Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kasko şirketi özürlü aracı diye ruhsata işli olmadığı için karşılamıyor..?

ramusan

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba bir kamu kurumunda çalışıyorum. Kurum bana kullanmam için otomatik bir araba tahsis etti. Sol ayakla kullanmam için özel tertibat yaptırdım H ehliyetimle epeydir kullanıyorum. Bu araç gün için de bazen sağlam bir şoför tarafında da acil işlerde kullanmakta, yani normal ve özürlü ehliyeti ile kullanılıyor. Geçen bir kaza yaptım, Kasko şirketi özel tertibat olduğu halde özürlü aracı diye ruhsata işli olmadığı için masrafı karşılamıyor. Ruhsata işlesem normal ehliyet ile kullanılamıyor. Araba kendi malım değil karmaşık bir konu. Yani binlerce insan kiralık ve tahsisli araç kullanıyor konu özürlü biri olunca mı sıkıntı dava açmayı düşünüyorum konu hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yorum bekliyorum.

siz otomatik vitesli arabaya özel tertibatmı yaptırdınız yoksa yanlışmı anladım.eğer özel tertibat yaptıysanız özürlü arabası olması gerekiyor tabiiki.sigorta şirketi haklı.zaten sizin elinizdeki ehliyetle ruhsata işlenmemiş özel tertibat takılı aracı kullanmanız yasaktır zaten.size yetersiz ehliyetten ceza kesmeleri gerekiyor

evet otomatik araba özel tertibatta yaptırdım....

arabanın ruhsat sahibinede ceza kesilmesi gerekiyor bu durumda.
dava açmayı düşünüyorum demişsin, açma kaybedersin bu durumda, üstüne birde mahkeme masrafları ve karşı tarafa avukat parasıda ödersin.
senin anlattığın bu olayda haklı olma ihtimalin yok maalesef.

Hayrettin bey, özel donanım bulunan aracın ruhsatında bunun işli olması lazım. Maalesef Türkiye'deki hukuk açısından bu böyle. Araçta donanım varsa, bu durum ruhsatta işli olacak ve bu aracı sadece H sınıfı sürücü belgesi olanlar kullanabilecek. Haksızlık ve hatta aptallık, ama böyle işte!

kasko şirketi haklı bu tertibatın makina muhendisleri odasınca onayı ve ruhsata işli olması lazım ayrıca yoksa nerden bilinicek aracın üzerindeki tertibatın sizin engelinize göre olup olmadıgı .öyle kafanıza göre ozel tertibat yaptırdım biniyorum olurmu üstelik.üstelik siz bunu bir kamu aracında yapiyorsunuz yani şahsi olarak değil kamu hizmeti veren bir araç ile yapiyorsunuz tamamen kanunsuz ve suçtur .hakkınızda kamu davası bile açılabilir veya amirinizin

Üst Alt