Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kayseri'de terapi görmek istiyorum. Nasıl bir yol izlemeliyim?

two2kay

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
2
Merhaba herkese,

Türk ve Alman pasaportum var, yani çift vatandaşlığım var ve Kayseri'de terapi görmek istiyorum. Kültürel sebeplerden dolayı Almanya'da terapi görmenin bana faydası olmayacağını düşünüyorum. Durumum ciddi ve maalesef bu ciddiyet pek anlaşılmıyor.

Bu yolu izlemekte kararlıyım. Annemin Kayseri'de bir evi var ve orada kalabilirim. Devlet hastanesinde terapi görmek için maliyetlerin ne olacağını merak ediyorum. Psikolojik sağlığım söz konusu olduğu için kesinlikle daha uzun süre kalmak istiyorum.

Şu anda işsizlik maaşı ve vatandaşlık parası alıyorum. Kendi evimde yaşıyorum ve kira ödüyorum.

Bu konuda bana yardımcı olabilecek biri var mı?

Gerçekten çok zor durumdayım.

Bilgisi olan var mı arkadaşlar?

Devlet hastanesinde psikolog randevusu almak kolay değil. Türkiye sosyal güvenlik sistemine dahil değilseniz hele çok çok çok zor.

cok sagol @OturanBoğa Allah razi olsun

anliyorum. ben yinede bir deneyim....

türkiye sosyal güvenli sisteminde oldugumu nasil ögrenebilirim?

cevap icin cok tesekkür ederim

Devlet hastanesinde terapi almak için önce psikiyatrist randevusu almanız lazım. Psikologla görüşmek istiyorum diyin, psikoloğa yönlendirecek. Psikolog da randevu ayarlayacak. Ben 1 ay sonraya randevu bulmuştum. Sigortanız varsa ücretsiz oluyor.

Merhaba hep beraber, ben almanyada yasiyorum. 09.09.2024. de Psikolog Doktorda Randevum var, Bu sefer ama Türkiye de.

nasil hazirlik yapabilirim?

Bana yardimci olabilen varmi?

Türkçe dil kaynaklı sözlü ifade yeteniğiniz zayıfsa veya hastalığınız sizde unutkanlık yapıyorsa bir kağıda hastalık belirtilerinizi, bir diğer kağıda ise yaşadığınız olayları çok kısa şekilde not edin. İhtiyaç duyduğunuzda kağıda bakıp hatırlarsınız. Ben ilk görüşmemde böyle yapmıştım ve genel tanışma çerçevesinde belirti ve olayları kısaca aktarabilmiştim.

@depre,

tesekkür ederim depre! ben hepsini yazdim bir kagida. kagitla gidecegim psikolog doktoruna insallah bir ise yarar.

Sevindim, mutlaka bir şeye yarar. Bir de her terapi sonrası terapi günlüğü tutun.

Bu da şu işe yarar: bazı terapilerde çok fazla içsel çatışmalarınız olur, hatta belki bunları hiç veya kısıtlı şekilde psikoloğa ifade edebilirsiniz. O sebeple terapiden çıktıktan sonra neyin ne olduğunu sakinleştiğinizde düşünüp terapi günlüğüne ifade ederseniz gelecek terapide psikoloğa kolayca aktarabilirsiniz. Hatta ben bazen yazılı şeyi sözlü ifade etmekte zorlandığımda doğrudan kağıdı veriyordum, psikolog sesli okuyup sonra üzerine konuşuyorduk. Psikolog bunu seviyordu çünkü iyileşme çabanızı görüyordu.

Ayriyetten bu günlüğe iyi geçen terapileri mutlaka not edin, geriye dönüp baktığınızda ne tür iyileşmeniz var diye göz gezdirebilirsiniz.

Üst Alt