Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kaza sonrası trafik sigortası mücadele..?

rengarenkler

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar.
Geçen sene Mart ayında kaza geçirdim. Devlet memuruyum. .İkamet ettiğim ilin dışında göreve gittim ve dönerken trafik kazası geçirdim. Resmi görevli iken. Ancak devletin önerdiği otobüs yerine iş arkadaşlarımla daha ekonomik olsun diye kendi aracımızı tercih etmiştik. Ben arabayı kullanan arkadaşın yanındaydım ve 8-9 takla 100 metre sürüklendik. Benim iki ayak kol kaburgalar vs çok parçalı kırık.
Çok ameliyat geçirdim ve koltuk değnekleri ile de olsa yürümeye başladım.%40 engelliyim. Resmi olarak kimlik var. Ayrıca geri dönüşü belki olmayacak bir ameliyat daha geçirmek zorundayım :( Arabanın sigortasına dava açtım. Bu arada bir ay önce işe başladım amacım az da olsa moral kazanmak, arkadaşlarımla çalışmak ve biriken izinlerimi kullanmak idi.
Kışa da karar verip ameliyat olcağım.. Ancak sigorta işe başladığımı ve maaş aldığımı ileri sürerek yan çizmiş :( Bir sürü masrafım oldu. Yine de şükür ki bir çok ameliyatlarımı kurumum karşıladı. Yoksa imkanı yok. Ancak bu hakkımı kullanmak istiyordum :( çünkü bakıcı vs. masraflarla kendimde sıfırı tükettim :(

Trafik kazaları konusunda uzman olan iki üyemiz var (kendilerini tanımıyorum, sadece foruma mesaj yazdıkları kadarıyla bilgim var):

Sayın Metıner adlı üyemız:
öncelıkle buyuk gecmıs olsun.sorunuzun cozumu gercekten cok kolay.Ama adres yıne guvence hesabı kesınlıkle degıl.Diğer taraftan dava yoluyla almak ıstıyorsanız sıgorta sırketını dava edeceksınız ve soonucta babanızı da dava etmıs olacaksınız buda sızın ıcın sakıncalı kesınlıle unutmayın."Pekı hakkım yokmu nolacak sımdı " dersenız çözüm gercekten kolay.

Ahmet GİRGİN 0534 980 44 22

mutineer901
Arkadaşım öncelikle acil şifalar diliyorum.Geçirdiğin kazayla ilgili detaylı bilgi aktararırsan daha fazla yardımcı olabilirim. Ancak araçta yolcu konumundaysan her halükarda tazminatlarını ve tedavi giderlerini alırsın ayrıca bir de sakatlığın durumuna göre bakıcı parası da alabilirsin.
Kazaya sebebiyet veren şahsın kasda yakın ağır kusuru ve yüksek oranda alkolü yoksa ve özellikle kullandığı aracın ZMSS poliçeside varsa size yapılan ödemeler için kendisine rücu edilemez
Celalköksal

arkadaş celal abi bu konuda çok iyidir ... onun ve sinaps gruptan zafer beyin çok iyiliğini gördüm....rabbim onlardan razı olsun....bu durumda olanlar mutlaka onlara ulaşsın derim....

Trafik kazalarında ortaya çıkan maluliyetlerde şayet kişinin kati heyet raporu ile belgelenmiş sakatlığı varsa, kazadan önceki işine devam etse ve maaşını almaya devam etse dahi maluliyet oranına göre maluliyet tazminatını hakeder.
Yani aynı maaşı almaya devam ediyorsun diye sigorta şirketinin itirazı geçerli değildir. Ancak mahkemeler tarafların yazılı beyanları ve iddiaları üzerinden yürüdüğü için davada iddialarınızı ispat edici bilgi ve belgelere yer veremezseniz elbetteki dava aleyhinize neticelenir.

Celalköksal

SAYIN OTORANBOĞA ; ÖNCELİKLE BU KONUDA YARDIMCI OLABİLECEĞİMİ DÜŞÜNDÜĞÜNÜZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER.TABİKİ EN DOĞRU YOLDAN YARDIMCI OLACAĞIM RENGARENKLER ADLI ÜYEYE BU KONUDA HİÇ ŞÜPHENİZ OLMASIN.BU VESİLE İLE TÜM ÜYELERİMİZİN RAMAZAN AYI MÜBAREK OLSUN.
SAYIN KAZA MAĞDURU RENGARENKLER ADLI ÜYEMİZ :
ÖNCELİKLE BÜYÜK GEÇMİŞ OLSUN DER ALLAH BETERİNDEN KORUSUN TEMENNİLERİMİ İLETMEK İSTERİM.

