Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kayınvalidemin psikolojik sıkıntısı sizce ne olabilir?

Eysan1

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar yeni evlendim nişanlıykende farketmiştim kaynanamda bi bozukluk olduğunu ama tam anlayamadım. Meğer annesi ikiz bebeğe hamileymiş doğumda anlaşılmış kaynanam içerde kalmış havası ve sonra ölü doğmuş tekrar yaşamış.

Şu an tek başına hiç bişey yapamıyor, yönerge verdiğinde yapamıyor (mesela düz git sağa dön gibi) biri konuşurken sürekli aynı şeyler tekrarlıyor yankı gibi. bir şey sorduğunda evet hayır tabiki den başka cevap veremiyor, bir şeyi aşırı fazla yıkıyor, ellerini yıkaması 5 dk dan uzun sürüyor ama evi dağınık dolaplar dağınık.

Sinirlenmiyor mesela ifade yok yüzünde gibi sürekli sırıtıyor,hiç sebep yokken hı hı hı hı diye gülüyor, baş sallıyor kendi kendine vs vs sürekli böyle

60 yaşında bu yaştan sonra tedavi olurm u? Olursa nasıl olur? Psikiyatri ilaçları kullandı ama çare olmadı

Eysan

Zihinsel bir yeti kaybı mı var yoksa sonradan oluşmuş psikolojik bir sıkıntı mı var, bunu bilmek lazım. Ve tabii bunca yıl bu konuda neler yapıldığı önemli.

Herkese çok teşekkür ederim ben gelin olduğum için bana anlatmak istemiyorlar pek oyüzden ilaçlarını vs bilmiyorum çok aşırı küsme huyu var ozamanlar kullanıyor çünkü kendini odalara kapatıp ağlıyor o sırada sürekli. Özel eğitim dersi aldığım için az çok anlayabiliyorum. Beyin filmi çekilmii bişey çıkmamış dediler bana. Doktorda ilaç vermiş ilacı içince sakin. Tedavi kabul etmiyor ama eşim eğer bulursan ne olduğunu götürülcek yeri götürürüm dedi. Artık nörolojiye gitmez dedi.

Alhzaymr da unutkanlık olmazmı? Hiç bir şeyi unutmuyor okadar çok aynı şeyi tekrarlıyor ki unutması imkansız

Tıkla sadece unutkanlığı içermiyo

sahranil
Evet okudum benzer yönleri olsada çoğu şeyi benzemiyor. Mesela eşyaları hep aynı yere koyar koyduğu yeri unutmaz. Ama yol olarak 10 kere gitse 11. Kere kendi gidemez karışık baya. Doğuştan oksijen gitmemesi olduğu için acabamı diyorum

Beyin emarı çektir bakalım ne çıkacak

OturanBoğa
Yani ben zihinsel bi sorun olduğunu düşünüyorum. Bazen çok normal gözüksede bi iş veya sorumluluk verdiğnizde bambaşka biri oluyor bişey anlattığımda boş boş bakıp benim dediklerimi tekrarlıyor ve yaptığı işi sert yapıyor rahatsız edici şekilde. Mesela birine sarılcak merabalaşcsk 10 kere sıka sıka sarılııyor. İnsanlar kaçmak istiyor o derece. Sürekli gülüyor boş boş. Değişik sesler çıkarıyor. Bunlar normal değil bence.

sahranil
Girmiyor o makineye nasıl ikna ederiz bilmiyorum

Girecek mecbur

Bunamada olabilir pskiyatriye götür bide

Uyutup çekilir

Kaç senedir ölemişki

Üst Alt