Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kaza sonucu omurilik kırıldı. Geçici felç dediler. Ne zaman iyileşirim?

FuLLHD

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
5
Selam arkadaşlar araniza yeni katıldim ilk once herkese acil şifalar

16.06.2014 gecesi basit bir motor kazasi geçirdim anayoldan isten ciktiktan sonra giderken tali yoldan önüme araba çıktı ve omurga veya omurilik kırıldı sanırım tam bilmiyorum geçici felc diyolar başka hicbiyerimde bişey yok sukur gorseniz fiziksel olarak çizik kadar biyerde iz yok
ameliyat Fethiye de oldum muğla liyim bu arada suan ankara FTR de yatıyorum
ayaklarimda kıpırti hareket var sag ayağami komple his ediyorum solda diz üstüne kadar hafif his var ama his olmamasina karsin hareket daha iyi sag ayagimda kas zedelenmesi mi kas kemiklesmesimi kanaması mi bi sorun var ama tam bi teşhis yok ilk başta yoktu sonradan çıktı ama sin günler de biraz iyi ayagim kıvrilmiyodi şimdi yavaş yavaş oluyor kas kisalmasi vardı duzeldi ayak bilegim hep asa düşük biçimdeydi oda duzeldi 1 ay oncesine kadar sag ayakta cok ax hareket vardi şimdi parmaklarimi oynanıyorum
büyük tuvalet ve küçük tuvalet hissi var ama küçük tuvalet his var kendim yapamıyorum sıkistigimi hissediyorum ama cikmiyor
Penisimi hissediyorum ereksiyon da oluyor daimi sonta da olsada oluyor. dun tak a gectim. eğitim verildi 12 lik verdiler jel falan vardı ilk başta bm yaptim kolaydi mesane 500 cc olduğu için 6 saatte bir dediler. 2 seferde yapamadim çıkmadi ve kan geldi ve az dışarı kacti idrar biraz bende az korku oldu kanayinca ve 12 bile acitti baya
sonra daimi sonta yi geri taktik tahriş olmus sonra tekrar geçicem tak a

bu durum canımi sıkiyor 6 ay tak kullancaksin dediler olmaz ise bi 6 ay daha ne zaman a kadar olursa yürümeye başlasam bile yanımda tasicam yani doktorlar iyi olursun diyo
saga sola tutunarak donebiliyoruk kollarım güçlü biraz dogrulabiliyorum yatakta tekerlekli sandalye ye geçtim sedye den oturma dengesi yavas yavas oluyo uzun sure oturamiyorum o ayri agri yapiyor belde paralele kaldiriyolar ayagimq plastik sert kalip gibi bisey yaptilar
cok yavaş yavaş gelişme oluyor daha 3 ay oldu okuyodum okulu dondurdum yas 18

bazi sorularim olacak benim seviyemde olanlar ne kadar sürede iyilesir ne şekilde olursa olsun Walker la vs yuremeye ne zaman başlarim tahmini eskisi gibi saglikli olurmuyum koşar oynarmiyim spor salonunda çalışabilir miyim ağırlik vs
askere gidersin diyolar fizyoterapistler ama sizce gidermiyim platin var 4 tane sanırim askere gitmek için cok ugrastim gecen sene 125 kg den 77 ye dustum 8-9 ayda geçen sene basladim
dalaman airport ta calisiyodum platin ler x-ray de otermi :) sorun olur da

bi zaman sonra ssk primi 67 idi 15 haziran a kadar 90 olmadığı bi hakkım yokmuş sanırım kaza u karşı taraf suçlu oldugu sigorta olayi olcakmis sigorta tazminatı olcak ve tazminat davası acilcakti avukat a vekalet verdim onlar onemli degil sagligim olsa yeter

arkadaşlar bi sorum daha olcak af buyurun ama utanilcak bisi yok diye düşünüyorum yasim genc oldugu icin haftada 2 kere mastürbasyon yapan biriydim eskiden şimdi yapamiyorum malum ereksiyon var ama denesem meni gelirmi idrar gelmiyo ama bazi arkadaşlar veya abilerim bilir belki yani mastürbasyon yapma ihtiyaci buluyorum sağlıkli bi insan da cinsiyet fark etmez yapmasi gerekiyor sanırım yumurtalık larim sisiyor bnm arada meni cikmadigi icin iste yapma ihtiyaci duyuyorum uzun süre yapmadigim icin
bunu doktora sormaya utanıyorum annem kalıyor refakatci söylerler falan diye uzun yazdım sanırım biraz simdiden teşekkürler arkadaşlar

Kardeşim geçmiş olsun. kafanı ergenlik bölgelerine takmana gerek yok. bende omurilikten kurşun yedim. banada sordu doktorlar o durumu hiç ilgilenmedim. üzerinden 7 sene geçti bir sıkıntım da yok. benim anladığım kadarıyla sana da sormuşlar sen bayağı kafayı takmışsın. TAKMA!.

