Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kaza sonrası %42 raporla bilirkişi hesaplamasına gitti. Sonuç ne olur?

İstanbulLove

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba Ekim 2016 da yolcu olarak seyahat ettiğim midibüste kaza geçirdim. Bel ve omuzum kırıldı tedavi gördüm. Psikolojim de baya bozuldu araçlarda sorun yaşadım rüyalar gördüm tedavim bittiğinde hastaneden rapor aldım avukatım sigortaya sundu. Sigorta ödeme yapmadı! Adli tıppa gittik oranım Ankara adli tıptan %42 olarak verildi.

Kaza zamanı yaşım 29, maaşım asgariydi.

Avukatım haziranın 14 ünde bilirkişi hesabına gitti dedi. Öncesinde tahkime gidilmişti.

Şimdi bu orana göre ne kadar alırım ve tahmini olarak bilirkişi işlemi ne zaman sonuçlanır?

Bilen varsa yardım bekliyorum .Teşekkürler.

Öncelikle geçmiş olsun tahkime gidilmişti demişsin tahkim mi bilirkişi hesabı yapıyor

Efe5035

Sigorta ödemediğinde tahkime gittik dedi avukatım. 3 ay sonrasında tahkim bitti şimdi bilirkişi hesaplamasına gittiği söylendi.

Tahkim bitti derken bilirkişi hesabı yapar tahkim kurulu sonucunda da karar verilir kazanırsan itiraz hakları var alacağın paraya göre önce bitip sonra hesaplama olmaz avukatından doğru bilgi al

Efe5035

Bilirkişi raporu gelecek parayı alacağız mahkemye son kez sunup demişti. O zaman sunacağı yer tahkim olacak sizin söyleminize göre?

Avukatım 3 aya parayı tahsil edeceğiz diyor.

Bende işlemler nasıl gider ne zaman alırım ne kadar alırım diye aydınlanmak için kendimce araştırıyorum.

Olay tahkim deyse nasıl mahkeme ye geçer ancak tahkim biter karar 40000 tlnin üzerindeyse temyiz ederler tabi kesin değil etmezlerse alırsın ancak yargıtay kararı bozarsa mahkeme yeniden başlar seninki tahkim dedir bekle herşey çözülecek ama zaman bende bekliyor m malesef tahkim in ilk adımını kazandım itiraz hakem heyeti kararını bekliyorum

Merhaba acaba nasıl bel ve omuz kırığıyla %42 cıktı cok yüksek bir oran. Tam olarak ne oldu yani kırıklarınız cok mu ciddi? Ameliyat oldunuz mu? Genelde burda okuyorum cok ciddi kaza geçirip platin takıyorlar birsürü şey yazmıslar bir bakıyorum sadece %10 almıs veya %8. Benimde sırtımda 8 kırık kolumdada aynı sekilde kırıgım var ama ameliyat olmadım kendi kendine iyileşiyor. Sizin cok ciddi yüksek dereceli o yüzden merak ettim.

Eger rakam 40000 tlnin üstünde ise istinaf ve temyiz hakları var kullanırlarsa bu haklarını uzar süreç hemende ödeyebilirler o tamamen sigorta şirketinin isteğine bağlı malesef benim bildiğim bu şekilde bende bekliyorum çünkü ilk 3 aylık zaman diliminde karar benim lehime çıktı çünkü her konuda haklıyım itiraz edildi yaklaşık 2 ay daha beklicem sonrası bakalım ne olcak benimde istinaf ve temyiz sürecim var haklıysa sonuna kadar arkadaşlar beklicez

@kontesbaron

Ciddiydi dostum maalesef fonksiyonel belirtiler mevcut geçmedi.

Kaç para alacağıma dair hesaplama yapabilen var mı?

Bu bilgiyi en sağlıklı avukatından alırsın avukatından hesaplama istediğini söyle

Efe5035

Avukatıma zaten soruyorum sorun yok.

Burada farklı olarak bir araştırma yapıyorum. Forumda emsal olaylar illa ki mevcut ve formüllerle hesaplama yapanlar da var.

Evet arkadaşlar cevap verirseniz sevinirim.

geçmiş olsun 2016 yılı kaza geçirdim diyorsun en kötü ihtimal bir yıl sonra tedavin bitti kabul edersek 2017 de paranın almış olman gerekirdi sigortalarda işlem 45 iş gününde biter senin işlem neden bu kadar sürdü bunu avukatına sormalıydın .hadi sorduğunu varsayalım alacağın daha çok para alırız olmuştur muhtemelen .2017 dolar kuru ile 2019 kuru karşılaştır kaybın 1000/500 dur.rapor tarihini baz alırsak alacağın rakam367 000 tl artı dava tarihinden bu yana işlemiş olan yasal faizdir. kısaca anlayacağın senin eline geçecek para 245000 artı yasal faizin 3/2 sidir davan sonuçlanırsa burdan paylaş aldığın parrayı

Selamlar mahkemeye acmis oldugumuz fark davasina istinaden mahkemenin bizi gondermis oldugu istanbul adli tip kurumu 3. İhtisas kurulundan yuzde 43 rapor geldi ve mahkeme ara kararla dosyayi hesap icin bilirkisiye teslim etmis ,hesaplamadan sonraki surec nasil olacak ,ysni bundan sonra ne olacak??

Üst Alt