Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kaskolu aracımla kaza yaptım. Kasko fatura değerinin altında ödeme yapıyor!?

serdarkyr

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merabalar benim bir sorum olcak

7 ay önce sıfır bir arac aldım linea axa tarafından bu aracı kaskolattırdım araclar kaza yaptım aracın hasarı 17.000 tl aracın fatura değeri ise 28.000 tl ilk basta kasko yaptıralım dedi daha sonra ben itiraz ettim ozaman aracı hurdaya cıkaralım dediler perte cıkarılamıyo engelli arac oldugu icin dediler sonra bana 24.000 tl ancak para ödeyebiliriz gibi bi teklifte bulundular ben tabi itiraz ettim aracın fatura değeri 28.000 tl iken üstelik aracı alalı daha 6-7 ay olmasına ragmen neden ben 4.000 tl zarar ediyorum dedim birde kaskoyu yaptırırken yeni değer klavuzu seceneginide yapmstım ( yeni değer klavuzu egerki arac 1 sene icinde calınır yanar büyük hasar görür sele kapılırsa kasko sirketi direk birebir aracın aynı aracı vermesi gerekir diye bi yasa )

herneyse kasko hala bana 24.000 tl veririz baskada vermeyiz diyor ben ne yapmalıyım bana lütfen yardımcı olun aracım 1,5 aydır yatıyor serviste

ara kasko şirketini mahkemeye başvuracağım ve araç ücreti + mağduriyetimden dolayı tazminat talep edeceğim de konu hakkın da yasal hakların nedir tam bilmiyorum bu konuda yeterli bilgiye sahip arkadaşlarımız var eminim sana yardımcı olacak bilgileri bizimle paylaşırlar.

kasko sirketini aradım mahkemeye vericem dedim verebilirsiniz dedi bende ilk önce basbakanlık hazine müstesarlıgı genel sigortacılık kurumuna sikayet ettim onlarda suan konu ordan insallah aksi bi durum cıkmaz

Axa problemli sigorta

benim arabamda axa kaskoluydu aynısını yapmak istediler dava açacağımı söyledim sizin gibi açarsan aç dediler. Sonuç blöf yapıyolar sonuna kadarda zorluyolar. Hiç bekleme aç davanı hemen seni arayacaklardır. % 100

Aramazlarsa da sorun yok faiz + masraflarınla alırsınç

aracın kasko değeri kaç? policede yazan ilk başta firmalar 3-5 altını teklif eder ama sonuçta uzlaşılır 28 bn lira ise kasko değeri aracının 26-27 verirlerse fazla zorlama al paranı perte çıkar arabanı

Ya saten 26-yada 27 verirlerse kabul etcem hayır yeni arac verse onuda kabul etcem yok vermio yani diosunuzki mahkemeden baska care yok diyosunuz o zaman kesin verirler diosunuz neyse o zaman su hazine müstesarlıgı sigortacılık genel müdürlügünden karar cıksın öle bakim caresine o zaman

mahkeme uzun sürer sen parayı alana kadar oooo..bence anlaşın kaskoyla orta yol bulun..kasko her zaman böyle yapar ama sonunda anlaşır araçsahibiyle sizinki ilginç olmuş...

27 falan verse anlascamda hayır yani yeni arac bile vermio onu bile anlamadım ben

Kesinlikle yanlış yapıyor sigorta şirketi. 3 seçenek var:

1- Aracın sıfır fiyatını (ötv ile hesaplanan miktarı) size verir. Siz de ÖTV'yi maliye'ye verir, dilerseniz geri kalanı ile de yeniden ÖTV'siz araç alırsınız.

2- Aracın sıfır fiyatını (ötv'siz hesaplanan miktarı) size verir, ÖTV'yi de Maliye'ye öder.

3- Aracı hurdaya çıkartır (yani trafikten çeker) ve size ÖTV'siz miktarı öder. Trafikten çekme hurda belgesini maliye'ye götürürsünüz, yeniden ÖTV'siz bir araç alma hakkına kavuşursunuz.

Bunların dışında hiç bir teklifi kabul etmeyin.

Ve bu konuda gelişmeleri buraya aktarın ki herkes bilgilenmiş olsun...

ben 17.000 tl olan hasar masrafını kaskodan aldım. aracımı dısarda toplatmak istedim kasko fatura kesmesseniz 14.500 öderim dedi. kdv keserim dedi. ben de onu kabul etmek zorunda kaldım.
dısarda aracımı biraz daha uyguna toplatıyorum yoksa diger türlü aracın suan ki bedeli ötv siz 31 000 tl kaska hurdaya cıkarırsak 24 000 tl veririz dedi dedigim gibi dısarda aracımı daha uyguna toplatmak zorunda kaldım öle zararım olcagına böle karım olsun dedim
lanet olsun ama devlette suc madem insanlara böle bi hak veriyosun kasko sirketine karsı da o hakkını koru devlet seni o anda kasko sirketiyle basbasa bırakıo resmen policedede su ibare mevcut eger aracın %85 i hasarlı deilse pert yada hurdaya cıkarılmaz die
bende bakıorum ben aracı 29 500 e aldım 17 000 tl hasar var yani % 70 yada 75 hasar olmus görünüo o sekildede hurda yada perte cıkmıo

ben birdaha aracıma AXA SİGORTA yaptırmıcam

çelişki

Bülent Bey merhaba,

Buradaki cevabınızla çelişen aynı konuda başka başlıklarda değişik cevaplarınız var. 3. maddede araç hurdaya ayrılırsa sigorta şirketi size ötv'siz miktar kadarını öder demişsiniz ama başka konularda araç hurdaya ayrılırsa toplam miktar ne ise hepsini ödemesi gerekir dediğiniz mesajlarınız var.

http://www.engelliler.biz/forum/oze...clariniza-sakin-otv-odemeyin.html#post1478245

Hangisi yanlış acaba?

Hurda/pert kavramını karıştırmakla ilgili olabilir o yanlış anlama. Demek istediğim şey şu:

1- Aracımı yaptırıp bana verecek.

2- Bana ÖTV'siz değerini ödeyecek, aracı trafikten çekecek. Ben de gidip aynı aracı ötv'siz olarak satın alacağım.

3- Aracı trafikten çekmeyecekse (yani tamir edip satacaksa), bana ÖTV'siz değerini ödeyecek, maliye'ye de ötv'yi ödeyecek. Burada ben aynı aracı piyasadan satın alabilecek parayı sigortadan alacağım ama yeniden ötv'siz araç alamadığım için mağdur olacağım; sigorta şirketi ise benden edeceği karı maliye'ye ÖTV olarak ödemek zorunda kalacak.

Sigorta şirketleri uyanıklık yapıyor: Kasko firmaları engellilerin parasının üstüne yatıyor!

Yanlış mıyım?

Kural net: Ne araç sahibi için ne de kasko firması için haksız zenginleşme olmalı! Ben kaza anında altımdaki arabam neyse aynısını almalıyım, kasko şirketi de bana cinlik yapıp benim aracımı iç etmemeli!

Not: Bazen hızlıca yanıtlarken kafa karışıklığından yanlış yazabiliyorum. Böylesi durumlarda uyarılırsam kendimi düzeltirim... Ama yukarıda yazdığım mantık doğrudur.

Üst Alt