Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kaymakamlıktan alınan yardım parası nedeniyle 2022 ve evde bakım maaşı kesilir mi?

Acetes

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Tekerlekli basketbol oynayıp Bakıcı maaşı ve 2022 maaşı alan biri Kaymakamlıktan aldığı yardım parası nedeniyle hem bakıcı hem 2022 maaşı kesilirmi ? Kalem abla sizin bilginiz vardır bilgi alabilirmiyim sizden lütfen

Kaymakamlıktan aldığın yardım sürekli bir yardımsa 2022 ve evde bakım aylığında da gelir olarak dikkate alınır. bu gelirle birlikte kişi başına düşen aylık gelir her iki aylık için de sınırı geçiyorsa aylık kesmeye sebep olur.

Devamlı değil abla 3 4 ayda bir bazende hiç.

3-4 ayda alınan bir yardımsa aylık ortalaması bulunup öyle gelire eklenir ablam. aldığın yardım on ikiye bölünür öyle gelire eklenir. kişi başına düşen aylık gelir de sınırı geçmiorsa sorun olmaz. aldığın yardımın sınırı geçecek kadar etken olacagını sanmıorum.

lakin 2015 1 ocaktan itibaren sosyal incelemeler yapılacak ve gelire evde bakım aylıkları da eklenecek. bu durumda kişi başına düşen aylık gelir muhtaçlık sınırını geçerse 2022 aylığı kesilecek. aksi durumda devam edecek. muhtaçlık sınırı için bkz:http://www.engelliler.biz/forum/202...4-yili-2022-ayligi-miktarlari-belli-oldu.html

melek ablacım senden bir konuda bilgi almak istiyorum lütfen! beraber yaşadığım ailedeki kişi sayısı benle birlikte 3 kişi. annem , teyzem ve ben... ben teyzeme baktığım için bakım aylığı alıyorum, annem 3 ayda 2022 den özürlü maaşı 850 lira alıyor, teyzem de 2022den 3 aylık 1,270 lira alıyor. bugün sosyal yardımlaşmaya gittiğimde anneme yardım almak için gelirinize göre yardım başvurusu yapılamayacağı eger illa olsun dersekte yardım başvurumuzun alınacağını fakat 3 aylık özürlü maaşının kesileceğini söyledi. (şaşırdım kanunlar ne hızlı değişiyor haberdar değiliz!) bize en iyisinin yılbaşına kadar beklememizin gerektiğini hiç olmazsa 3 aylık maaşını yılbaşına kdar alacağını sonrasında zorunlu şekilde devlet inceleme yaparak kesileceğini anlattı ve bizde yardım başvurusundan vazgeçtik. ALLAH AŞKINA MELEK ABLA NE OLUYOR BU DEVLETE. 10 yıldır alınan bir sakatlık aylığı değilki neden elimizden alınmak isteniyor. nasıl itiraz ederiz nasıl kendimizi gelirimizi kanıtlarız? ve şunuda söylemek istiyorum hanedeki özürlü maaşlarının hepsimi kesilecek yoksa uygun görülmeyenmi bunu lütfen açıklarmısın?? konu hakkındaki bilgi paylaşımını bekliyorum melek abla hayırlı iftarlar.

evet, hem 2 tane 2022 aylığı hem de evde bakım aylığı alıyorsunuz ve evde 3 kişisiniz ablam. bu durumda başka nakdi yardım yapılmaz.
ayrıca Ocak 2015'ten itibaren ilk sosyal incelemeleriniz yapılacak 2022 aylıkları için.
artık evde bakım aylıkları da gelire dahil olduğundan ocak ayında gelir hesabınızda evde bakım aylıkları da hesaplanacak . evde bakım aylığıyla birlikte kişi başına düşen aylık gelir muhtaçlık sınırını geçerse 2022 aylıkları kesilecek. sınırı geçmezse 2022 aylıkları devam.

2022 aylıkları için şu anda yani 2014 2. altı ay için muhtaçlık sınırı:270,23 lira
2014 yılı bakım aylığı ise 769.98 lira
evde 3 kişisiniz. bU durumda kişi başına düşen aylık gelir: 256,66 lira. kişi başına düşen aylık gelir muhtaçlık sınırından düşük olduğu için 2022 aylıkları kesilmez.

ama ben bu hesabı sadece evde bakım aylığına göre yaptım. başka gelir olursa riskli durumdasınız ve öyle durumda sınırı geçerseniz 2022 aylıkları kesilir.

3 kişilik bir hanede 2014 2. altı ay için toplam gelirin 810,69 lirayı geçmemesi gerekir.

2022 aylıkları gelir hesabına evde bakım aylıklarının da dahil edilmesi ile ilgili tartışma için bkz:http://www.engelliler.biz/forum/202...022-gelir-hesabina-dahil-edilecek-onemli.html

teşekkür ederim yani abla bu şu demekmi gelirin yüksek çıkması sonucunda hanedeki 2022 aylıklarının hepsinin kesilmesimi demek oluyor. alınan sürekli yüksek raporda çöpe mi gitmiş olacak! eger öyle olursa bu yaşlı 3 aylıklı insanlar nasıl geçinecek hepsi kesilirse.

isterse yüzde yüz raporu olsun. 2022 aylıkları muhtaç engellilere veriliyor. muhtaç değilse raporu olması bir şey ifade etmez.
kişi başına düşen aylık gelir muhtaçlık sınırını geçiyorsa 2022 aylığı baglanmaz, baglanmışsa kesilir.
mevzuat böyle. valla engelliler ses çıkarmıyor ki demek ki sorun yok. orada başlık açıldı insanlar yırtıyor kendini bakan yok. herkes kendi derdine düşmüş. başka engellinin acısını gören bu benim de derdimdir diyen yok.
e bir gün kendi aylığı da kesilirse aynı sessizliğe mahkum olur.

bencede duyarsız kalmamalıyız. bütün konu larda dile getirerek birlik olmayı teşvik etmek gerekiyor

Üst Alt