Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kas zayıflaması kreatin kinaz (CK) değeri yüksek. Deneyimlerinizi paylaşır mısınız?

detamusti

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
sayın site sakinleri, kardeşim 28 yaşında(erkek) çok aşırı olmasada normalden biraz zayıf yapılı..yaklaşık 1 yıldır ara sıra yorulduğu zamanlarda ayakları birbirine dolaşıyordu son 1 haftada birkaç kez daha oldu,ve neticesinde hasteneye gitti..kas yapısı oldum olası zaten zayıf normal olması gereken kilosunda bi 7-8 kilo daha zayıf durumda..hastanede yapılan testlerde laktat dehidrogenaz 278 referans değerler(125-243),,Kreatin Kinaz 464 referans değerler(30-200) çıkmış doktor, kas zayıflığı olduğunu söyleyip tam teşhis için 15 gün sonra tekrar aynı testi yaptırıp tam neticeyi öğrenmek istemiş..bu değerler neyi ifade ediyor normalinden çok çok üstemi bu değerler..nasıl bir kas rahatsılığı olabilir bilgisi olan yada buna benzer sıkıntısı olan birinden bilgi açısından yardım almak istiyorum..kendisinde bi şekil bozukluğu vs yok ağrı sızı yok çok uzun yürüyüşlerde ayak ile diz arasında bazen derman kalmadığını söylüyor sadece dediğim arada sırada ayakları birbirine dolaşıyor..şimdiden ilginiz için teşekkürler..hasta arkadaşlarımıza geçmiş olsun..

Kas distrofisi olabilir... Bu değerler normal de olabilir. CK değeri kasların yıkımı ile yükselir. Ama futbol maçı yaptıktan sonra bakarsanız da yüksek çıkabilir. O yüzden doktorunuz tekrar bakmak istemiş. Eğer yine yüksek çıkarsa büyük olasılıkla kas biyopsisi yapılacaktır.

Kas hastalıklarının genelinde cpk degeri yüksek çıkar, tabii sizdeki bu deger çok yüksek sayılmaz. Benim farklı zamanlarda yapılan ölçümlerimde 12.000 i (yazı ile oniki bin) gördüğümü hatırlarım. Sadece cpk degerine bakılarak kas hastalıgı teşhisi konamaz, vucut geliştirme yapanların antreman sonrası 4.000 üzerine çıktıgı bilinmektedir.

Kısacası degerler oldugundan fazla, ama kas hastalıgı var demek için emg ve biyopsiye de gerek var. Hastanın semptomlarının gelişimi de araştırılmalıdır.

ölçüm raporunda kalem ile doktor polimiyozit 15 gün sonra gelicek yazmış..tam teşhis için.bundan dolayı bilgi almak istedim..artık beliyeceğiz..ilginiz için teşekkürler..

Üst Alt