Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kaza sonucu böbreğimin tekini aldılar. Malulen emekli olabilir miyim?

ardamm14

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
ben bir kaza sonucu amelıyat ıla böbregimi aldılar 2000 iş gunum var emeklı olabılırmıyım

maluliyet cetveli'ne göre tek böbrek alınması maluliyeti gerektirmez, malulen emekli olamazsınız.

sakatlık oranı cetveli'ne göre sadece bir böbreğin yokluğundan % 40 ve üzeri rapor da alamayacağınız için, sakat statüsünde erken Yaşlılık emekliliğinden de yararlanamazsınız.

Benım böbregımden sonra dalagımı ve bagırsakların bır kısmını da aldılar VE Ddaha sonrada psıkyatrı den dahıl olmak uzere yuzde 57 oran verdıler

eskı raporumda böbregın oranına yuzde 10 verdıler sımdı tek bobrek kaç

Tek böbrek için;
Diğer böbrek tamamen normal:% 10
Diğer böbrek tamamen normal, potansiyel hastalık mevcut (örnek: taş hastalığı):% 15
Diğer böbrekte intermitan semptom veren ve devamlı tedavi gerektirmeyen üst üriner
sistem hastalığı:% 20
Diğer böbrekte devamlı takip ve sık tedavi gerektiren üst üriner sistem hastalığı:% 25
Diğer böbrekte cerrahi ya da medikal tedavi yeterli tedavi sağlanamayan üst üriner sistem hastalığı:% 30

İş kazası mı trafik kazası mı ? 3. kişilerin sorumluluğu var ise ilgili sigorta kapsamında tazminat almak için uğraşmak daha mantıklı görünüyor.

ben 1990 yılında kaza gecırdım 5 sefer amelıyat oldum böbregımın bırını aldılar dalagımı aldılar bagırsakların bır kısmını aldılar pskıyatrıden yuzde30 bobrektedn de yuzde on bagırsak ve mıde dalak dan da yuzde 27 rapor verdıler bu toplam da / yuzde 54 olarak verıldı malulen emeklılık ıçın gecen seneler gıttım red geldı yenı kanunda emeklı olabılırmıyım yardımcı olursanız sevınırım

Üst Alt