Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kaza sonucu C5 boyun kırığı var. Yürürken belinde yamukluk yaşayan var mı?

nurboun

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
merhabalar. dört ay önce c5 boyun kırığıyla sonuçlanan bir kaza geçirdim. fizik tedaviye 2. hafta başladım ve şu anda duvara tutunarak ya da birinden destek alarak yuruyorum fakat belimde inanılmaz bir yamukluk var ve yürüyüşümü çok zorlaştırıyor. sırt ve bel kaslarımın zayıflığından olabileeğini söyledi doktor. zaman içinde gelişme gösterir mi acaba? çok endişeleniyorum

Evet, bel kaslarının zayıflığından dolayıdır. O kasları güçlendirecek hareketler yapmalısın. Bu konuda fizik tedavi görmeni öneririim

mesane iyilesmesi mumkun mu?

Merhaba. Ben dort ay once c5 seviyesinde kirik yasadim. Suan walkerla yuruyebiliyorum, buyuk tuvaletimi hissedip tutabiliyorum. Bez kullaniyorum cunku cok kacagim var. Tak olmadan da iseyemiyorum. Bu durum psikolojik olarak beni harap etmis durumda. Tek elimi kullanamadigim icin tek basima tak yapamiyorum. Hayatim boyunca beze makum muyum?mesanesi iyilesip eski haline donen biri var mi?

İdrarı tümüyle kendi başına yapman (yani TAK'a hiç ihtiyaç duymaman) kolay değil. Sıkıştığında mesanenin üstüne (göbeğin altına) tık-tık vurarak işemeye çalıştın mı hiç? Bu tür küçük vuruşlar işeme refleksini tetikleyebilir. Bu durumda TAK sayısını azaltman mümkün olabilir.

Ayrıca tek elle de TAK yapılabilir diye düşünüyorum. Bu konuda zihni sinir denemeler yaptınız mı? :)

Üst Alt