Sağolasin kardesim yok bana soran olmadida merak ettim sanada cok geçmiş olsun kazadan sonra iyilestiginde bi kalıcı hasar oldumu bizim yan odada ufak çocuk var 14 yaşında aynı kursun yemis 2 ay önce sedye konumundaydi cok cok çabuk gelisme oldu her hafta nerdeyse şimdi tek baston yuruyor maşallah

kardeş geçmiş olsun,omurilik denilen hücre çok değişik illet bi yapıdır,omurgası kırılan 10 kişiyi toplasan o 10 kişide omurilik zedelenmesi hepsi birbirinde farklıdır,önemli olan omuriliğin ne kadar zedelendiğidir veya tam kesi olması.sizin kırık seviye kaç? bende trafik kazası sonucu t2 ağır zedelenme sonuç 2 yıldır tekerlekli sandalye:) bunada şükür ya buynumda aşağısı olsaydı:) olabilirdide

Seviyesini tam bilmiyorum malesef hocam sizede cok geçmiş olsun

tam kesi ve ağır zedelenme olmasa eğer (inş. değildir) en kötü ihtimal 1 tane koltuk değneği:)

Sinirlerde kopma yok diyolar ama ins bakalım hocam

Yapılabilecek her şeyi yapmışsınız, zamanla hisler, hareketler geri gelebilir, sorunlarınızın tamamından da kurtulabilirsiniz. Bunun zamanını ve ne kadar iyileşme göstereceğinizi hiç kimse söyleyemez. Sabırla bekleyip, egzersizlerinizi yapıp, moralinizi de yüksek tutacaksınız. Allah şifa versin...

Çok gençsin ve anlattıklarına bakılırsa hasar da çok değil. Zaman içerisinde bayağı bir his-hareket kazanacağından eminim. Şimdi yapman gereken şey bol bol fizik tedavi ve kullanabildiğin tüm kasları (kol kasları dahil) güçlendirici çalışmalar.

Tuvalet hissi de hareketi de geç geri gelir. Takma kafana, zamana bırak. Sen elinden geleni yap, zamanın ne gösterecğini hep beraber göreceğiz...

TAK'ı 4 saatte bir yap. Bundan daha uzun ara verirsen mesane enfeksiyonu çok sık olur. Bu da gündelik yaşamını çok zora sokar (enfeksiyonla baş etme konusunda bu forumda bir sürü başlık var. Mutlaka hepsini oku)
TAK'ı çok çok temiz şekilde yap. Asla katatere el değme. Penis ve tüm genital bölgeyi sık sık yıka. Temizlik çok önemlidir.

Ereksiyon olman çok çok güzel bir durum. Masturbasyon yapman da çok sağlıklı bir şey. Günde biri aşmamaya çalış. (ve unutma, ileride çocğunun olmasına mani bir durum söz konusu değil)

Platinlerin x-ray'de ötmesi en son dert edeceğin şey olsun :)

dostempati;
Cok sagolun hocam teşekkürler

OturanBoğa;
Sagolun hocam teşekkürler elimden geldigince ftr yapmaya calisiyorum tak a tekrar haftaya gecicez enfeksiyon var kanama oluyor bol bol su iciyorum şimdilik gecmesi icin tuvalet hissi gec gelir demişsiniz bunu sizden duymak kotu oldu forumda biraz araştırma yaptım sitenin kurucusu olarak baya tecrübelisiniz buna cok üzüldüm ayaga kalkip gundelik hayata donsemde bunu yapmak zorunda oldugumu biliyorum iste suan bu durumda mastürbasyon yapamiyorum yapsam sorun olurmu acaba onu sormak istemistim :) simdiden Sağolun

Canım benim, moral bozacak bir şey yok. Ben göbeğimin alt-yanına açılan bi delikten TAK yapıyorum, çok çok çok da memnunum ve hiç bir sorunum yok :) Kaldı ki ben sana düzelmeyecek demiyorum ki. Sabırlı ol diyorum. Her şeyin ama her şeyin zamanla çok daha iyi olacağından emin olabilirsin.

Masturbasyon yapabilirsin ve hatta günde bir defa yapmalısın. Penis işlevini unutmasın, sen de keyiflen... Boşalma (ejakülasyon) olacak mı, bunu yaptığında göreceksin. Eğer ilk başlarda boşalma olmazsa, merak etme, o da zaman içinde düzelebilir.