ŞİMDİ SORUNUNUZUN ÇÖZÜMÜ O KADAR KOLAY Kİ AMA BİR O KADAR DA KARIŞIK. ÇÜNKÜ KARŞINIZDA SİGORTA ŞİRKETİ VAR. BUNA RAĞMEN SORULARIMA NET CEVAP VERMELİSİNİZ.
1-) " Ancak devletin önerdiği otobüs yerine iş arkadaşlarımla daha ekonomik olsun diye kendi aracımızı tercih etmiştik." DEMİŞSİNİZ. ŞİMDİ SORUM ŞU OLACAK : ARACIN RUHSAT SAHİBİ SİZMİSİNİZ ?

2-) "Arabanın sigortasına dava açtım" DEMİŞSİNİZ.BU KONU ÜZERİNE 2 SORUM OLCAK : A) NEDEN SİGORTA ŞİRKETİNE DAVA AÇMAYA GEREK DUYDUNUZ ? BU KONUDA DAVA SİZE HEM ZAMAN HEMDE MADDİ KAYIP YARATIR BUNUN BİLİNCİNDE DEĞİLMİSİNİZ ?
B) MADEM DAVA AÇTINIZ DAVA NE AŞAMADA VE AVUKATINIZ VAR MI ?

3-) "Kışa da karar verip ameliyat olcağım.. Ancak sigorta işe başladığımı ve maaş aldığımı ileri sürerek yan çizmiş " DEMİŞSİNİZ.MAĞDURİYETİNİZİN MADDİ YÖNDEN BİR AN EVVEL ÇÖZÜLMESİNİ İSTİYORMUSUNUZ ? ( AMELİYET OLMAYI BEKLEMEDEN )

4-) " Bir sürü masrafım oldu." DEMİŞSİNİZ. MASRAFLARINIZI FATURALANDIRDINIZ MI ?

BUYUK GEÇMİŞ OLSUN.

MERHABA. Öncelikle ilginizden dolayı herkese teşekkür ederim.Yanıtlarımı ancak veriyorum. Özür...

Yanıt 1:Hayır ben değilim.İş arkadaşım .Trafik kaza raporunda da hatalı kullanıcı. Araba kullanılmaz halde idi.Gerçi arabasını sigortadan yeniledi:) Çünkü ben ambulansta şikayetçimisiniz diye sorulduğunda kırık olmayan tek uvzum olan sol elimle hayır diye imza atmışım. Yani şikayetci olmadım:(

Yanıt 2:Yanlış mı ifade ettim bilmiyorum. Ama avukat geldi ve anlaşma yaptık % 20.Tüm mahkeme masrafı ona ait. Arabanın sigorta şirketinden alırız diye.Y.K.sigorta .Masraflarımdan bir kısmı tabiki devlet memuru olduğum için kurumu karşıladı ama nakil ambulans, vs ..Çok masrafım oldu ve şu an % 40 özürlü mahkeme hastanesinden raporum var
Mesleğim olarak arazi ve aktif meslek ama şimdi değil tabi;(.) Avukat ticaret mahkemesinde dava açtı diye biliyorum.Sigorta şirketi benim çalışmaya başladığımı ve maas aldığımı belirtmiş.sonuç ne olur bilmem.

Böyle işteee.Sevgiler saygılar

Sayın rengarenkler üyemiz. Sorularıma cevabı kısmen aldım. önceklikle tazminat haklarınızı sigorta poliçesinden alabilmek için illa şikayetçi olacaksınız diye bir durum söz konusu değil.daha açıkçası siz kusurlu sürücüden şikayetçi olmasanız bile bu haklarınız kesinlikle var.var ama müracaat şekli çok önem arz ediyor.aksi taktirde alacağınız maddi tazminattan ( aracın sigortasından ) mahrum kalabilmeniz söz konusu olabilir.ben hiç bir şekilde kusurlu sürücüden şikayetçi olmayanların haklarını almalarında bir avukat ile iş yapmayı tavsiye etmem.çünkü rüc' u dediğimiz ( kusurlu sürücünün ve araç sahibinin cebinden çıkacak olan meblağ ) olay ile karşı karşıya kalabilirler.
Aslına bakarsanız sizin konunuzun maddiyat olarak çözümü kolay.elimden gelenin fazlasını yapacağımdan emin olmanızı istiyorum. Bu vesile ile trafik kazalarında vefat edenlerin ailelerine başsağlığı ve sabırlar, yaralılarımızada allah-ü teala'dan çok acil şifalar dilerim.
Dilediğinizde bana herzaman ulaşabileceğiniz adresim :

Merhaba;
Öncelikle geçmiş olsun. Geçirmiş olduğunuz kazada yolcu olduğunuz ve kaza tarihinden itibaren 1 yılı geçmesi kalıcı sakatlık oranınız belli olduğundan trafik sigortasından mutlaka para albilirsiniz.Aracı kullanan kişi alkollü değilse problem yok

Üst Alt