Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kat karşılığı arsamızı alan mütahit bizi borçlandırdı..? [Hukuk]

yakuptepetam

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Arsamıza talip olan bir müteahhit kat karşılığı arsamızı istedi. Biz kendisine arsanın yeşil alan olduğunu şuanda imarı olmadığını belediyeden çıkartılmış krokilerle gösterdik. yinede kendisi bizim adamlarımız var biz hallederiz, siz yeterki bizimle anlaşın. müteahhiti avukatımla tanıştırdım. gerekli sözleşmeyi avukatımla hazırlarsınız dedim. avukatım olduğu halde anlaşmayı benim üzerimden yürütmesi işini kolaylaştırdı. çünkü o sözleşmeyi avukatım görseydi imzalatmazdı. anlaşma şartlarını konuştuk ve karşılıklı bir taslak hazırladık. notere gittiğimizde bu taslağın resmileştirileceğini söylemişti. kendi lehine değiştirerek beni okumadan imzalattı. şuanda inşaat başlamadan yaptığı sözleşmeye göre borçlanmış durumdayım. epilepsi hastasıyım. kanunlara göre bu sözleşmeyi fesh etme hakkım varmı?

avukatım ı tanıştırdığım halde mütahit beni kandırdı.epilepsili bir özürlü olarak hak

babadan kalma 712m2 arsamdaki hisseme talip oldu şartlarımızı söyledik hepsini kabul ettiğinive 1 daire1 dükkan sözleşmeden,hariçten35bin tl. nakit para kabuletti sözleşmeyi .avukatımla tanıştırdım bundan sonrsaki hukuki işlemleriavukatımla görüşürsünüz dediğim halde mütahit yaptığı bir sözleşme geldi bende o sözleşmeyi.avukatıma gösterdim ve iyiki göstermişimyaptığı sözleşmeyi avukatımda benim lehime olacak maddeleri değiştirdi ve bu şekilde imzala dedi bunu kabul etmezse sende imzalama neyse ortak bir örnek sözleşme taslağında anlaştık ve işi resmileştirmeye götürdü beni notere ben duvarın dibinde otururken oda noteri yanında oturuyordu.45 dakika sonra noter hanımla birlikte beni çağırdılar tamam yakup abi bitti hadi imzalada gidelim dedi mütahit bende okumuyacakmıyım yokbe abi zaten 20 gündür üzerinde çalıştığınız sözleşmeyi yaptık bana güvenmiyormusun,ortam sıcak yandık içerisi kalabalık,birde bak yantarafta yangın çıktı hadi imzalada kurtulalım dedimütahit bende dedimki bak burda okudum anladım imzaladım.diyor ama ben okumadım sorumlusu sizsiniz ha dedim gülüşerek çok komiksin dediler ve beni karar veremeyecek duruma getirdiler ve imzaladım.büroya gelince parayı vericekti şimdi nakit yok 1 hafta sonra verecem dedi banada bir imzalı kağıt verdi,aslınıda kendisi aldı banada fotokopisini verdi .daha sonra gittim ben sana para falan vermem dedi acaba bir hak idda ederek hakkımı aramam kanunlara göre mümkünmü cevaplarsanız sevinirim. teşekkür ederim

Epilepsi rahatsızlığı olanlar için imza konusunda bir kural var mı, bilmiyorum. Bilgisi olan arkadaşlar var mı?

Üst Alt