Tekrar olacak ama, mesane enfeksiyonu için bu forumda yazılan mesajları mutlaka oku ve uygula. Asla rasgele antibiyotik kullanma. Doktor idrar kültürü sonucuna göre antibiyotik yazsın ve yazarken rica et, geniş spektromulu olanı değil, olabildiğince dar içerikli bir antibiyotik yazsın.

idrar hissinin gelmesi bile çok iyi merak etme zamanla idrarı yapmaya başlarsın tam hatırlamıyorum ama ben 4 ayda idrarı yapmayı başarabilmiştim:) mastürbasyona gelince mutlaka yap zevki boş ver o önemli değil ama penis ve mesane aynı sinir ağını kullanıyor mesanenin işlevsel hale gelmesinde mastürbasyon çok işe yarıyor parelel barda yardım almadan yürümeye başladıktan sonra walkerle yürümeye başlarsın sonrası hakkında bilgim yok ben wolkeri halen geçemedim.) esas gelişme omurilik şokunu atlattıktan sonra gelir bunun belirli bir süresi yok kimi bir haftada atlatır kimi 6 ayda benimki 4 ay sürmüştü

FullHD,

Öncelikle geçmiş olsun.
Anlattığın tabloya göre çok ciddi bir durumu ucuz atlatmışsın. Yaşın çok genç. O yüzden bahsettiğin sorunların çok büyük bir kısmını zaman içerisinde aşma olasılığın çok yüksek. Ama bunun kolay olacağını düşünme. Eğer yeterince azim gösterir ve çabalarsan çok az bir sekelle bu süreci aşabilirsin.

Bahsettiğin şikayetlerin bir kısmı kalıcı olabilir. Örneğin his kaybı genellikle en az iyileşen durumdur. Ama bunlara rahatlıkla uyum sağlayabilirsin. İyileşmenin büyük kısmı ilk 6 ayda olacaktır. 2 yıla kadar da devam edecektir. Şimdiki zamanı boşa harcamadan verilen her egzersizi yerine getirmeye çalış. Kafana da çok takma... Bırak zaman yaralarını yavaş yavaş sarsın.

Mastürbasyon kısmına gelince... ereksiyon olduğunu söylüyorsun. Denemeden boşalma olup olmayacağını bilemezsin. Masturbasyonun da çok özel bazı durumlar dışında bilinen bir zararı yoktur. Bu durumu doktoruna da çok rahat sorabilirsin. Onlar bu tür sorulara fazlasıyla alışıktır. Bu sorunların sadece sen de olduğunu düşünme. Onlar çok daha ciddi durumda binlerce kişiyi görüyorlar. Cinsel sorunlarda bunun bir parçasıdır. Utanacağın bir şey yok.

OturanBoğa;
Anladim hocam denemeden anlamayiz yani ins idrar sorununu da en kisa zamanda cozerim ilginiz için teşekkürler

demirc;
Anladim hocam cok teşekkürler ilginiz için ins en kisa surede kafama taktigim sorunları halledip burdan bilgilelendiririm sizleri :)

MeTePe;
Anladim hocam cok teşekkürler mastürbasyon işini soracağım artık cesaret edip ilginiz için cok tesekkurler

Öncelikle geçmiş olsun.Aynı durumları yirmili yaşlarda bende yaşadım.Benim omurilikte tümör vardı ameliyat gecirdim ayaklarda his ve hareket yoktu ilk başlarda insan hayattan bıkıyor ilk zamanlar insan günlerini hastanede geciriyor, yemek içmek, wc zaten yok altını bezlerler robot gibi yatarsın yatakta.Zamanla taburcu olursun ev ortamında biraz daha kendinle başbaşa kalırsın, fizyoterapisler eve gelir, yeme içme düzeni yoluna girer ve zamanla his ve hareketlerde artma olur.Bu arada plastik sandalyeye oturtularak banyonu yapmaya çalışırsın.Bu sürecte penisinle başbaşa kalırsın eger saat 12 gösterirse masturmasyon yapman doğaldır ,bende daimi sonda varken bile sorun olmuyordu ,meni dışarıya çıkıyordu, 6 ay sabit sonda takılı kaldı tabi ara ara değiştirildi.Altı ay sonunda bir gece sonda yerinden cıktı ,sabah kaltığımda sıkışmıştım wc ye gittiğimde azda olsa idrarımı rahatlıyacak şekilde yapıyordum ortalama 2 saatte bir yapmam gerekiyordu bol bol su içiyordum.Bir süre sondasız devam ettim bir gün ateş yaptı mesanede iltihap oluşmuş üroloğa gittiğimizde mesanede 3.cm çapında taş oluşmuş enfeksiyonun sebebi oymuş taşkırıldıktan sonra işemem baya rahatladı o günden beri sonda kullanmıyorum.
Abin olarak tavsiyem eğer belirgin bir iyileşme başladıysa, hastalığa kafanı takma iyileşme devam edecektir, bu senin mucadelene bağlı fizik tedaviyi aksatma, herşey güzel olacak....

