Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kaza sonucu L1 omuriliğim hasar gördü. His kaybım düzelir mi?

mesut123.

Üye
Konular
24
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar guruba yeni katıldım Allah herkesin yardimcısı olsun.

Ben 23 yaşındayım 1 ay önce iş kazası geçirdim yüksekten düştüm sol kol ve bacak bileklerden kırıldı. platin taktılar hala sargıda.
ve omurilikte l1 kırığı var ayaklarımı hissediyorum. kırık olmayanın üstüne basıyorum

ilk dustuğumde penisimi hissetmiyordum. ama ameliyattan sonra az da olsa his var ama idrarımı yapamıyorum ancak mesanem dolu olursa kendimi sıkarak biraz yapabiliyorum boşaltamıyorum
büyük abdestimide biraz hissediyorum ama onu da kendimi sıkarak zor yapıyorum.
Doktor 6 ay içinde hasar görmüş sinirlerin geri gelmesini bekliyoruz dedi ama umutsuzum. Şu anda doktor tak önerdi 4saatte bir kullanıyorum. Rüyamda bosalmısım ereksiyon oldum mu olurmuyum bilmiyorum

by konuda bilgisi olan arkadaşalar beni aydınlatırsanız sevinirim ne yapmalıyım tedavisi varmı hiç bilgim yok doktor moral içinmi söyledi bilmiyorum.

. Birde sigortalı çalışıyordum tazminat ve/veya malulen emekli olabilir miyim acaba

şimdiden teşekkürler.

omiriliğin hasar gördüğü nokta senle aynı lakin hasarın ne boyutta olduğunu kimse bilemez muhtemelen omurilik şokunu atlatmamışındır ne olacağı şok atlatıldıktan sonra % 90 belli olur
mesane yaralanma nerden olursa olsun en fazla etkilenen yerdir şok atlatılmadan ne olacağını bilemeyiz benim sondasız idrarımı yapabilmen 3 ay kadar sonra başladı eğer daimi sonda kullanıyorsan mandalla idrarın sürekli akmasını engelle 4 saatte bir boşalt mesane daralmasın

Şu anda tak kullanıyorum sol bacağım kırık sağ bacağıma basabiliyorum bacaklarımı güzel hissediyorum ama küçük ve büyük abdestte sorum yaşıyorum.Şoku atlatıp atlatmadığımı nasıl anlarım?Sizde mesanenizi boşaltamıyormuydunuz?

Çok geçmiş olsun Mesut.

Ben de doktorunun söylediği gibi düşünüyorum. Şu andaki durumun bana çok iyi göründü. Bence zaman içinde çok daha iyi duruma geleceksin.

Tuvalet için her gün aynı saatte (tercihen sabah) tuvalete otur... Tuvalet alışkanlığı önemlidir. Bir kez rutini tutturursan, çok daha kolay olur.

Ereksiyon için tavsiyem, düzenli olarak ereksiyon olmak için masturbasyon yapman. Bu da bir alışkanlıktır. Zaman içinde ereksiyon düzeyi de yükselecektir.

Şu anda yapmaman gereken tek şey moralini bozmak ve gündelik yaşamdan kopmak! Aman ha! Kazadan önce nasılsa, her şey aynen devam etsin... Emin ol zamanla her şey düzelecektir.

durumun gerçekten çok iyi ben ilk 3 ay idrarımı bırak yapmayı hiç hissetmedim şoku atlatana kadar bacaklarımda zerre his ve hareket yoktu eğer ayak baş parmağını hareket ettirebiliyorsan gerisi gelir penisi çok kafana takma onun işi uzun sürer penisini hissediyorsan hiç korkma geçte olsa gelir şoku atlattığını anlamanın bildiğim tek yoku var makata parmak atıyorsun:) eğer şok devam ediyorsa makat tepki vermez kendiliğinden kasılırsa şok geçmiş demektir (doktorlar boşunamı parmaklıyor) ayak tabanına kalemle hafif bastırarak cizgi çeksinler eğer parmakların yukarı kasılıyorsa harikasın demek unutmadan günlük sporunu mutlaka yaptırsınlar ne kadar çok hareket edersen o kadar iyiydir yapabildiğin her hareketi yap afolarını da sakın çıkarma ayak düşmesi olunca açmak çok zor olur

Çok teşekkür ederim abilerim bu yazdıklarınız beni umutlandırdı.Ereksiyon için uğraşıyorum ufak tefek kıpırdanmalar var.Ben parmak attım tepki vermiyor 😊 demek şoku atlatmadım acaba herkes kesinlikle atlatıyomu atlatmama olasılıgıda varmı?benim sol kol ve bacak hala sargıda belimde bantlıı yatakta dönebildiğim kadar donuyorum babamla beraber koltuk değnegıyle yurumeeye çalışıyorum tabi korseyi takarak.afolar neddir acaba ayak dusmesı nasıl oluyor anlamadım.

