Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kas seğirmesi (titremesi) nedir? Neden olur?

snipercem

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Selam arkadaşlar yine ben :) Bir sorum olacak ben hastalığıma teşhis konduğundan beri yani taa ilk baştan beri kaslarımda seğrime(titreme) oluyor ve o bölge kendi kendine hareket ediyor.

Örneğin parmağım kendi kendine hareket ediyor ve kendi kendine duruyor seğrime yani canı istediğinde duruyor :D

Bunlar neden oluyor?
Bu erimenin işareti olabilirmi?
Bu konu hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlar ve seğrimesi olan arkadaşlar yazarmısınız tşk

evet bu yazmış oldukların bendede var.

evet bende de arada oluyor genelde kürek kemiği ve kollarda.

bunun nedeni erimekte olan kaslarımızın yanında erimemiş ve çok az miktarda kalan küçük zerrecikteki kasların sürekli hareketsiz kalan bedenimizinde sıkıntısıyla kendi kendilerine harekete geçip diğer kaslarımızıda harekete geçirmek istemelerinden kaynaklanıyor olabilir :D

işin ilginç yani bu titremeler esnasında insan mutasyon geçirip hulka filan dönüşeceğini zannediyor. :)

bende friedreich ataksi hastasıyım. bendede olurdu ama şimdi olmuyor pek.

biz buna erime demiyelm
şöle diyelm: mesela ayak kemiğin çıkarsa ayak altındaki kaslara parmağıla basarsan seyret atar damar gibi atar. bu beynin komut vermediinden o bölge kendi kendine çalışıristemsiz.

bizdede böle oluyor.beyin komut vermiyor.sonrada o seyreyen bölgeler istem dısı hareket ediyor seyriyor. yorulduğu anda duruyor kendisi.buda vucud kendi kendini yoruyor bizim isteğimiz olmadan.

ii günler

ebediyata;
Kriz :D :D :D :D

bütün kas hastalarında oluyormu acaba ?

Benim parmaklarda kendi kendine seyirme yok ama kol ve bacak kaslarımda ara ara seyirmeler oluyo.....:confused:.........mutasyon geçirip hulka dönüşmek güzel benzetme çok güldüm:D:D:D

Arkadaşlar benim kendimden tespit'ime göre ilk hastalığa yakalandığım zamanlarda KAS SEĞRİMESİ daha çok oluyordu şimdi 4 5 ayda bir kez gibi sizdede öylemi?

Şurada böyle diyor:
minarel eksikliğiğinden oluşan hastalıkları yazar mısınız?

MİNERALLER Vücudun kendi kendine oluşturamadığı inorganik maddeler olan mineraller, vitaminler ile birlikte çalışarak vücutça en fazla ihtiyaç duyulan bölgelere etkin bir şekilde ulaşmalarını sağlarlar. Dolayısıyla insan vücudunun en az vitaminler kadar minerallere de ihtiyacı vardır. Kan basıncında, kalp ritminde, kas fonksiyonlarında, vücuttaki sıvı dengesinin devamlılığında, üremede oldukça önemli rol oynayan mineraller ayrıca kan oluşumunu ve sağlıklı sinir fonksiyonları gelişimini de kontrol ederler. Özellikle büyüme ve gelişme çağındaki çocuklarda mineral eksiklikleri oldukça büyük sorunlara neden olabilmektedir:
...
Magnezyum: En yoğun olarak kalp, böbrek, beyin ve karaciğer gibi metabolizmalarda olduğu için, magnezyum vücudun enerji üretiminde çok önemli bir rol oynamaktadır. Dolayısıyla magnezyum yetersizliği birçok enzim sistemini etkiler ve metabolik sonuçları ortaya çıkarır. Halsizlik, iştahsızlık, huzursuzluk, uyku bozuklukları gibi genel belirtiler, öğrenme kapasitenin azalması, dalgınlık, hafıza zayıflığı ile beyin fonksiyonlarının etkilenmesi, kas seğirmeleri, titremeleri ve kalp çarpıntısı gibi problemler yaşanabilir. Yaşça daha küçük bebeklerde ise havale nedeni olabilmektedir.

Devamlı bir ilaç kullanıyor musun, Snipercem? İlaçlardaki magnezyum, seğirmelerin azalmasını sağlamıştır.

Baben Ben yaklaşık 7-8 tıldır hiç bir ilaç kullanmıyorum

Kesin bir yorum yapacak tıbbi bilgim yok ama yediğin yiyeceklerle de ilgisi olabilir. Kanındaki magnezyum miktarını ölçtürmekle başlayabilirsin..

