Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kaza geçirdim ve felç oldum. %80 raporum var. Emekli olabilir miyim?

muratoz

Yeni Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
meraba arkadaşlar.

Ekim-2006 tarinde işyeri dışında bir kaza geçirdim ve omurilik felci oldum.

İşe giriş tarihi : 07.12.2001
Prim günü : 1.743 gün
Engel oranı : %80

- Ekim-2006 tarihinden itibaren istirahat parası almaktayım. Bu şartlara bağlı olarak emekli olabilir miyim?
- Emekli olduktan sonra çalışmak istiyorum, emeklilik sigortalı çalışmama engel olur mu?
- Ben Malulen mi emekli olabilirim yoksa Sürekli İş göremezlik aylığı mı bağlanır.

Hangisi benim için daha avantajlı olur.

cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

İş kazası statüsünde mi değerlendirildi olay?

Hayır, iş kazası olarak değerlendirilmedi. İşyeri haricinde bir olayda oldu.

Malulen emekli olabilmek için en az 10 yıl Sigortalılık süresi (2011 Yılında emeklilik için başvurabilirsiniz) ve 1800 prim gününü ( askerlik vs. bir şekilde tamamlamanız gerekir) ayrıca SGK nın sevkedeceği bir hastaneden tekrar en az %60 rapor alarak bakıma muhtaç olduğunuz,çalışamaz durumda olduğunuz tespit edilmesi gerekmektedir.

Prim günlerini 1800'e tamamladığında (bunun için askerlik borçlanması da yapabilirsin) en son çalıştığın işyerinin bağlı olduğu sigorta müdürlüğüne malulen emeklilik için başvuracaksın. Seni hastaneye sevk edecekler (hastanede ürodinami ya da omurilik MR'ı mutlaka çektir. Daha doğrusu, SGK omurilik hasarı konusunda tereddüt yaşamamalı. Yaşarsa, yeniden hastaneye sevk eder. Elinde epikriz veya MR varsa, SGK'na emeklilik için başvurduğpunda onları da dosyana koydur). Hastane maluliyet raporu verecek, SGK sağlık kurulu onaylayacak ve malulen emekliliğe hak kazanacaksın.

Malulen emekli olursan maalesef emekli maaşını kesitrmeden resmi olarak çalşamazsın.

Sürekli ya da geçici iş göremezlik geliri sadece iş kazası söz konusu olduğunda geçerlidir. Senin bu geliri alman maalesef mümkün değil.

1.800 gün Prim ve Bağımlıdır Raporu ile Malulen Emekli Olursam Ne Kadar Maaş Bağlanır

1.800 gün Prim ve Bağımlıdır Raporu ile Malulen Emekli Olursam Ne Kadar Maaş Bağlanır.

Bilgisi olan varsa paylaşabilir mi?

Pirim gün sayım : 1.743 gün
Ödenen miktar : 36.004,13 Tl

bunlarla bir tahmin olabilir mi?

Önce konuyu yumuşatayım diye sana bir fıkra anlatayım arkadaşım;
Hoca, alacaklısı kapıya dayanınca ödeme planını açıklamış:

-Merak etme, bizim evin üst tarafından koyun sürüleri geçiyor. Sürülerin geçtiği yolun kenarına dikenli tel çektim. Koyunlar geçtikçe, o tellere yünleri takılacak. Bizim hanım o yünleri bir güzel evirip ip yapacak. İplerle kazak örecek. Kazakları satıp senin borcunu ödeyeceğiz.

Hoca'nın ödeme formülü alacaklıyı güldürmüş. Hoca pişkin:

"Bak!" demiş, "Peşin parayı gördün, nasıl da gülüyorsun...".:D

Önce malulen emekli olmak için SGK'ya başvuracaksınız ordaki neredeyse hademeye kadar herkes bir fikir ürettikten sonra tabii onlarca memurda prim gün sayınızı defalarca hesaplayacak..Lütfen tamam günün dolmuşsa prim borcun yoksa dilekçeni alacaklar ve seni bir devlet hastanesine gönderecekler..Tabii senin için rahat senin aksi bir rapor almana imkan yok zaten sakatlığın %80 tescillenmiş ..Tamamdır bu iş düşünesiyle hastaneye gideceksin ve şansın varsa yine %80 rapor alacaksın götürüp SGK'ya vereceksin herşey tamam artık emekliyim gözüyle bakıyorsun ..Ammaaaa unuttuğun birşey var senin rapor aldığın hastanedeki doktorlardan herşeyi çokdaha iyi bilen SGK nın sağlık kurulundaki doktorlar ..sana o aldığın raporda o raporu veren doktorlarda hikaye diyen ve emekli olmaman için ellerinden ne gelirse yapan bir kurulu...(sana verecekleri parayı aralarında topluyorlar ya..:p)

sen bunları tamam ben bir çırpıda aşarım paşalar gibide emekli olurum diyorsan kolay gelsin kardeşim..Emekliliğinde hayırlı olsun alacağın 650 lira maaşıda güleee güle harca saygılar...

Üst Alt