlikte Çapa'da bir doktor bu şekilde süreli ehliyet sisteminin ülkemizde olmadığının bilgisini bana iletti ve bu yüzden uzun süre ehliyetten umudu kesmiştim ama daha sonra kendim araştırdığımda, yasalarda kesin bir bilgi olmadığını gördüm. Genetik bir tür olduğu için progresif olarak ilerleyen bir tür ama diğer türlere göre çok ağır şekilde ilerleme gösteriyor. Cuma günü doktorun karşısında sorabilmek için emin olmak istiyorum, süreli ehliyet kesin var mıdır?

bende kas hastasıyım raporu Bakırköy Devletten aldım ehliyet için dosyamı bekliyorum her yıl kontrol kaydı ile verdiler bana yenısı nasıl olur allah bılır artık

Bende daha önce Bakırköyden alan birini bildiğim için aynı hastaneden randevu aldım. Peki sizin hastalığınız ve engel dereceniz nedir? Teşekkürler cevabınız için.

benimki Emery-Dreifuss Muscular Dystrophy (EDMD) desteksiz yürüyebiliyorum uzun yol yürüme veya çok ayakta beklemem gerektıgınde tekerleklı sandalye kullanıyorum

simge_k;

anlattıkların üzerinden değerlendırırsek senin aparatlı araç kullanıp kullanamayacagın yönünde EMG sonuclarında ki spesifik detaylar belirleyici olacaktır ancak öyle görünüyorki yürüyebiliyorsun bir çok işini kendin yapıorsun bu olumlu doktorlarla görüştüğünde özgüvenli bir şekilde konuşman yararlı olur bol şanslar...

Üst Alt