Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kasım'da emeklilik başvurusunda bulunan ilk maaşı ne zaman alır?

Sukriye2

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
İyi günler herkese birşey sormak istiyorum cevap verirseniz sevinirim kayinpederim 8 Kasım 2021 emeklilik dilekçesini verdi ve 1 Aralık ta emekli oldu ilk maaşını bu ay Aralık icerisindemi alicak yoksa ocaktami birde dilekçe verdiği tarihten itibaren toplu para alicakmi ikincisi e devlette alicagi ücretler gösterilmiyor ne kadar sürede güncelleniyor

Sukriye başvuru yaptığı ilk gün itibariyle maaşı işler biriken ile beraber yaklaşık 2ay içinde ilk maaşı toplu alır

Bı düzeltme yapayım.........
başvuru yaptığın ilk gün itibariyle başlamaz başvuru tarihinden sonraki İlk ay başında
Yani bu arkadaş 8 Kasım'da başvurmuş maaşı 1 Aralık itibariyle başlar.
Diyelim ayın 23 ü ödeme günü
22 sinde bir miktar para 23 Aralık'ta da maaş yatar
E devlette yaklaşık Ocak içinde çıkar

3 Aralık ta 2021 yani bugün itibariyle ödemeniz hazırdır diyor 2030.15 TL bu alicagimiz maasmi yoksa birikmiş mi bilemedik tahsis no son rakamı 3 ek ödeme 123

Sukriye

Kamu işçisi mi kayınpederi niz....

Öyle olduğunu varsayıyorum

123.5*26: 3.211 TL bölü 30: günlük 107 TL yapar x 15 Kasım'dan 3 aralığa kadar 19 gün 107*19:2.033 TL küsürlü
Diye tahmin ediyorum maaş 3200 civarı tahminimce yanlışta olabilir

Ne güzel arkadaşın kayınpederi 22 günde emekli olmuş, ben 1 Kasım da başvuru yaptım hala bir ses yok!!

Arkadaşlar özetle, 1 Kasım da işten çıkıp emeklilik için başvuru yaptım ve ardından SGDP ile tekrar işe girdim ama hala emekli olamadım!

Oradaki çalışan kişiye konu ile ilgili mail attığımda bana böyle bir cevap verdi

( Ekim ayı çıkış bildigesine işlenmediğinden 26.11.2021 tarihini bekliyorum .)

26 Kasım da geçti 3 Aralık oldu, e devlet den baktım hala emekli olmamışım gibi gözüküyor!

Mümkünse arkadaşlar yorum yapabilir misiniz?

Teşekkür ederim..

dreamchat
Senin konun biraz farklı ama şunu yazabilirim 26 Kasım'da başvurulan emeklilik 1 Aralık itibariyle başlar ki oda e devlette görmek imkansız
Yani 1 Kasım'da başvurmuş olsan 1 Aralık itibariyle başlar maaş

Tuncay0017 özel sektörden emekli oldu fakat günlerinin çoğu 2000 öncesine ait 2000 2008 arası sadece 55 günü var

Bulunulan ilin SGK daki yoğunluğa bağlı sanırım daha az yoğun olan yerlerde daha çabuk bağlanıyor bildiğim kadarıyla

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim
Daha önce emekli maaş sorgulama ekranında da 3083 TL gibi bir rakam cikiyordu

Sukriye

İyi yırtmış 2008 sonrası çalışma günleri olsa emekli aylık bağlama oranı %70 lerden %30 lara kadar düşerdi.

Emekli zamlı maaslar

Birşey sormak istiyorum emeklilere zam geldiğinde zamlı maaşlarıni ocaktami alicaklar yoksa evde bakım maaşı engelli maaşı gibi Şubat'ta farklariyla birlikte mi alicaklar

@Sukriye 6 aylık enflasyon oranına göre zam yapılır ve zaruriyet var ise seyyanen zamlar verilmektedir . Aralık ve haziran ayında belirlenen zam diğer ayda verilmektedir . Ocak ve Temmuz ayı maaşları zamlı olarak alınmaktadır .

Memur emeklilerinin maaşı aybaşında verildiğinden ay ortasında zam farkı ayrıca maaş hesaplarına yatırılmaktadır .

Üst Alt