Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Katlanabilir, hafif akülü sandalye tavsiyesinde bulunabilir misiniz?

Esensevim

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar Babam için hafif ,katlanabilir,çoğunlukla dışarıda ,kısa
Mesafeler için bi akülü sandalye alacağım acil olarak.Babam 90 kg â yakın.Bu özellikte Hangi model marka tavsiye edersiniz?

Hafif katlanır akülü sandalye kullananlar tecrübelerini paylaşabilir mi?

Arkadaşlar acil yardıma ihtiyacım var.söyler,fulmaks ve bu wolleksin hafif katlanır akülü sandalyeleri hakkında bilgisi olan var mı? Bunlardan birini kullanan Yada benzer ürün tavsiye edecek var mı acaba? Yardım ederseniz sevinirim.hafta içi reçete yazdıracak,süre dolmadan alıp fatura kestirmem gerekiyo.teşekkürler.

Merhaba bu katlanır sandalyelerin iki tipi var.Küçük ve büyük model.Arka tekerden anlayabilirsin.Benim boy 1.85 kilomda 85 büyük model işimi gördü.( poylin p 209 ) Arka teker ufak olanı alırsanız kullanamazsınız. 1 yıl önce aldım.Gayet memnunum istiklal caddesini, çanakkale şehitliğini, anıtkabiri vs heryeri rahatça dolaştım şarjıda uzun süre gidiyor tavsiye ederim.Galiba yeni model çıkmış.Alabilirsiniz

Bu saydığın dört ürün arasından tercih yapman gerekiyorsa Comfort plus ergostar daha kaliteli.
Joystick bunda ingiliz Newvsi ve sıfır Newvsi joystick 3800 lira civarında satılıyor.
Diğer ürünler Micron marka M-7086 model joystick kullanıyor ki bu joysticklerin sıfırı 1500 lira civarındadır ve Newvsi ninin performansını alamazsınız. Tek avantajları üzerlerinde USB şarj fişi yuvası olması
Motorlara gelirsek bütün modeller fırçalı motor kullanıyor ancak Comfort plus ergostarda amerikan patentli motion tech motor var ki bu da onu diğer sandalyelerin bir tık önüne geçiriyor. Yalnızca ürünü almadan önce satıcınıza 24 voltluk kaç tane bataryası olduğunu sorun. Aynı ürünün benzeri olup üzerinde birbirinden bağımsız çalışan iki adet 24 voltluk bataryası olan wollex markasına ait Magic W807 modeli de mevcut

Eğer bana bütün lityum katlanabilen akülü sandalyeler içinde en iyisi hangisi diye sorarsan; Bence Wollex magic W807 . Eğer bütçen uygunsa bir defa al. Magic W807 al. Yıllarca sorunsuz kullan
Teknopor firması Wollex markası ile 2010 yılında Türkiye piyasasına girdi. O günden bu yana iç piyasada Wollex magic W807 modelinin yerini dolduracak emsal lityum ultra hafif katlanır akülü sandalye oduğunu düşünmüyorum. Bir defa motorları fırçasız motordur ve fırçalı motorların aynı yol durumu ve aynı kilometre sürüşte kullanacağı şarjın yarısını kullanır. Toplam 16 Amper lityum aküyle 33 amper jel akünün eşdeğeri sürüş ve jel aküler 3 yıl ancak dayanırken lityum aküler hub motorun ( fırçasız motor ) lityum bataryayı aşırı akım çekmediği için aşırı zorlamaması nedeniyle10 yıl akü ömrüne sahiptir. Ayrıca lityum pillerin şarj voltajları boşken 25,9 volt ve tam doluyken 29,8 volttur ve fırçalı motor joystickleri jel akülere göre üretildiğinden jel akülerin tam dolu voltu olan 27,6 voltta tam dolu gösterirler ve 24 voltta tam boş gösterirler. Bu nedenle lityum aküler fırçalı motor joystickleriyle 25, 6 voltun altında aküyü boş görmediğinden lityum pilleri aşırı zorlayarak pillerin ömrünü 5 yıldan aşağıya çekmektedir. Buna karşılık Wollex magic W807 üzerinde Lityum pillerin şarj ve deşarj durumuna uygun üretilmiş hub motor kumandası vardır ve lityum bataryanın boşaldığı 25,9 volt sınırında aracı kapatarak bataryaların bozulmasını önler. Ayrıca bazı lityum sandalyeler iki adet 12 voltluk lityum batarya ( Sandalyenin iki yanında ya da alt tataftaki yuvada İki batarya birleşerek 24 volt yapar ve bir batarya bozulursa sandalye o batarya yenisiyle değiştirilmeden asla çalışmaz) kullanırken magic W807 de 2 adet 24 volt lityum batarya vardır ve bir bataryayla aracı çalıştırıp diğetini yedekte tutabilirsiniz. Bir batarya bozulsa dahi diğer batarya tam doluyken en az 12 km ( 2 saat kadar ) yol almanızı sağlar. Ayrıca lştyum pilleri her şarj cihazı tam doldurmaz. Ürün modeli ve Datashheet yazarak internette arattığınızda pdf formatında bulabileceğiniz şarj aletine ait teknik belgesinde lityum batarya için uygun olduğu ve tam dolumda şarj kesme voltajının 29, 8 volt olduğu belirtilmelidir.
Yukarıda verdiğim rakamsal volt bilgileri aklımda kaldığı kadarıyla yazılmış olup hatalı olma ihtimali vardır. En Her lityum batarya aynı voltta tam dolacak diye bir kural yok. Lityum polimer ve lityum iyon pilkerin şarj voltajları arasında 1,5 volt civarında oynama olabilmektedir.