kazadan sonra yoğun bakımda yatarken sabit sonda takmışlardı. ayaklarımda sadece baş parmagımda biraz hareket vardı. ama işin ilginç tarafı, sonda olduğu halde gün içerisinde sık sık ereksiyon haldeydim. 2 ay sonra sabit sondayı çıkarttıklarında ilk denememde boşalma oldu. ve 17 yıldır devam ediyor. vücut öyle bir mekanizmaki akıl almıyor. sol ayağımda his oldukca az ama sağlıklı bir insanın yapabildiği tüm hareketlere sahip. sağ ayağımda his normal insan gibi ama hareket az lakin vücudun yükünü taşıyanda bu ayak. belden aşağı kısmım tam simetrik olarak ikiye ayrılmış durumda. yarı tarafımda his yok hareket var. diğer yarısında his var hareket yok. bu olay penis içimde geçerli bir tarafı hissediyor, diğer tarafı hissetmiyor. ereksiyon ve boşalma için bir sorun teşkil etmiyor.
her fırsatta tatmin olmayı dene. ama bunun için hayal etmek lazım.genç olduğun için hayal kurmak zor olabilir. ''chaturbate'' (+ 18 dir. yanlızken aç bu siteyi.) diye bir site var. zamanında bana çok yardımı olmuştu

faruk34;

Hocam sizede cok cok geçmiş olsun ayni anlattiginiz gibi oluyor valla boşuna dememisler yasayan bilir diye peki durumunuz nasıl suan iyilestinizmi

yelpaze;

Sizede geçmiş olsun hocam suan durumunuz nasıl iyidir inşallah daha sontq cikmadi deneme imkanım olmadi demeyeceğim ins

FuLLHD;

Çok şukur desteksiz yürüyorum, sadece sol ayak bileği hareketsiz ,onun içinde karbon afo kullanıyorum .1996 da ameliyat geçirdim ilk bir senede yürümeye başladım ondan önceki süreç bir bebeğin ilk bir senesi gibi öyle düşün.

buradaki yorumlara bakıp kendinde ne denli iyileşme olacağını yada ne zaman iyileşeceğini hesaplamaya çalışma omurilik felçi başka rahatsızlıklara benzemez aynı noktada zedelenme dahi olsa aradaki milyonda birlik fark dahi çok şeyi değiştirir sende ne gibi ilerlemeler olacağını dünyanın en iyi uzmanı dahi bilemez senin bu süreçte yapabileceğin tek şey sabırla fizik tedaviye devam etmek

faruk34;

Sizin adiniza Sevindim hocam cok sukur ayni bebek gibi tekrar yuruyecez artık

demirc;
Aynen hocam herkes ayni darbeyi ayni yara olmuyor hepsinin iyileşme sureci farkli fakat şuan yattigim ftr hastanesi memnun değilim ankara ftr cok ovmuslerdi ama o kadar değilmis burda da gata yi övüyorlar bakalım randevu alabilirsek

Kaza sonucu iyileşme durumum bilgi verme

selam arkadaşlar önceden bu konuyu açmıştım
http://www.engelliler.biz/forum/sag...-gecici-felc-dediler-ne-zaman-iyilesirim.html
3 ay dır buyuk gelişmeler yasadım suan wolkerla yuruyorum daimi sondada tak a geçtım uzun yürüme cihazlarımı yaptırdım sag dizim cihaz takmadanda duruyor kitliyor yani koltuk değneyi ne geçmek için denge çalışıyorum suan moralimde çok iyi tansiyon sorunum bitti herşey çok güzel gidiyor doktorlarda beklentinin üstünde gidiyorsun dediler ankara ftr den taburcu oluyorum 2 ay evde dinlendikten sonra afyon kocatepe ftr de devam edicem tedaviye bilgi vermek istedim arkadaşlar unutmayın hersey sizde bitiyor azim hırs çalışma ile herseyi yapabilirsiniz

Harika gelişmeler bunlar! Çalışmaya devam...

Üst Alt