21 yıldır kas hastasıyım o duyguyu çok iyi biliyorum
kaslarda seğrime gevşeme ve erime belirtisidir.
asla hareketlerini bırakma egzersiz ve hareket erimeyi
yavaşlatır tek çaresi hareket ve egzersiz bıraktığın anda ilerliyor.
çok geçmiş olsun.

ELWAN tşk ama egzersiz yapmıyorum. Arasıra kollarımı çalıştırıyorum :D
Baben Hemen hemen tüm kas hastalarında oluyor sanırım seğrime, sadece bende olmuyor + 2001 de bir kez üniversiteye gittim birdaha gitmedim doktora kas hastalığı ile ilgili gitmeyide düşünmüyorum :D Gittiğim zaman hayal kırıklığı ile gelmek dahada kötü oluyor :D

Kas hastalığında zaten tek başına hareket edemezsin yardım olmadan hareket yapılamaz.Ayrıca hiçde hayal kırıklığına uğrama hastalıklarla yaşamayı bilmek gerek. Neyapalımki başa gelen çekilir. Herkez sağlıkla yaşamak ister. olmasada üzülmem Allahın işi mücadele etmetken başka çare yok.
Dilerim Allahtan kök hücre herkez için Şifa olur sabretmek en güzeli mevlam neylerse güzel eyler. vardır bir bildiği.

Cem, doktora git demedim;) Bir laboratuvarda kanını tahlil ettirebilirsin. Magnezyum oranı eksik mi, normal mi baktırabilirsin.. Daha sonra ilaç kullanman da şart değil! Magnezyum içeren gıdalardan bolca yemekle durumu kurtarabilirsin.

"Tüm kas hastalarında" olması bişey değiştiremez.. Demek ki, kas hastalarının vücudunda bir "magnezyum canavarı" var..:p Ya da magnezyumu tutan bişey eksik.. Kas erimelerinin nedeni de bu olabilir..

snipercem.. Arkadaşlar benim kendimden tespit'ime göre ilk hastalığa yakalandığım zamanlarda KAS SEĞRİMESİ daha çok oluyordu şimdi 4 5 ayda bir kez gibi sizdede öylemi?

Evet sniperçem azalıyo çünkü eriyecek kas kalmadı :)
hastalık yavaşladığı için seğrimeler azalıyo
arkdaşlarında dediği gibi dikkatli ve sınırlı vitaminler iyi geliyor tabiki doktor tavsiyesi üzerine..

NE çok kas varmış eriyo eriyo bitmiyo bitmez inşallah:))

selamun aleykum yaklaşık 8 aydır sağ kürek kemiğimin arkasında aynen dürtme gibi seğirmeler başladı aynı yerdende başlayıp dirseğime kadar ağrı giriyor ve gelip geçmiyor.ve 5 6 aydır norolojinin verdiği neorantin diye 800 mg günde 3 kere içiyorum ağrımı kesiyor ama seğirmeyi kesmiyor ve seğirm özellikle gece uyutmuyor ve ilaç uyku, sersemlik vs gibi yan etkiler yapıyor eğer varsa tecrübesi bilgisi olan heber beklerim...

bendeki kasılmalar fizik tedaviye başladıktan sonra hiç geçmedi, bacaklarıma dışarıdan herhangi bir müdahale olduğunda, kaskatı oluyor , sadece bacaklarım değil, kısa bir an için bütün vücudum kasılıyor. (tabiri cağizse ereksiyona girmiş gibi oluyorum.) bu öyle bir kasılmaki, 2 erkeğin gücü yetmiyor bacaklarımı bükmeye. kas erimesi olmadığını çok iyi biliyorum çünkü kaslarım taş gibi sert. bacaklarımda hiç incelme olmadı.
yılda 3-4 defada aniden, bazen sırtıma bazende ense köküne birisi balyozla vuruyor gibi oluyor. o anda nefesim bile kesiliyor.

beslenmemle ilgisi olduğunu sanımıyorum, genelde protain ağırlıklı besleniyorum

selamun aleykum yanlış anlaşıldım herhalde o tip kasılmaları biliyrum bu farklı sağ kürek kemiğimin alt tarafından geliyor aynen birinin dürtmesi gibi gece daha çok olup uyutmuyor aynı yerden başlayıp dirseğime kadar da ağrı yapıyordu ama ağrı için nöroloji hap verdi neurontin diye 800mg lıkonu kullanıyorum bugün günde 3 kezden 2 ye düşürttüm yan etkileri çok.sizin bahsettiğiniz şekilde olanlar zaten bende kazanın ilk senesinden beri var.

Üst Alt