Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kasım 2023 tarihine kadar olan raporumun tarihini nasıl uzatabilirim?

Mcakir17

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese Merhaba;

%42 oran ile Kasım 2023'e kadar geçerli engelli sağlık raporum mevcut. Vergi indiriminden faydalanıyorum. Raporum süreli olduğu için emekli olmayı düşünmedim. Muhtemel Eyt gelişmesine bağlı olarak yasa konuşulduğu gibi yaş şartını kaldırarak çıkarsa 2024 Nisan'da eyt ile emekli olabiliyorum. Engelli raporunu kullanarak şimdiden emekli olabilmek için rapor sonu ve eyt hak kazanma arasındaki 5 aylık boşluğu kapatmak için rapor süremi uzatmak istiyorum.

Bilen, daha önce tecrübe etmiş arkadaşlar aşağıdaki konularda yardımcı olabilirler mi?

1- Rapor uzatımı için başvurmak için herhangi bir süre var mı? bitmesine henüz 1 yıl varken şimdiden başvurabilir miyim?

2 - Yenileme başvurusu için ikametin olduğu il sağlık müdürlüğü deniliyor. İstanbul'da ikamet ediyorum. Bana en yakın ilçe sağlık müdürlüğü birimine dilekçe verebilir miyim, yoksa başvurular sadece il sağlıkta tek birimden mi alınıyor.

3- Müracaat sonrası il sağlık müdürlüğü kendi belirlediği zamanda kendi belirlediği hastaneye mi sevk ediyor, yoksa biz yetkili hastanelerden istediğimizden, istediğimiz zaman kendimiz randevu alıp mı gidiyoruz?

ilgilenen herkese şimdiden teşekkürler.

Üst Alt