Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kayseri'de kartımı yenilerken Başbakanlık kartının geçerli olmaması, yeniden rapor!?

Konular
15
Reaksiyonlar
0
selam dostlar

engelli serbest biniş kartın günü bitti yeniletmek için Kayseri kart 38 gittim , engelli kimlik kartı istedi ,ben de olan eski başbakanlık kimlik kartı verdim bu geçersiz dedi , aile ve sosyal politikalar bakanlığından olacakmış, başbakan makamından dahamı yüksek bakanlık anlamadım,
niye böyle dedim eski başbakanlık kimlik kartımla gittim yetkili kuruma bana ne dese iyi, bu Kart geçersiz dedi, nasıl olur dedim koskoca başbakanlık vermiş dedim, kanun değişti dedi , tamam o zaman al eski kartı yenisini verin, olmaz rapor getir dedi, raporu verdim rapor eski dedi, raporum sürekli dedim, git yeni rapor al dedi,

sanki bakkaldan ekmek alıyorum, bıktık bıktık bıktık bıktık bu rapor cilesinden,yarin Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı olsa oda yasa çıkaracak yine rapor al, ne bu hükümetlerden çektiğimiz, Doktorlar ayri bir dert soyun muyane ol ol ol olol nerye kadar her iş için ayrı rapor sürekli topalim topalım topalım kız bile vermiyorlar, iş arıyorsun işveren Topalsn diye işe almıyorlar, hiç bir parti başkanı bu sorunu ele almıyorlar hepsi aynı ,

Son düzenleme:
Evet şuan ki kartınız Aile ve Sosyal Pol. Bakanlığının kartı olmalı. Raporunuz sürekliymiş, yeniden raporu neden istediklerini anlamadım. bunu isterseniz il Müdürlükten başka, Genel Müdürlüğe de danışın.

nurtan öncelikle öneriniz teşekkür ederim, benim şu andaki özürlü kimlik kartı TC Başbakanlık özürlüler idare başkanlığından ozamanın şartlarında sağlık kurulu raporu karşılığında bana verilmiş bir kart,1) peki bu kartları verirken bizden aldıkları raporlar arşivlenmiyormu , haydi raporlar çöp oldu yani belli bir yıl saklanıyor sonra yakılıyor, bendeki eski kimlik kartı kabul et onada yok, benim babam özürlüler idaresi başkanı degilki babamdan aldim diyelim, yeni rapor istemelerinin tek bir gayesi var oda verilen haklardan uzak tutmak engelli usansın yorulsun vazgeçsin, müdürlükte bir şey yapamaz diyecekleri yönetmelik değişikliği bir şey yapamam olacak, herşeyden geçtim haydi gittim yeni rapor aldım , aile sosyal politikalar bakanlığı kartını da aldım,2023 seçimlerde başka bir parti başkanı Cumhurbaşkanı oldu oda deseki bu ak partinin çıkardığı bir yönetmelik değiştiriyorum 2023 ten önceki raporlar geçersiz,olmaz demeyin oldu işte 2006 önce alınan raporlar geçersiz oldu,2008 de olabilir tarihi net hatırlamıyorum, 60 a merdiven dayadık hâlâ yeni rapor, sürekli olan raporlar kimlik gibi yada evin tapusu gibi ölene kadar olmalı,

E-nabız üzerinde babamın 2009 tarihinde aldığı engelli raporu görünüyor.
Eğer raporunuzu kaybetti iseniz e-nabız üzerinden bir bakın orada olmalı.

Anlattığınız konu gerçekten çok üzücü.. Bunu CİMER dahil birçok yere yazın lütfen. Hakkınızı sonuna kadar savunun!

bende aslı gibidir Kayseri ssk hastanesi
Kayseri devlet hastanesi Adana devlet hastanesi raporları elimde kabul etmiyorlar 2001 tarihli eski diyorlar, hadi ben kaybettim , devlet hastanesi arşivlerinde var, kurumlar kendi aralarında bu işi çözebilir,bu dert sadece benim derdim değil birçok engelliden sürekli her iş için rapor istiyorlar,ben derdimi çözerim giderim yeni rapor alırım, işte kadar,biz engellilerin ortak isteği köklü kalıcı çözüm üretmek olmalı, şuraya git buraya git her rapor bin bir çile demektir, bakıyorum sürekli rapor almak bazılarına zor gelmiyor olabilir, teknoloji varken neden devletin memurları sen ben yoruluyoruz,benim adresime kadar devlet kurumları görebiliyor, benim herşeyim mevcut özürlü kartı rapor, 6 _ 7 sefer ayrı yerlerden ayrı raporum var, hepsini eski diye kabul etme illa yeni yönetmelik istiyor diye, sürekli olan bir hastalık yönetmelik değişince iyileşmezki, dert benim değil tüm engelliler için paylaştım, yoksa giderim kendi işimi hallederim,sorun yok kalıcı çözüm köklü çözüm

Üst Alt