Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Katılım Bankalarından Kredi kullanarak ÖTV'siz Araç alan var mı?

_murat_

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
%93 Raporlu bir kızım var. Yeni araç almak istiyoruz, ama hepsini nakit veremiyorum. Faize de bulaşmak istemiyoruz. Ben ise Elhamdülillah Memurum. Acaba Katılım Bankaları bu konuda bize yardımcı olur mu? Daha önce Bu bankalardan Faizsiz araç kredisi kullanan arkadaş varmı? Şimdiden çok teşekkür ederim.

Katılım bankaları(ve diğer bankalar) KKB'si iyi olan herkese kredi verir. Daha önce kredi takibe düşmediyseniz, size de kredi verirler.

Normal bankalardan tek farkı, parayı doğrudan size vermez, sizin araç alacağınız bayi-galeri üzerinden anlaşmalı olarak para transferi gerçekleşir. Kredi oranları normal bankalara göre biraz daha yüksektir.

Çok teşekkür ederim Hocam.. Çok şükür öyle bir durum olmadı şimdiye kadar.. Faize de bulaşmak istemiyoruz, onun için Katılım Bankası düşünüyoruz. Rabbim cümlemizin Yardımcı olsun

bymoruk

Hangi Bankadan aldınız sayın Hocam.. Nasıl bir yol izlediniz paylaşır mısınız..

Şuan 5 katılım bankası bulunuyor, Samsunda yaşadığınızı varsayarsak, Samsunda Ziraat ve Vakıf Katılım Bankaları var mı emin değilim, 5 katılım bankasının şubelerini tek tek ziyaret edin, müşteri temsilcilerine taşıt kredisi çekmek istediğinizi, alacağınız arabanın bedelini, peşinat tutarınızı söyleyin, kredi oranlarını, taksit ödeme planlarını öğrenin(size göre ödeme planı çıkartıyorlar, kaç ay vadeli istiyorsanız). 5 katılım bankasından alacağınız bilgiler ile pazarlığa oturun, en uygun teklifi verenden krediyi çekin.

Sizden maaş bordrosu, varsa ek gelir bilgileri( kira gibi..), üzerinize kayıtlı taşınmazlar falan varsa bunları isterler. Zaten araç üzerine ipotek konacağı için ek ipotek kaydı almazlar(tabi siz ek ipotek göstermezseniz).

Şimdiden hayırlı olsun.

katılım bankaları halis temiz duygulu müslümanları yolma bankalarıdır.

Allah razı olsun Hocam. Yalnız merak ettiğim bir şey var hocam. Bu arabayı ötv indirimiyle aldığımız zaman Mal müdürlüğü 5 yıl sayılamaz şerhi koyuyor ya, işte bu sıkıntı olur mu Katılım Bankalarından?
Aracı ötv siz onlar alamaz, Faiz olmasın diye nakit kredi de kullanmam(zaten vermiyorlar diye biliyorum). Acaba bu alım-satım nasıl olacak. Faize bulaşmadan nasıl çevireceğiz bilemiyorum.

Kuveyt Türkü aradım Efendim Faize bulaşmadan size yardımcı olmaya çalışacağız, siz bizim şubemize bir uğrayın dediler. Ancak Gündüz çalıştığımdan ve Kuveyt Türk bana 80 km. Olduğundan gün içinde uğrama şansım çok zayıf. Bakalım Hafta içi Birgül izin alıp uğramaya çalışacağım.

Bugünde Ziraat katılıma bir uğrayacağım inşallah.. Bakalım hakkımızda hayırlısı olur inşallah

katılım bankaları halis temiz duygulu müslümanları yolma bankalarıdır.

Öyle de abim başka türlü o kadar parayı bir araya getiremiyoruz. Faize harama da bulaşmak istemiyoruz. Bakalım niyetimiz halis inşallah akibetimşzde halis olur. Rabbim cümlemizin hem bu dünyada, hem öbür dünyada yar ve yardımcısı olsun. Amin

ÖTV muafiyetiyle ilgili banka tarafını ilgilendiren teknik bilgileri ne yazık ki bilmiyorum.
İlgili bankaları tek tek ziyaret edip detayları öğrenmeye çalışabilirsiniz.

Katılım bankalarının çalışma prensibi nasıl, faizsiz mi çalışıyorlar? Yani diyelim ki ben 2 yıl vadeli 35.000 TL'lik araç kredisi aldım, geriye toplam 35.000 TL mi ödüyorum 2 yıl sonunda?

_murat_

Ayrıca kredi alacağın banka da koyuyor satılamaz serhi..yani bin nev'i aracınız kredi çektiğiniz yere rehinliyorsunuz..

Ayrıca, katılım bankası diye ısrar edip kendinizi yoldurmayın..0 faizli kredi kullandıran araç firmalari da var.. kampanyalarını takip edin..maden faize bulaşmak ve katılımcı bankalar tarafından yolunmak istemiyorsanız :))

Taz

Öyle bir durum söz konusu olabilir mi sence ? 35.000 çekerse 35.000 ödemez daha fazlasını öder. Adı faiz değilde katılım payı olur, komisyon olur sorsan faiz almıyorlar. Adı başka sadece. Sorsan faiz değil onlar. He he deyip geçeceksin. :D

Abilerim öncelikle Mevlid Kandilimiz Mübarek olsun.

Bugün Kuveyt Türke gidip görüştüm. Raporu gösterdim, kızımın üstüne almam bir sıkıntı olmaz dediler ve bu konuda size yardımcı olmaya çalışırız dediler..

Oradan Toyota bayisine gittim bana ÖTV diz 53000 olur dediler.(Kafamdaki sessiz Corolla 1.6 Touch). Bende de 2005 model 1.3 Albea var, takas teklif ettim. Kabul ettiler, ancak 2. El araçlara bakan eleman bir yere gittiğinden arabama fiyat vermediler. Yarın gelin o arkadaş dize yardımcı olur dediler.

Bakalım hakkımızda hayırlısı olsun inşallah

Üst Alt