Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
ben 2 ocakta belfıtıgı ameliyatı oldum ameliyattan önce İdrar yapmamaya başladım. Ameliyattan sonra da bu durum düzelmedi. Sakral Sinire ödem yapışmış traşlama ameliyatı yapalım yoksa böyle kalır dediler ama sakat kalabilirsin dediler. Vazgeçtim. Çünkü %15 menenjit olma riskim varmış.
Bazı doktorlar ödem olmadığını orada fıtık parçası unutulmuş olabilir ama ameliyat ederken bunu anlayacaklarını söylüyorlar. Ama ameliyatı tavsiye etmiyorlar. Sol kalça hiç hissetmiyor. Çok yürüyünce sol bacak uyuşma başladı.
Henüz dört ay oldu. Cinsel fonksiyon kaybı, İdrar ve büyük abdesti yapamama, cauda equina sendromu rahatsızlığım var. %kaç rapor alırım.
Bel mr çok kötü çalışma demişti bir doktor.. Bazı doktorlar iki yıl içinde geçmezse böyle kalırsın dediler.
İki tak arası ne kadar sıvı tüketmem lazım.. 5 yerine bazen 6_7 tak oluyor. Mesane kapasitesi 670 çıktı enfeksiyon yok.
Mesane felci cauda equina sendromu olan arkadaşlar paylaşımlarınıza ihtiyacım var
merhaba ben yaklaşık 8 ay önce bir trafik kazası geçirdim l5 transvers proses kırığım vardı ve sakrum kırığı sonucu geç de olsa kauda equina teşhisi kondu ve cerrahi müdahale yapıldı
şuan sağ ayağımda güç kaybı mevcut aksayarak yürüyorum spor yapmama rağmen güçlenmiyor.
sorun şu bu kaslar tekrar işlevsel hale gelir mi egzersiz yapmam işe yarar mı geri dönüşü olan şeyler mi bunlar merak ediyorum
Selamlar arkadaşlar hepinize çok geçmiş olsun.. Ara ara tekrarlayan bel ağrısı ve benim dikkatsizliğim sonucu cauda ekuina sendromuna yakalandım idrar yapamama kaçırma his kaybı VS gibi şikayetlerim oldu iki gün acillerde şikayetimi net olarak anlattım ama Dr idrar tahlili ile temiz diyerek eve yolladı.. Sonra özelde işinin ehli bir beyin cerrahına gittim beni çok acil olarak ameliyata aldı şikayetlerim çok şükür geçti Rabbim herkesi doğru zamanda doğru insanlarla karşılaştırsın tüm arkadaşlarıma acil şifalar versin
24 ocaklarda ben bel fıtığı ameliyatı oldum cauda equina sendromum gelişti ve şu anda idrar ve büyük abdest yapamıyorum tak yapıyorum idrar için ve gaita için lavman bu sendrom sonrası iyileşen tedavi olan var mı kime oldunuz kime gittiniz lütfen acil cvp verin
Öncelikle çok geçmiş olsun Ameliyat sonrası 10 gün süreli antibiyotik ve ağrı kesici haricinde ilaç kullanmadım. İlk gittiğim Dr cauda ekuina sendromu olduğumu acil ameliyat gerektiğini söyledi hatta ameliyat sonrası şikayetlerimin geçmeyeceğini üç dört ameliyatla kurtarırsan dua et dedi. Film sonucu alıp adana ortadoğu hastaneside işinin ehli opr Dr Mustafa Kayacan ama muayene oldum cauda ekuina olduğumu şikayetlerimin üç ay içinde kaybolacağını söyledi ve hemen ameliyata aldı Allah razı olsun şikayetlerim iki hafta içinde kendiliğinden düzeldi
Fıtığınızın seviyesi nedir benimki L5 s1 di... Kontrol mr çekildinizmi 72 saat içinde cauda ekuina sinirlerindeki bası kaldırıldığı zaman geri dönüş %60 diye biliyorum sizinki neden devam ediyor
Geçmiş olsun herkese bendede olaydan 24 saat sonra ameliyat olabildim 2 bacagima mesane ye büyük abdest yapamama durumu vardı.20 ay oldu bugünüme şükür ediyorum şu anda sol ayak bileğim çalışmıyor sağ ayakta az kaldı değneksiz aksayarak yürüyebiliyorum..sondayi 3 ay içinde çıkardım cinsel fonksiyon ilaç ile sertleşme sağlanıyor gaz cikarma eskisi gibi olmasada devam ediyor.yavasta olsa ilerleme devam ediyor..bunları bilginiz olsun diye yazdım...verdigi hasar derecesi kisiden kisiye farklı olabilir...ama zaman geçtikçe iyilesme yavaşlıyor onu söyleyebilirim..bakalım daha ne kadar iyilesme devam edecek ortalama 2 sene diyorlar ama tahmin tabiki oda değişebiliyor...allah kimsenin başına vermişin...basina gelenlere de acil sifalar diliyorum ...hayatta ne olacagimiz ne ile karsilacagimizi bilemiyoruz....