Açıklama için teşekkür ederim, W807 almak imkânsız 21.000 lira. 8.000 için bağış kampanyası başlattı arkadaşlarım. :)

Bağış işi istediğiniz gibi sonuçlanmazsa Ağustosun 15 inden sonra bana dönüş yapın. Bağışçı bulmaya çalışayım. Umut vermek istemiyorum. Belki bir şeyler ayarlayabilirim.
Telefonum 05434047268

Akülü sandalye için para topluyor arkadaşlar şu an 4.600'e ulaştık, ayrıca bu model nasıldır sizce? Wollex WG-P170 Akülü Tekerlekli Sandalye

WGP 170 Jel aküye uyumlu VR2 joystick ve fırçalı motor kullanıyor. Şarj göstergesi yarıya düşünce sandalyeyi kullanmayıp pilleri şarja bağlarsan ve her gösterge yarıya indiğinde tam şarj yaparak kullanırsan 4 yıl kadar lityum pilleri kullanabilirsin. Çin malı ucuz joystick kulanan çoğu sandalye markasından çok daha kaliteli. En azından ingiliz patentli VR2 joystick ve amerikan patentli motion tech motor kullanıyor.
Bu bilgileri internet reklamlarında kullandığı görsellere bakarak paulaşıyorum. Bazı uzakdoğu menşeli X marka akülü sandalyelerin müşteri satın aldığında kutusu açılınca içinden çıkan kullanma klavuzunda ingiliz vr2 joystick takılı olduğu yazdığı ve bu şekilde teknik bilgisi ile garanti belgesi çıkarken, akülü sandalyenin üzerinde ucuz mikron joystick takılı olarak çıkıyor. Bu işi pek etik bulmuyorum. Model güncellemesi yapılıyorsa internet resimlerinde ve ürünün kullanma klavuzunda da güncelleme yapılmalı. Adamın sandalyenin çin malı mikron joystiği arızaya geçmiş. Caz Caz bütün sesiyle kesik kesik ötüyor. Adamcağız kitapçığı açıp hata kodlarına bakıyor. Kitapçıkta sadece 10 tane şarj lambasından kaç tanesinin yanıp sönme sayısının hangi arızayı gösterdiğinden bahsediliyor. Adam ne bilsin bu joystick niye ötüp dıruyor. Doğru kitapçık elinde olsa ötme sayısını sayıp belki arızayı kendisi çözecek. Boşuna tamircilerin japısında günlerce mağdur olmayacak.
Meğer ürünün bir yıl önceki üretiminde joystiği ingiliz VR2 imiş ve fabrika üç kuruş harcayıp matbaaya kitapçığı değiştirtip ürünün joystiğinin mikron olduğunu yazıp , mikron joystick hata kodlarını bastırmayı akıl edememiş. Ama her ne hikmetse 3000 liralık joystiği çıkartıp yerine 1000 liralık joystiği takarak sandalyenin fiyatını eski fiyattan düşürtmeden üstelik daha da yükselterek satmayı akıl edebilmiş. Zeki milletiz velhasıl.

Akülü Sandelye Marka Model Önerisin de bulunabilir misiniz ?

Merhaba arkadaşlar.

kısa veya yakın yerler için değil ama HASTANE işlerim olduğun da veya bi AVM ye gittiğim de akü sandalyeye ihtiyaç duymaktayım.
benim için önemli olan katlanır olmalı aracımın bagajına sığabilecek,
hangi marka model alacağımı bilemiyorum
Tavsiye de bulunabilir misiniz?
hangi model marka almalıyım

Üst Alt