Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kayınvalidem %90 ağır hasta raporlu. Evde bakım aylığı nasıl alabiliriz?

baki0078

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba.Bu bakıcı ücreti ile ilgili hic bir yerde tatmin edici cevaplar alamadim.aile sosyal... dahil kimse. Eğer müsait olursaniz sorularimi cevaplamanizi isterim.devlet memuruyum 3900 tl maas aliyorum ve toplamda esim ve kizim la beraber kaliyorum.

Alt katimda kayinvalidem ve kayinpederim yasiyorlar.ayni binada fakat ayri dairelerde.hanelerimiz farkli.Hasta olan kayinvalidem %90 agir hasta raporlu.yani kriterler uyuyor.kayin pederim 1947 tl maas aliyor ve haricinde 50 bin tl parasi var bankada.(tarla satis parasi).simdi gelelim asil meseleye. Eşim annesine bakiyor.bakici ucreti alma durumu nedir.1200 tl kisi basi ucret bu durumda bizi etkikermi.Eşim bakim ayligi icin icin bu 1200 kriterine muhatap midir.ayrica hicbir menkulumuz naktimiz yok .arabamiz var sadece.

Yahut kayinpederim hanimina baktigi icin bu bakici ayligini alabilirmi.1947 tl maasi var.uzerine 1 evi var.nakit bankada 50 bin tl si kayinvalidemle (ortak hesap).koydede 1000 m2 arsasi var kiymetsiz.

Biz bu bakim ayliğini nasil alabiliriz.bu arada eşim kayinvalideme yaklasik 4 yildir bakiyor.

Birde herhangi harici bir ucret alabilirmuyiz.2022 ayligimi deniyor nedir.65 yasi ayligi.veya herhangi baska bir ucret adi her ne ise.beni bu konuda aydinlatirsaniz cok sevinirim.kurumdan detayli bilgi alamadik.

Ha bu arada kayinpederim daha once basvuru yapmis 3 ay bakim ayligi almis fakat iptal olmus sonrafan.hukunetin bayram ikramiyelerinde sanirim. Simdiden tesekkurker.sabirsizlikla cevabinuzi bekliyorum.
.

@baki0078
öncelıkle hane ıkamet adreslerınzı ayrı ayrı.bu durumda sizin gelırlere bakmazlar.kayınvalıdenızın raporuda tamm.bakıcı aynı hneden olacak eşinizi bi şekılde gösterebilirseniz gene sadece kayınvalıde ve kayınbabanzın gelırlerıne bakarlar buraya kadar herşey tamm
ev sıkıntı olmaz gelır getırmedıgı için amma maaş + bankadakı paranın aylık getrısı(faizi) gelire dahil edilir.1947 liraya para %1 faiz getirse en iyimser fazla getırodur 50000in %1 i 500 lira eder
500 + 1947 : 2447 eder.
1219,35 x 2 :2438,7
bu durmda gelrı sınırını geçtiği için ebm bağlanamz bakıcı ister eşiniz ister kayınbabanz olsun.
yapcagınzı şey ne kdar faiz getirdğine bakın yanıltı olabılırım daha azdır belkı faız artık ona göre hesap edersınız

mka, sınırı geçmese dahi(hesabına göre) 1000m2 de tarla var

Aybala
ebm de gelır getrımedıgı ıcın hesaba katılmaz.katılsa bile bir dönum tarlanın ne getrısı olack.

Arkadaslar tesekkur edrim.bu arada kayinpeder ertesi gun vefat etti.sanirim artik gerek kalmayacak ve muhtemelen de zaten bakici ucreti alinamayacak.cunku kayinvalidem tek kaldi ve kayinbabamin emekli maasi baglanacak tahmini 1600 tl.bu durumdada kisi basi 1219 tl limitini geciyor sanirim.

başınız sağolsun,
Yetim aylığı alan kişi 2022 alamaz,
Evde bakım maaşı içinde 1219*2=2438 TL yi gecmiyor

Aybala tesekkur ederim.bakima muhtac olan kayinvalidem.artik tek kaldi.hanede.kendi si yasiyor.rahmetlinin maasi baglanacak .1947 tl aliyordu % 25 kesinti olacak.1550 felan alir.o rakamda 1219 tl yi geciyor.nasil olur bilmem

Eşin bakıcı olursa iki kişi hesap edilir, bakıcı ve bakılan hasta mka

Aybala

öncelıkle başları sağolsun.bakıcı olması için eşi kayınvalıdesının yanına ıkamet alması lazım ama yakın mesafede ıkamet oldugu için ikamet aldırmadanda bakıcı olarak kabul edebılırler bu kezde ikamet aldırmadan bakıcı olursa aynı hanede ıkamet olmayacagı için sadece engelllının gelrıne bakılır o da geçtıgı için ebm olmaz.eğer kendılerının yanına engellıyı ıkametı ile alırlarsa bu sefer engellının aldıgı dul maaşı ve ikametının alındıgı hanedekılerın gelırıne bakarlar.

not: yılda 2 kez verılen 1000 liralık ikramıyeden doalyıda gelıre 167 lira ilave etmelerı gerek hesap edılırken

bankadaki parayı cekin degersiz arsayıda birini üzerine yapın eşinizde bakıcı ststüsünde olur oturulan daire fzrklı oldugu için ne olursa olsun gelir düşük gösterilmeli

Üst Alt