Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kaza sonucu %72 rapor almıştım, ehliyet alabilir miyim?

simren

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba 15 ay önce bir kaza sonucu sol bacağım ampute olmakdan kurtulup tedavi edildi ancak 72 oran verildi bunuda cesaret edemeyip kalıcı değil 2 yıllık verdiler şimdi bu raporla ehliyetimi engelli ehliyetine geçirebilirmişim otomatik vites araç kullanabiliyorum ama bunun içinde engelli ehliyetine çevirmem gerekirmi gerekirse süresiye veriyorlarmi

@simren

Hastaneden aldığınız raporda özel tertibatlı araç kullanır ibaresinin olması gerekiyor. Elinizdeki raporda bu ibare yoksa yeniden çıkarmalısınız. Eğer bu ibare varsa ve süresinin bitimine 6 aydan daha uzun bir zaman varsa sorun olmaz.
Sol ayak engeli olanlar otomatik vitesli araçlarla muafiyet kazanabiliyor.
Ehliyet ve araç raporları birbirinden farklı.
Ehliyet için alacağınız raporda süre konarsa şayet, o sürenin sonunda uzman hekime yeniden başvurup raporunuzu yenilemeniz gerekiyor. Ayrıca böyle bir durumda araçtayken raporu yanınızda taşımanızda fayda var.

Merhaba teşekkür ederim su an itiraz süreci başlattım rapora ama raporumda ne araç ne ehliyet ile ilgili bir bir ibare yok sadece durum bildirir sağlık raporu şimdi tekrardanengelli ehliyeti için heyete girmemmi gerekiyor

simren

Sürücü belgesi için alınacak rapor engelli sağlık kurulu raporu değildir. Apayrı bir rapordur.

Üst Alt