Bende 9 Ağustos 2018'de kaza geçirdim. Genel durumumum kötü olduğu için belime hemen müdahale edememişler. Genel durumumun iyileşmesi üzerine 8. gün bel ameliyatına alınmışım platinler takılmış ve sinirlerdeki bası kaldırılmış. Ameliyat olalı 6.5 ay oldu. Kendi işimi kendim görüyorum ama hala bez kullanıyorum ne yazık ki. İdrar ve kaka yapma refleksi yok, İdrar kaçırma ve ereksiyon problemim var. Bacaklarımın arasını ve sol kalçamı hissetmiyorum. Sol ayağımda hafiften aksıyor. 4 ay olmuştur hemen hemen hastanede yatarkenden beri kabızlık çekiyorum. Ama şükürler olsun kabızlık çekiyorum; anüs bölgesini pek hissetmediğim için kabız olmasam dışkı kaçırabilirim galiba böyle düşünüyorum. 2 saat kadar önce hastaneden geldim. Başka bir hastaneden başka bir doktorunda görüşünü alabilmek için. Benim yaşadığım sorunlar cauda equina sendromuyla alakalıymış. 2 seneye iyileşirse iyileşir, iyileşmezse böyle kalır dedi doktor. Ameliyatımı yapan doktorda 2 sene iyileşme sürecin var ama %90 oranında iyileşeceğine inanıyorum yaşın genç dedi. Bilgi sahibi kişiler tecrübelerini ve bilgilerini paylaşırsa çok iyi olur. İyileşme oranı nedir bu sorun yaşanırken? Kaybolan fonksiyonların ne kadarı geri döner? İdrar kaçırma ve ereksiyon olabilme sorunları belli bir tedaviden sonra düzelip eskisi gibi olan şeyler mi? merak ediyorum
Geçmiş olsun Rabbim acil şifalar versin. Bende bu hastalığa 2010 yakalandım ve 3 defa ameliyat oldum en sonuncu ameliyat da omurilikde kaymadan dolayı platin takıldı. Senin sorunun cevabını şu şekilde açıklayayım... İlk zamanlar ciddi sıkıntılar yaşadım ancak zaman geçtikçe sorunların azaldığını sende göreceksin. Zira, asla eskisi gibi olmayı bekleme bazı hasarlar sende kalıcı olacaktır. Örneğin bacaklarda ki his ve güç kaybı sürekli devam edecek. Cinsel fonksiyon bozukluğu muhtemelen sorun olarak devam eder. İdrar kaçırma gibi sorunlar düzelecektir. Dışarıdan bakıldığında sapa sağlam duracaksın ancak yaşayan olarak sorunlarını sadece sen yaşayacak ve bileceksin ve bu haline / halimize şükredeceğiz. Ayrıca bu sendrom kişiden kişiye verdiği hasarlar nedeni ile farklilik gösterebilir. Ben kendimin yaşadığı ve yaşamaya devam ettiği sorunları baz alarak yorum yaptım. Umarım siz ve diğer bu hastalığı yaşayanlar daha fazla sağlıklarına kavuşurlar. Rabbim herkese tekrar tekrar şifa versin. Allaha emanet olun.