Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Kaynaştırma eğitimi için yeni rapor alamayacak mıyız?
16 aralıkta yeni çıkan yasalardan analamadığım bir çok şey var .özürlü rapor oranları düşürüldümü. özürlüler için çıkan yasalar rapor çıkartılırken daha damı zorlaştırılmış inanın anlayamadım.
benim oğlum 7 yaşında dawn sendromlu evde bakım için çıkardığım rapor yüzde yetmiş ve ağır engelli yani evet yazıyordu. 2012 de doluyorsüresi
.fakat 2022 den faydalanmak ve yeşil kart çıkartmak için de rapor istediler daha sonra gene yüzde yetmiş ama hayır yazıyor. sürekli bu en son çıkan raporumuz. rehb .araş. yüzde 70 ağır engelli vede sürekli raporu olduğu için kaynaştırma raporu vermedi.
araya birilerini koyarak bi şekilde bu yıl eğitimini alıyor. seneye yeni raporla geleceğim dedim. onlar da bana sürekli raporun vermezler dediler.
şimdi kafam karıştı yeni yasaya göre tekrar rapor alamayacakmıyım
.çocuğum un durumunda düzelme olmuş olamazmı ne yapacağımı şaşırdım.
"Sürekli" ibareli raporlar söz konusu ise yeni rapor verilmez. Ama siz çocuğunuzun durumunda değişiklik olduğunu söyleyip il sağlık müdürlüğünden hastaneye sevk alabilir ve yeni rapor için şansınızı deneyebilirsiniz...
Çocuğumun kaynaştırma eğitimi alabilmesi için hangi hastaneden nasıl rapor alabilirim
mrhb.oturan boğa kardeşim. benim de bi sorum olacak.
2007 de aldığım ağır özürlü ibaresi bulunan yüzde 70 bi raporum var. süresi de 2012 nin 5. ayında bitiyor. evde bakım alıyoruz.
2009 da aldığım bi raporum daha var eğitim için. o da yüzde 70 . evet değil. hayır ve sürekli.
şimdi çocuğum ilkokul 1. sınıfa gidecek bu iki raporum da rehberlik araştırmada var. her iki raporda orta mental olduğu için kaynaştırma raporunu alamıyoruz . hafif mental olması gerekiyormuş. ben ayrı ayrı hastanelerden rapor çıarttırabilir miyim
3 ay sonra okullar açılacak ve kaynaştırma eğitimi aldırmak istiyorum .bunun yanında da evde bakımdan da faydalanmak . bundan sebep ayrı ayrı hastaneden rapor alabilir miyim diye sordum. bir de rapor verecek hastanelerin ismini vermişsiniz ama çoğu hastane çocuk psikiatristimiz yok deyip yolluyorlar. ne çare yapacak bişeyimiz yok geri dönüyoruz. çocuk psikiatristi olan ve de pedegog olan yerler nereleri biz istanbulda oturuyoruz.
Evet, kullanım alanları farklı amaçlı olursa, yeni rapor için başvuru yapabilirsiniz dilediğiniz hastaneye.
Önce eğitim için gerekli raporu alın, sonra evde bakım için sosyal hizmetlere gidip -başka bir hastaneye- sevk alıp, o raporu da o hastaneden alın.
öncelikle vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkür ederim.16 aralıkta çıkan yasalarda daha önce alınmış sürekli raporu olanlara yeni rapor düzenlenmez diyordu.benim raporumun birisi sürekli .bu internet ortamında görülüyor deniliyor bundan korkuyorum .tmm daha önceki hastanelerden çıkartmayacağım ama görünürmü bundan endişe duyuyorum.teşekkürler.
