Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kaza sonucu 8/8 kusurlu bulunan ve vefaat eden kişi için tazminat hakkı..?

emre1

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
2007 yılında kardeşim bir tırla çarpışarak trafik kazası geçirdi ve mefat etti trafik suçu 8/8 kardeşime vermiş yani 8de sekiz kusurlu şimdiki kanuna göre anne babam tazminat alabilirmi

kardeşim 2007 ylında karşı yönden gelen 1 tırla çarpışarak kaza geçirdi ve mefat etti ehliyetsiz di ve araç ta babama aitti ruhsat sahibi babası yani trafik 8/8 kardeşime kusurlu bulmuş herhangi bir adli mahkeme filan olmamıştır şimdiki yasaya göre anne babam destekten yoksun kalma tazminatı alabilirmi ..ne yapmamız gerekiyor yardımcı olursanız şimdiden çok teşekkür ediyorum..

babanız ruhsat sahibi olduğu için alamaz,anneniz destekten yoksun kalma tazminatı alabilir ama kardeşiniz ehliyetsiz olduğu için sigorta şirketi annenize ödeyeceği tazminatı babanıza rücu eder yani ödediği tazminatı babanızdan alır.

yani bu durumda tazminat alamazmıyız ne yapmamız gerekiyor sigorta şirketleri tazminat alırız deyip dosyayı istiyor ne yapmamı önerirsiniz kazazede.

bakınız
bende tazminat alırsınız diyorum ama ödediği tazminatı babanıza yani ruhsat sahibine rücu eder.
siz sigorta takipçileri demek istediniz galiba
sigorta takipçileri rücu edeceğini söylemezler, onlar alınan tazminattan yüzdelik komisyonunu alırlar gerisine karışmazlar.
sürücünün kusur oranı önemli değil,sürücü ehliyetsiz veya alkollü ise sigorta şirketleri tazminat ödemezler veya ödedikleri tazminatı şoförden veya ruhsat sahibinden geri alırlar.
karar sizin

ama şu anki yeni mahkeme kararları kusurlu kusursuz ayrımı kalktı diyor

emre
sigorta şirketleri 1-ehliyetsiz 2- alkollü olarak kazaya karışanlar nedeniyle ödeyeceği tazminatları ruhsat sahibinden , şoförden geri alır.
istersen en güzeli evrakları toparla ve sigorta şirketine müracat et, bilgi al.

Tam kusurlu trafik kazalarında ruhsat sahibi veya sürücü farketmez. Herhalukarda tazminat alma hakkına sahiptir. Fakat bu işlem dava yoluyla olmaktadır. Ruhsat sahibinin vefatı neticesinde ailesinin tazminat aldığının şahidiyim. Lütfen arkadaşlar sürücü yada ruhsat sahibi diye ayrım yapmayın. Bu konuda bir çok mağduriyet varken insanları bir daha mağdur etmeyelim. Ruhsat sahibide olsa tazminat alabilirler.

muzafferyılmaz

Araç sahibi (işleten) sigorta sözleşmesinin tarafı olduğundan “kendisi” ister sakat kalmış olsun, ister destekten yoksun kalsın hiçbir biçimde kendi aracının Trafik Sigortasından yararlanamaz.

lütfen hemen birkaç şey okuyupta burada insanları yanlış yönlendirme.

Sayın Kazazede size sonuna kadar katılıyorum. İnsanlar hem mağdur oluyor hemde sureklı eksık bılgı yanlıs bılgı ıle yönlendiriliyor. Lütfen işi bilen insanlara itimat edin ve çalışın.

sayın tazminathukukçusu bizim ne yapmamızı önerirsiniz kardeşim 2007 ylında karşı yönden gelen 1 tırla çarpışarak kaza geçirdi ve mefat etti ehliyetsiz di ve araç ta babama aitti ruhsat sahibi babası yani trafik 8/8 kardeşime kusurlu bulmuş herhangi bir adli mahkeme filan olmamıştır şimdiki yasaya göre anne babam destekten yoksun kalma tazminatı alabilirmi ..ne yapmamız gerekiyor yardımcı olursanız şimdiden çok teşekkür ediyorum..

Sayın kazazede
Benim yazdığım bölümde ben ruhsat sahibi tazminat alır demiyorum. Ruhsat sahibinin tam kusuru neticesinde vefatı durumunda ailesinin tazminat alacağını söylüyorum. Lütfen ilk satırı okuyup yorum yapmayın. Ölen kişi ister ruhsat sahibi olsun isterse sürücü olsun vefatları durumunda aileleri tazminat alırlar.

Sayın emre1
Zaman aşımı süresi değerlendirmenizi yapmanızı rica ederim.

sayın muzafferyılmaz
bu konuyu başlatan arkadaş neyi sormuş okudunmu
burada ne sorulduysa ona göre cevap veriyoruz.
araç sahibi yani ruhsat sahibi babanın oğlu ölmüş ve % 100 kusurlu. babam destekten yoksun kalma tazminatı alabilirmi diye soruyor
senin cevabın bu sorunun cevabımı

emre1;

başın sağ olsun ..canlar yandı ... evet kardeşin tazminat ödemek zorunda olabilir .. sorumlusu baban ise .... bu iş şaka ya gelmez bir de tazminat alabilir miyiz demek yüzsüzlüğün ta kendisi olmuyor mu ...belgesiz başka canlara mal olsaydı ..en azından unut ..

sayın muzaffer yılmaz kaza olalı 6 yıl olmadı daha ölümlü kazalarda zaman aşımı 10 yıl degilmi

sana ne oluyo sana soran varmı düşünceni kendine sakla

Tek Taraflı Ölümlü Trafik Kazalarının Tazminat Alma Düzenlemeleri 2008 Ve Sonrası Yıl İçin Gecçerlidir 2007 Yılında Kaza Yapan Tek Taraflı Kazalarda Şoför Tazminat Alamaz

sayın av. ahmet bey karşı yönden gelen tırla çarpışma oluyor ve kardeşim mefat ediyor kaza yerinde yani ve birde
ölümlü kazalarda zaman aşımı süresi 10 degilmi bizimki 6, yılında

Üst Alt