Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kaybolan raporumu nereden çıkarabilirim?

fatih_123

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
2
arkadaşlar merhaba. 2010 da sol kol dirsek altı ampute olarak "sürekli" rapor almıştım.
2015 yılında engelli kimlik kartını alırken dediler ki bu raporlar iptal oldu yenilemen gerek farklı formata geçti vs. raporu kabul etmek istemediler güç bela kabul ettirdim.
neyse aldılar bana kimliği çıkarıp verdiler birkaç gün sonra.
ben de madem raporlar iptal oldu diye aslını verdim gitti oraya. lazım olursa tekrar heyete girerim diye düşündüm.
geçti aradan 5 yıl daha :) ötv indirimli araç almaya niyetlendim. ehliyet kısmı halloldu gibi basım aşamasında. bugün hastaneye gittim heyet raporu çıkarmak için.
dediler ki seninki sürekli rapormuş o yüzden itiraz etmen lazım ama itiraz için de durum değişikliği lazım sende de durum değişikliği yok o yüzden nasıl olur biz de bilemedik dediler :D
rapora itiraz edemiyorum hem de elimde rapor yok. kaldı ki rapor olsa bile ötv ye dair değerlendirme yoktu o yüzden maliye onu kabul etmez diye düşünüyorum. raporun aslını da 2010 da aldığım hastanede arşivden bulamadılar ilginç bir şekilde. o yüzden eski rapora da ulaşamadım.
özetle ne raporum var ne de yeni rapor için heyete başvuramıyorum :D var mı benzer durumu olan tekrar rapor çıkaran. ne yapmam lazım. hastaneden fotokopisini isteyin demeyin. denedim o durum zaten olmuyor. aslını verdiğim yer de farklı bir şehirdeydim o zaman o da orada kaldı. maliyenin onu kabul edeceğini bilsem gidip ordan aslını almaya çalışırım ama onun da garantisi yok. tertibatlı ehliyetim varken eski tarihli raporla ötv den faydalanabilir miyim.

fatih_123

Şu başlıkta https://www.engelliler.biz/forum/oz...esinin-hasteneye-rapor-dogrulatma-suresi.html arkadaşlar, araç alımında vergi dairesinin raporu hastaneye doğrulatmakta olduğunu yazıyorlar. Raporunuz hastane arşivinde bulunamıyorsa doğrulatma işleminiz de yapılamaz.
Bu durumda yeni rapor için basvurmaniz gerekecek. Illa itiraz seklinde degil, olumlu veya olumsuz yönde bir değişiklik tespiti için de yeniden kurula girilebilir.

eğer kağıdı kaybettiysen e devlet çıkıyor yazıcıdan çıkar benimki yeni çıktı sayılır telefonda e devlet ten bakacaksınız dediler

Üst Alt