Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kaza sonucu oluşan işgücü kaybı ile Bağ-Kur'dan nasıl emekli olunur?

azadi04

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
oturan boğa abi sorumu cevaplarsan çok sevinirim
babam 02.12.1959 doğumlu.01.03.1987 ssk girişi var toplam 66 gün hizmeti var.ssk cıkışı 06.05.1987.
19.04.1999 bağkura girişi var halen devam etmektedri. toplam hizmeti 10 yıl 2 ay 23 gündür.
ayrıca 1993 vergi kaydından 6 yıl hizmeti cıktı o hizmeti ek 17. madde ile iptal edildi.

şuan babamda bir kazadan dolayı konuşmama, hafıza kaybı, felç durumu var. buna göre bizim için yapılacak emeklilik işlemi nasıl olmalı bizi aydınlatır mısınız.

NOT:eklenmeyen 6 yılla askerliğini yatırırsak emekliliğinde bir fark olur mu. Askerliğini 08.08.1980 yaptı. ayrıca rapor almadık eğer alırsak malulen emeklilikten ne kadar maaş alır.

şimdiden yardımınız için cok teşekkur ederim.

Babanız Bağ-Kur'dan emekli olmak için başvuru yapabilir. Hangi oranda işgücü kaybı oranı alacağına göre emeklilik şartları da değişir. Ama zaten her koşulda erken emeklilik için gerekli prim var gibi görünüyor:
5510 sayılı yasanın 28. maddesi Bağ-Kur'luların da erken emeklilik şartlarını düzenler:
Çalışma Gücünde Kayıp Oranı %60 ve daha çok olanlar: 15 yıl, 3960 gün
Çalışma Gücünde Kayıp Oranı %50 – %59 arası olanlar: 16 yıl, 4320 gün
Çalışma Gücünde Kayıp Oranı %40-%49 arası olanlar: 18 yıl, 4680 gün primle emekli olurlar
Detaylı bilgi: http://www.engelliler.biz/forum/eme...porla-nasil-emekli-olabilirim.html#post273674

Not: Aslında malulen emekli de olabilir gibime geliyor, ama 28. maddeye göre emekli olmak daha avantajlıdır.

peki eğer şimdi emekli olursa ne kadar maaş alır şu ana çalışma gücündeki kayıp %80 ni aşıyor ayrıca bilinci ve konuşması yok

bügünle beraber 10 yıl 2 ay 24 gün hizmeti var o silinmiş olan 6 yıllık hizmetinide ekleyebilirmiyiz

Silinme nedeni nedir bilemiyorum. Buna en doğru yanıtı kurum verecektir.

nedeni geçirmiş olduğu kazadan dolayı sağlık güvencesini daha erken çıkarabilmek peki şimdi emekli olursa sadece tahmini ne kadar maaş alır

----------

eğer şimdi malulen emekli olursa tahmini ne kadar maaş alır yardımınızı bekliyorum teşekkür ederim şimdiden

geçenlerde okumuştum(yani emekliler için yapılan son zam tarihli bir gazete idi.)en düşük bağ-kur emekli maaşı 352 tl.olmuş diye...

yani ilk yazdığım metni okursan ergün abi orda açıklamayı yaptım ona göre malulen emekli olursa ne kadar alır oturanboğa abi seni de bekliyorum

----------

cevaplarınızı bekliyorum

----------

kimse yokmu cevap yazacak oturan boğa abi seni bekliyorum ergün abi hadi cevap yazın şimdiden teşekkür ederim

Üst Alt