şoku kesin atlatırsın kalıcı değildir en fazla 3 ay sürer senin bi şeyin kalmaz üzme kendini daha 1 ay olmuş maşallah yürüyorsun yatakta kendi başına dönüyorsun ben ilk iki ay kum torbası gibiydim başka biri olmadan yatakta dönmem imkansızdı gerçekten iyisin tez zamanda inşallah ayağa kalkarsın ereksiyon için daha çok erken şoku atlatana kadar onunla uğraşma afo için google bak

Çok teşekkür ederim abi içim büyük umutlarla doldu.bol bol spor yapıyorum.Ayağım zaten alçı aterde.Çok rahat hareket ettiriyorum sanki eski hali gibi...4 5 saatte Bi tak yapıyorum bazen mesanem şişiyor 2saatte yapıyorum doktor dikkatli ol idrarın 400 ml geçmersin diyor ayarlamaya çalışıyorum.Her sabah tuvalete gidiyorum kendimi çok sıkınca bazen büyük abdestimi yapıyorum olmadı parmakla boşaltıyorum ama kan geliyor. Acaba düzelince belim düz mu kalır eğilebilirmiyim?

kemikler kaynayınca belin eski halini alır ilerde sıkıntı çıkarmaz merak etme şuan muhtemelen biraz öne eğik duruyorsundur oda sırt kasların zayıfladığı içindir belle ilgili korkmana gerek yok tuvalette kanama için doktora görünmende fayda var muhtemelen fazla zorlamadan veya parmaktan dolayı çatlak yada basur oluşmuştur her ikisindede bağırsak fazla kasıldığı için tuvalette zorlanırsın tuvalette mutlaka eldiven kullan ve tırnağını törpüle içeriye hasar vermesin

Abicim sende büyük abdest sorunu yaşadın mı düzeldi mi? ben her sabah zorluyorum 2 günde birmi yapsam?

kardeşim bir süre daha hergün otur tuvalete belki bu tuvalet eğitimiyle normale dönersin inşallah. baktın olmuyor iki güne bir dönersin. ama hergün çıkabilirsen iyi olur en azından gaz rezilliğinden kurtulursun.ben iki güne bir çıkabiliyorum gaz illeti yüzünden rezil oluyorum.tutmaya kalksam karın ağrısı tutmazsam insanlararezil oluyorum.iki arada kaldım yani bu yüzden

bizim durumumuzdaki her kes için tuvalet sorunu var bağırsaklar yürüdüğümüz zaman işlemini daha rahat yapar insan yürümek için dizayn edilmiştir bağırsak zamanla bu açığı fazla mesai yaparak halletmeye çalışır kaç günde bir gideceğini senden başkası bilemez ne zaman ihtiyaç duyarsan o zaman git gün içerisinde sık sık karnında elinle hafif bastırarak sağdan sola daireler çiz benim tuvalet sorunu 3 yıl sonra nispeten düzeldi benim durumumu kendine asla baz alma ben 9mtden sırt üstü beton zemine çakıldım belim 32 parça yemek takımına döndü yorumlarımı tamamen senin anlattıklarını baz alarak yapıyorum şuan ayak parmaklarını yada ayak bileğini oynatabiliyormusun?

Bende 9mt den demir direklerin üstüne düştüm sol kol ve bacağım ve L1 kırığım var sanırım ayak üstüne düştüm. Ben ayaklarımı güzel hareket ettiriyorum his kaybım az. Biriye sarılarak ve tek koltuk değneğiyle tuvalete gidebiliyorum.Bana sanki bağırsaklardan değilse beyin makatın çıkışına komut veremiyor ağzı açılmadığı için yapamıyorum gibi geliyor.Bende aşırı gaz çıkarıyorum bazen zorlanıyorum çıkarmak için ama fazla koku yapmıyor

Sevgili arkadaşım, öncelikle çok geçmiş olsun...

