Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kaza sonucu %90 engelliyim. Malulen emekli olabilir miyim?

Konular
9
Reaksiyonlar
0
merhaba ben 1993 yılında 69 günlük sigorta girişim var daha sonra şirket sigortamı iptal etti ben 1995 yılında taksi şöförlüğü yaptığım zaman kaza sonucu 17 yıldır %90 engelli oldum kaza sırasında ve sonrasında sigortam yoktu nette dolanırken böyle bir yazı gördüm

[SIZE=3][FONT=Times New Roman]Malulen emekli olurlar.

O halde malulen emekli olmanın şartı :[/FONT]
[/SIZE]

[FONT=Times New Roman][SIZE=3]1-[/SIZE] [SIZE=3]Kaybın yani buna özründe diyebiliriz: Doğuştan veya ilk sigortalıktan sonra meydana gelmiş olması ve kaybın en az %60’ı içermesi,[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]2-[/SIZE] [SIZE=3]En az on yıl sigortalılık süresi olup toplamda 1.800 günü bulunması gerekmektedir. ( Bakıma muhtaç olduğunu belgeleyenlerden on yıllık sigortalılık süresi aranmaz. )[/SIZE][/FONT]

daha sonra alo 170 i aradım durumu anlattım sigortalı olduktan sonra kaza geçirdiniz ise ve raporunuzda %60 ve üzeri engel durumunuzu ispatlarsanız malulen emekli olabilirsiniz dediler bu konularda bilgi sahibi değil bu şartlarda emekli olabilirmiyim vereceğiz cevap için çok teşekkür ederim

Fırat bey,
Evet malulen emekli olabilirsiniz ama malulen emekli olmak için bazı şartlar var bunlar 10 yıl 1800 gün prim ve 60% ve üzeri rapor.
1-Yıl olarak sıkıntınız yok 10 yıl dolmuş
2-Raporunuz da tamam Malulen emekli olma şartını tutuyor.
3-Tek sıkıntınız 69 gün olan prim ödemenizi 1800 güne tamamlamak askerlik borçlanması (Askerlik yapmış iseniz) ödeyerek prim süresi kazanabilirsiniz.

askere gitmeden kaza geçirdim askerlik yapmadım

bu durumda geriye dönük yatırmam mümkünmü böyle bir yasa varmı

Geriye dönük ödeme maalesef yok 5 yıla yakın yani 2017 yılına kadar her ay düzenli olarak ödeyebilirsiniz.

Maalesef İlker'in yazdığı gibi, sigorta priminizi ödemeye başlamalı ve 1800 güne tamamlandığında malulen emeklik başvurusunda bulunmalısınız. Başkaca bir -kolay- yol yok.

Üst Alt