merhaba .ben müracatlarımı yaptım ilk önce numune hastanesinden almak istedim raporu.çocuğuma birsürü sorular sordu or daki pedegoğum diye geçinen h.....ve çocuğum iki soruyu yanıtlayamadı birisi köpeğin kaç ayağı var bir diğer soru ise dışardaki kuşlar hangileridir ..aynen böyle dışardaki kuşlar hangileri.şaşırdım kaldım dedimki.anlayamadım ne demek istediniz.bu çocuk 7 .5 yaşında.dediki. evdeki değil dışardaki.güldüm içimden.a
ynı yaşıttaki bi kaç çocuğa sordum inanın onlarda cevap veremediler.olmadı dedi orta mental .nasıl olur dr.bey iki soruyu yanlış yaptı bu çocuk.yapmayın etmeyin.yalvarmalar yakarmalar.yok dedi.çocuğumun durumu iyi olmasa bu kadar üzerinde durmam .ikizi var onunla ilgilenirim.ama yok hep bora hep bora .ne var yoksa bora bütün ilğim ona kaymış durumda.neden hayatın bi yerinden tutsun diye çabam.ayaklarının üzerinde dursun kimseye yük olmasın.baktım yakarışlarım fayda vermiyor bende hazıralyacağı raporu elinden çekip aldım ve 5 parçaya ayırıp çıktım bi kaç da laf söylemeden edemedim tabiii.dediği ve kulağımdan hiç gitmeyen bişey var genelde dawn sendromlular orta mental olur .ne demak karşınızda bora var onu değerlendirmeniz gerekiyor dedim .bu bi kısas olamaz dedim vs... vs..sonrasında erenköy ruh ve sinir hast.hasta. müracat ettim oradaki değerlendirme hafif mental dedi dr. ağlamaya başladım ne oldu neden ağlıyorsunuz dedi sağolun dr. hn.dedim ben işimi yapıyorum dedi bu çocuk geyet normal çok iyi süper.dawn sendromlu çocuklar bu soruları yapmakta güçlük çekerler oysa bora hiç zorlanmadı dedi .tabi daha önce yaşadıklarımdan haberi yok dr un.ağladım sessizce teşekkür ettim çıktım .ptesi bi aksilik olmassa hafif mental olarak ön tanımızı alıp üsküdar dev. hast den raporumuzu çıkarttıracağız.ve inşallah kaynaştırma raporumuzu da alırız . bizle anne baba olarak bütün varlığımızı ortaya koyup bu çocuklar için elimizden geleni yaparken neden bu kadar zorlu çıkartılıyor anlamış değilim.
mrhbalar .haydarpaşa numune hast. varmediği raporumuzu.uzun çabalar sonucunda hafif mental olarak üsküdar dev. hastanesinden aldık.şunu bilmek lazım kendi hakalarını koruyamayan yavrularımızın haklarını biz korumak zorundayız. hep bir mücadele içindeyiz .derman takat kalmıyor insanda.bu çile ne zaman biter acaba. bitermi.rapor işleri ile uğraşan arkadaşlara allah yardım etsin.
mrb.bayramdan önceki gün ramdaki randevumuza gittik. kaynaştırma eğitimi için.üsküdar dev. hat. aldığımız hafif mental raporumuzu da verdik. çocuğumu sınava tabi tuttular. tamam dediler hak kazandı. çok mutlu oldum.ertesi gün bayramdan sora tekrar sınav olacak dediler .bu durum benim altüs olmama yetti de artı.bayramı moral bozuk olarak geçirdim.bu hafta ptesi.ram da randevumuz vardı.borayı alıp gittim ama çok heyecenlıydım.sanki bora değilde ben giriyordum sınava.tam bir saat 3 dakika içerde sınava tabi tuttular dakikalar geçmek bilmedi.yanağımı kemirmekten kanattım öf öf bu duyguyu anlatamıyorum.neyse çok uzatmayayım güzel sonuçlandı.kaynaştırma raporumuzu almaya hak kazandık.bileğimizin gücü alnımızın teri ile.aldık almasına da asıl şimdi başlıyor sanırım işin zor kısmı okulda neler yaşarız biraz tahmin edebiliyorum ... en azından bora gelmiş kucak açıpta beklemiyor kimse. bunların da üstesinden gelmek için allahıma dua ediyorum.bu durumda olanlara da allah yar ve yardımcısı olsun.
Kaynaştırma eğitimi ile iligli olarak şu foruma yeni bir başlık açıp hem deneyimlerinizi paylaşabilir hem de diğer üyelerimizin deneyimlerinden yararlanabilirsiniz: Okul öncesi, İlköğretim, Lise ve Üniversite Dönemi
öncelikle allah sabır versin. bu durumu en iyi öğrene bileceğiniz yer ikamet ettiğiniz il veya ilçedeki çocuk hizmetler kurumu oranın bu işlerle ilgilenen bir birimi var sizi oraya yönlendirirler oradan detaylı bilgi alabilirsiniz.eğer özürlü raporunda ağır özürlü ibaresi yoksa devlete bağlı bir hastaneye resmi evrakla sizi yönlendiriyorlar.
allah kolaylık versin memleketimizde hala böyle şeyler bürokrasiye takılıyor ne yazıkki. 3*4 aydır bende rem den çocugumun kaynaştırma eğitimi için rapor bekliyordum. en sonunda sabrımı taşırdılar ankaraya gidecem meb deyince 1 haftada çıkardılar valla.bu konularda biraz sert çıkışın yokasa özürlü diye umursamıyorlar.
Evet, ben de karşınıza zorluklar çıkartıldığında ya da saygısızlık yapıldığında BİMER kanalıyla şikayetçi olunmasını öneriyorum her zaman. Büyük oranda işe yarıyor BİMER'e şikayet edildiğinde...