Çok şanslısın ki, ciddi bir kazayı oldukça hafif hasarlarla atlatmışsın. L1 kırığı önemli ama, göründüğü kadarıyla doğrudan omurilikte ciddi bir kopma veya kesilme hasarı olmamış. Aksi halde bahsettiğin gibi ayağa kalkman, ayaklarını hissetmen falan biraz zor olurdu.

Sinir hasarlarında iyileşme en fazla ilk 6 ay içinde, sonra yavaşlayarak 2 yıla kadar sürer. Senin bu 6 aylık süreyi iyi değerlendirmende fayda var. Sürekli ve sınırları zorlayacak şekilde fizyoterapiden yararlanman lazım. Zaman içinde kayıp hislerin ve hareketlerin kısmen geri dönecektir. Bazıları ise hiç dönmeyebilir. (Özellikle his kayıpları zor döner) Ancak düzgün bir rehabilitasyon programıyla mevcut becerilerini en üst seviyeye çıkartarak eksiklikleri önemsiz hale getirebilirsin. Kemiklerinin eğri veya doğru kaynaması şu anda en az önemli olan konu. Her zaman bu tür şeyleri düzeltme imkanı vardır. Önemli olan, sinir kaybı olan fonksiyonları geri getirmektir.

ilk ayda ayaklarını hareket ettiriyorsun daha ne istiyorsun korkma sende pek fazla kalıcı hasar oluşmaz eski haline gelirsin mümkün olduğunca yürümeye çalış ondan iyi fizik tedavi olmaz tabi yinede bizlerden ziyade doktorunu dinle durumunu bizden daha iyi bileceği kesin hiç üzme kendini hatta bu kaza için şükret elindekilerin ne denli kıymetli olduğunu anlarsın 3 yıl önce bana deselerdiki en büyük zevk nedir onlarca şey sayardım şimdi ise işemkten daha büyük zevkin olmadığını biliyorum en büyük hayalim pisuvarın karşısında dikilip hiç zorlanmadan işemek ne büyük zevkmiş kıymetini bilemedim:)

Teşekkürler...Ben kaza geçirdiğimde doktorlar belinde bir kemik omuriliğe basıyor sinirleri zedeliyor onunla omurilik arasına platin koyacaz demişlerdi ameliyattan sonra L1 kırığı sinirlerin geçtiği yerleri çok iyi açtık dediler.Ben bacaklarımda hiç hareket kaybı yaşamadım ameliyattan öncede sonrada oynatıyorum biraz zayıfladılar ama spor yapıyorum güçlendiriyorum.Kalçalarımda ve sağ dizimden kalçaya kadar olan bölümde his kayıpları var. tedavi için yaklaşık 1 ay sonra bilkentte Tsk rehabilitasyon merkezine gitcem.İnşallah tak kullanmadan mesanemi rahatça boşaltabilirim benimde en büyük hayalim bu.Acaba mesane için de fizyoterapi hareketleri var mıdır.Üreme (ereksiyon vs.) ve işeme sinir olarak berebermidir ayrımıdır acaba?

demirc duygusal yapmışın arkadaşım. seninle aynı duyguları paylaşıyorun. Allah şifa versin de oturarak işe sen yine bide prostat olma :)

mesut arkadaş sakin ol etrafındakileride sen sakinleştireceksin. arkadaşlar çok güzel önerilerde bulunmuşlar hepsini dinlemelisin. tecrübe önemli. bende sana ailene iyi davranmanı onları da senin azminle motive etmeni öneriyorum. bu günler geçecek ve sana bakanlara hep teşekkür edip ellerini öpeceksin.

Ereksiyon daha hızlı düzelir diye biliyorum Mesut.

Bugün uykumda yine boşaldım ama sertleşme yoktu işer gibi oldu bu iyi bişeymi acaba?

45 gün oldu dün akşam ilk defa sertleşme oldu inşallah devamıda gelir.

Evet, Mesut, dediğimiz gibi, henüz çok yeni bir yaralanmaz. Kısa sürede hızla düzelme olacaktır. Sabır.

Üst Alt