Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kaza sonrası / İlamlı takip / İcra emri / Tensip Zaptı/ Dosya Hesabı /Mehil vesikası

mehmetwheel

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Ardakaşlar merhaba ,

Faydali olabileceğini düşündüğüm için yazıyorum ,

Tek taraflı olarak geçirdiğimiz bir trafik kazasında % 9 bir heyet raporu çıkıtı, Biz bunları baz alarak gerekli işlemlerimizi başlattık ve " Güneş sigortaya " evrakları sunduk , sonrasında sigorta şirketi % 4 lük bir ödeme yapıp ve " % 20 hatr indirimi "uyguladı .( gelen ödemeye istinaden )

Doğal olarak bunlara itiraz edip hukuki yola başvuru yaptık , gerekli harçları yatırdıktan sonra dosyamızı açtık , ve tekrar dosya bir hakem heyetine getirildi ,

neyse ordan da sonuçlarımızı aldık ve toplma 39000 civarında bir ödeme çıktı , Sağolsunlar Uyap sisteminden hemen hemen herşeyi görebiliryoruz ,

Dosya türümüz / İlamlı takip oldu , orada bütün hesaplamalar yazıyor , ve alacak kalemleri belirtildi , icara katibi tarafından , ve dosyamız açıldı .

Borçlu sigorta firmasına, alacağın tahsili için haciz koyuldu , borçlu buna itiraz edip , tensip zabıtı yaptırdı , ( avukat arkadaşlar kusura bakmasın çok hakim değilim :) )

Sonra borlçu sigorta firması "İcra Dairesine İtiraz Tamamına İtiraz nedeninden dolayı takip durduruldu" sonrasında ki süreç borçlu ya geçti ,;

Dosya kapağı yada hesabı yaptırdılar , tabi bunun için bize olan borcun tamamını ya icra dairesine ödeyecekler yada teminat mektubu kullanacaklardı ,

bunlar teminat mektubu kullandı , sonrasında kabulu için İ.T.M.'Ye Sorgu Yazisinin hazırlandı felan , Nedir bilmiyorum :)
Bunlardan sonra Mehil vesikası hazırlandı , ( icranın geri bırakılması için süre sanırım )

Bundan sonrası aşamadan tehiri icra talebini temyiz gittiklerinden dolayı yargıtaya kaldı , artık ne kadar sürer bilmiyoruz
ve sonrasında icramız düşer mi biz mi kazanırız yoksa sigorta firması mı kazanır yargı karar verecek, Bakalım hayırlısı diliyorum

Umarım süreç size yardımcı olur biraz karışık ama avukat arakaşlardan özür dilerim şimdiden ,,,

Üst Alt