Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kayınpederim rahatsızlıklarından %90 ve üzeri oran alır mı?

agulhan

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba;

Benim bir sorum olacacak.
Kayınpedere özürlü raporu almak istiyoruz.
Sol tarafı felç tutmuyor,ülseratif kolit hastası,epilepsi hastası ve tansiyon ilacı kullanıyor raporu var.
Sizce %90 rapor verilirmi.
Birde araç alımlarında ÖTV indirimi dışında KDV indirimi alınabiliyormu?

%88'lik rapor İtirazla %90'a çıkarmı?

Merhaba,

Kayseri devlet hastahanesinden ÖTV indiriminden yararlanmak için başvurduk ve %88 lik rapor verdiler.
Sanırım itirazla başka bir hastaneye yönlendirilip tekrar rapor alınıyormuş.
Sizce itiraz edip gitmek mi daha avantajlı yoksa 88 lik raporu karıştırmayarak sıfırdan rapor almakmı daha mantıklı olur?
Tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

sıfırdan rapor almak daha mantıklı bence.
başka bir hastaneden heyete girin ve rahatsızlığıyla ilgili heyet doktorlarına araba almak için müracat ettiğinizi açıkça söylerseniz, doktorlar %90 verirler.

Önce sıfırdan rapor almayı deneyin. O olmazsa il sağlık müdürlüğüne gidip itiraz edersiniz...

% 74, % 50, % 10 un Balhazart formülüne göre toplamı kaç olur.

rica etsem hesaplar mısınız?

%88 oran verilen raporda teşhis kısmında şöyle yazmakta,
''Celebral Vasküler Hastalık (Sol Hemiperazi) + Epilepsi + Hipertansiyon Klas 1 + Ülseratif Kolit ( Yaygın Tutulum ) ''
Hastanın sol tarafı felçli,nöroloji uzmanının rapordaki notu da şöyle,
'''Celebral Vasküler Hastalık (Sol Hemiperazi) Sol Elini Kullanımıyor %45 , Kısa mesafe zor yardımla yürüyor %40 ,Epilepsi %20, BBT: Sağ Temporoperietal Ensetalo malazik Alan''
Şimdi bu rapora göre özel donanım gerektirmeyen otomatik vites araç alabilirmiyiz.
Raporda H Sınıfı Ehliyet veya Özel Donanım ibareleri geçmiyor.
Ne yapmamızı tavsiye edersiniz?

Başka hastaneden alalım demişiniz de Kayseri'de Eğitim ve araştırmadan başka yetkili sadece ERCİYES ÜNİVERSİTE si var. Orada çok ileri tarihe randevu atıyor

Develi Devlet Hastenesi de veriyor.

Kayseri - Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi
Kayseri - Develi Hatice-Muammer Kocatürk Devlet Hastanesi
Kayseri - Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi
Kayseri - Kayseri Asker Hastanesi

Develi'de işiniz aynı gün bitiyor diye duydum. Ama çoğu hastalarıda Kayseri merkeze sevk ediyorlarmış. Ama da şansınızı deneyin sonuçta 40 KM.

Bakalım kısmet birde orda deneyelim şansımızı.
Yukarıda raporun ayrıntılarını yazmıştım,o rapora göre otomatik donanımsız araç alabilirmiyiz?

''Celebral Vasküler Hastalık (Sol Hemiperazi) + Epilepsi + Hipertansiyon Klas 1 + Ülseratif Kolit ( Yaygın Tutulum ) ''
'''Celebral Vasküler Hastalık (Sol Hemiperazi) Sol Elini Kullanımıyor %45 , Kısa mesafe zor yardımla yürüyor %40 ,Epilepsi %20, BBT: Sağ Temporoperietal Ensetalo malazik Alan''
Şimdi bu rapora göre özel donanım gerektirmeyen otomatik vites araç alabilirmiyiz.

çıkabilir bir arkadaşım işitme engelliydi raporu %38 vermişler daha sonra itirazla %42 ye çıktı olabilir bence ama doktorların insafına kalmış hakkınızda hayırlısı olsun

sağlam türk;

Tşk ederim.
Yukarıda raporun detaylarını yazmıştım,o rapora göre donanım gerektirmeyen otomatik araç alabilirmiyiz.

Merhabalar,
Balhazart formülüne göre oran %88.

Selamlar,

Valla, başka hastaneye gidip yeniden rapor almayı deneyebilirsiniz. Olmazsa, il sağlık müdürlüğüne gidip rapora itiraz eder, başka hastaneye sevk alırsınız... Araç lımı için % 90 ve üzeri rapor şart.

Üst Alt