Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Kaza mağdurları, verdiğiniz vekaletde 'ahzu kabza sulh ve ibraya' dikkat ediniz
Mrb Arkadaşlar Sigortacılara Ve Takipcilere Vermiş Oldugunuz Vekalette Dikkat Edin Vermiş Oldugunuz Vekaletde Dava Açma İş Yürütme Evrak Alma Vs Vs Vs ( Ahzu Kabza Sulh Ve İbraya ) Bölümü Ahzu Kabza Sulh Ve İbraya'Nın Anlamını Kimsenin Bilmiyecegini Düşünüyorum ( Ahzu Kabza Sulh Ve İbraya ) Adınıza Yatacak Olan Parayı Çekme Yetkisidir Vekaletde Para Çekme Yetkisi Yazmaz ( Ahzu Kabza Sulh Ve İbraya ) Yazması Yeterlidir
Soru : Peki Ahzu Kabza Sulh Ve İbraya Hangi Durumda Vermeliyiz
Cevap : Avukatınız Veya Takipciniz Sigorta Şirketine Dava Açması Durumunda ( Ahzu Kabza Sulh Ve İbraya ) Yetkisi Verilmek Zorundadır Sigorta Şirketine Dava Açmadan Dosyayı Gönderim Para İstemi Yapıldıgında ( Ahzu Kabza Sulh Ve İbraya ) Verilmemesi Gerekmektedir Aksi Taktirde Adınıza Yatacak Olan Para Kötü Niyetki Takipciler Ve Kötü Niyetli Avukatlar Tarafından Çekile Bilir
01.10.2011 tarihinde yürülüğe giren hmk da avukat verilen vekaletnameden ahzu kabz yetkisinin açıkça verilmesine gerek yok. avukat vekaletname de yazmasa dahi bu hakkı kullanabiliyor. bu konuda adalet bakanlığının mütalaası var. bilginize...
[FONT=sans-serif]Arkadaşlar 2014 te kaza geçirdim motosikleitn arkasındaydım araç çarptı sol bacağım femur tiiba parçalı kırıldı yaşım 21 hala iyleşemedim 3 yıl oldu 6 kez ameliyat oldum 3 ayrı doktorda. femur 1 2 cm kısa kaldı tiyada 6 cm kısaltılıp uzatıldı leğen kemiğimin iki tarafındanda kemik alıdı 3 yıldır düzelemediğim için sağlam ayağıma yük vere vere dizde menüsküs yırtığı oluştu sağlam olan bacak, piskiyatriyede gidiyorum tedavi görüyorum ordada. kırık olan bacağımda hareket kısıtlılığıda var eklemlerde femurda çivi var tibiada ilk ameliyata plak takıldı kaynamayınca plak çıkartılıp ilizarov ile kısaltılıp uzatıldı sizce yüzde kaç rapor alabilirim mahkeme ege ünv. adli tıpa gönderiyo tazminat belirlenemisnde hastanın yaşı kaza yapmadan önce aldığı maaşı kusur oranı ve tedavi süresi önemliymiş ben kazayı yapmadan önce askari ücretle çalışıyordum yaşım 21 di kusursuzm yolcu olduğum için zaten tüm kusur bize çarpan adama veirlmişti bu ve 3 yıldır tedavi görüyorum bunları göz önüne aldıüımızda kaç verirler. bu sigortadan atzminatı aldıktan sonra bana çarpan kişiye netür dava açabilirim ne tür haklarım var. Birde şunu sormka isteidm avukatım sigorta şirketine dava açtı dava sürüyo rapor almama lazımış ama tedavim bitmediği için lamıyorum ilizarov çıkartıldı alçıya alındı bacak 2 ay sonrda alçı çıkacak sonra rapor alabilicem avukatıma genel vekalet veirken ahzu kabza diye bir yetkide veriliyomuş sanırım parayı kendide çekebilirmiş benden habersiz bu kafamı karıştırdı bu yetki normal verilmesi gerekiyomu bir sorun olurmu bu formda avkat arkadaş şunları yazmış bu yetki ile ilgili Mrb Arkadaşlar Sigortacılara Ve Takipcilere Vermiş Oldugunuz Vekalette Dikkat Edin Vermiş Oldugunuz Vekaletde Dava Açma İş Yürütme Evrak Alma Vs Vs Vs ( Ahzu Kabza Sulh Ve İbraya ) Bölümü Ahzu Kabza Sulh Ve İbraya'Nın Anlamını Kimsenin Bilmiyecegini Düşünüyorum ( Ahzu Kabza Sulh Ve İbraya ) Adınıza Yatacak Olan Parayı Çekme Yetkisidir Vekaletde Para Çekme Yetkisi Yazmaz ( Ahzu Kabza Sulh Ve İbraya ) Yazması Yeterlidir
Ahmet bey sigortaya dava açıldığı taktirde bu yetki verilmelidir diyorsunuz peki diyelimki avukat sigortaya dava açtı ve ahzu kabza yetkisini avukata verdik peki bu durumda şöyle birşey olabilirmi; Ornek veriyorum kaza yaptigim aracın sigortasinin ismi axsa sigorta onlar bakiyor mahdur vekili olan avukat dava açmiş ariyor avukatı işte 250.e anlaşalım benim avukat iyise bana sorar bukadar teklif ettiler ama biz sonuca gidelim.330 arti faiz aliriz yok iyi degilse para cekme yetkisi ondaysa alir 250yi beni arar der biz 150 aldik anlasmaya gitik bundaan fazlasini alamazdik falan filan 100 indirir cebe 150nin yuzde 10unuda alir by by der böyle birşeyle karşılaşabilirmiyim lütfen cevaap verin yardımcı olun akıl verin..
Normal olanı, sizin vekalet verdiğiniz avukatınıza güvenmenizdir.
Avukatınız sizin haklarınızı korumak için ücret alıyor. Yukarıda bahsettiğiniz şekilde bir avukatın "cebe para indirmesi" halinde Avukatın mesleki sorumluluğu ortaya çıkar ve Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmasına ve meslekten men edilmesine neden olur. Bu nedenle kolay kolay her avukat böyle bir riski göze almaz, almaması gerekir mantık olarak.
Tavsiyem şu; sadece ve sadece güvendiğiniz bir avukata vekalet verin. Tanıdığınız bir avukat yoksa referansla bir avukat bulun. Önemli olan avukatın çalışma alanında uzman olması ve güvenilir olmasıdır. Çünkü her avukat her konuda uzman olmayabilir.
Ahzu kabz yetkisi olan avukatım 1 yıl önce yatan inkar tazminat tutarını bana sormadan almış. Daha dün uyap tan bakıp fark ettim. Sizce ne yapmalıyım? Lütfen yardım edin. İnkar tazminatının tamamı bana mı aittir?