Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

"Kayıtlı olduğu nüfüs idaresi" nerede yazılı?

kunta

Aktif Üye
Konular
158
Reaksiyonlar
5
arkadaşlar konu dışı bir soru sorak isterim affınıza sığınarak
kayıtlı olduğu nüfüs idaresi neresi oluyor nüfüs cüzdanına baktım böyle bişey yazmıyor kütük bilgileri doğum yeri var ancak kayıtlı olduğu nüfüs idaresi nerede yazıyor bunu nasıl öğrenebiliriz önemli bi evrağa girmem gerekiyor bulamadım

misal vanın edremit ilçesine bağlıyım adresim orası. Benim nufüs idarem Edremit ilçe nufus müdürlüğü. Kimlikte yazmaz. Şuanki aktif adresin neresi ise o adresin bulunduğu ilçede ki nufus müdürlüğüde senin kayıtlı olduğun nufüs müdürlüğündür.

iyide herkez nüfüsa kayıtlı oldugun kütüğü yazacaksın dedi
örnek oturdugum yer ankara çankaya kütüğüm yozgat çekerek benim kayıtlı oldugum nüfüs idaresi çankayami oluyor çekerek mi

evet kayıtlı olduğun nufüs müdürlüğü çankaya oluyor. Kolay gelsin hayırlı sahurlar

kunta,oturdugun yer nüfusa kayıtlı olduğun yer değildir,nüfusa kayitli olduğun yer,nüfus cüzdanının arkasında il ve ilçe yazan bölümdür.ve orda kütuk,cilt,sıra numaran vs yazar.
kunta,kütüğunu şahsi başvuru yapıp,çankayaya aldırmadıysan,senin halen kütüğun yozgat çekerektır.

Ayrıca nüfus cüzdaninin arka yüzünü çevirip,sağa doğru yatırarak bakarsan orda kayıtlı olduğun yer ve cüzdanı aldığin yer,ayrı ayrı yazar.

:) ya iyide şimdi hanginizin dediği doğru nüfüs idaresini ariyorum biz böyle bir bilgi vermiyoruz diyor bunu nasıl öğrenicem

kunta Nufus cuzdaninin arka kisminda nufusa kayitli oldugun bolum var o kisimda il yozgat ilce cekerek yaziyorsa kutugun orasidir yok cekerek yazmiyor cankaya yaziyorsa cankayadir ama %100 cekerek yaziyordur
Sen yozgat cekereklisin :)

kunta, erkan medeninin ve benim söylediklerime güven yusufislam başka bir konuyla karıştırdı sanırım,Bize inanmasan nufus cuzdanının arkasını çevir,dogru bilgi orda yazar.

ya arkadaşlar tamam arkada yozgat çekerek yazıyorda bana lazım olan şey kayıtlı olduğum nüfüs idaresi nüfüs cüzdanın arkasında yozgat çekerek yazıyor ama ben bu nüfüs kagıdını çankayadan aldım benim bağlı oldugum nüfüs idaresi hangisi ?????????????????

kunta,nufus cüzdanın arkasını çevir,saga yatır ve oku,orda kayıtli oldugun bölum yazar,
Nüfus cüzdanını çankayada alman veya orda yenilemen,nüfusa kayıtli oldugün yerin çankaya olduğu anlamına gelmez.Nüfus cüzdanın arka üst bölumünde yazan il ve ilçedir senin nüfusa kayıtli oldugün yer.

şimdi bu durumda benim kayıtlı olduğum nüfüs idaresi yozgat mi ? çekerek mi ? yada yozgat çekerekmi ne yazacam

Bende istanbul pendikten aldim ama kayitli oldugum il cankiri kizilirmak
Yurt disinda dogan insanlarin kutugu yurt disimi oluyor hayir ;)
Babanin memleketi neresi ise senin kutugun orasidir

Üst Alt