Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kaza sonucu omurilikte hasar oluştu. Emekli olabilir miyim?

columbo

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar ben bir trafik kazası geçirdim ve 'servikal MR' çekildi. MR'ın metin kısmında (tıbbı terimler olduğu için anlayamadım. bunların ne anlama geldiği konusunda yardımcı olan bir arkadaşımız olursa çok sevineceğim) şunlar yazılı:

'servikal lordoz artmış izlenmiştir.servikal aks düzleşmiştir.'
'tüm servikal vertebralarda dejenerasyon ile uyumlu sinyal intensite kaybı izlenmektedir.'
'C5-C6 diskinde blok vertebra anomalisi izlenmiştir.'
'C3-C4 düzeyinde spinal korda vertebra korpuslarında hipertrofik dejeneratif değişikliklere bağlı oluşturmakta ve buna sekonder olarak spinal kanalda incelme ve T2'de hiperintensite ile karakte myeloomalazik görünümler izlenmiştir.'

güçlükle de olsa yürüyebiliyorum. doktorum ileride felç riski var. ameliyat olmamı öneriyor. tabi her ameliyatta olduğu gibi risk de var diyor. ben de korktuğum için ameliyat olamıyorum. Bu konuda tecrübesi, bilgisi olan arkadaşlar bir cevap yazarlarsa çok sevineceğim.
ayrıca 3650 gün prim ödemem var. bu sakatlıkdan dolayı malulen emekli olabilirmiyim? Böyle durumlarda % kaç iş göremez raporu veriliyor?
Hepinize sevgiler, selamlar kaderdaşlar.

Çok geçmiş olsun.

Sigortalıyken sakatlık indiriminden yararlanabilmek için defterdarlığa başvurun. Onlar sizi hastaneye sevk eder. Eğer sakatlık oranı cetveli'ne göre % 40 ve üzeri rapor ve ona istinaden de 3. dereceden sakatlık indirimi alırsanız, emeklilik için aşağıdaki tabloya tabi olursunuz:

2008_oncesi.PNG

Not: http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

Bülent Kardeşim, değerli bilgilerini benimle paylaştığın için çok teşekkür ederim. 'oturan boğa' isim seçiminden dolayı senin de omirilikle ilgili, dolayısıyle tekerlekli sandalyede olduğunu düşündüm. acaba bu tip omirilik ameliyatlarındaki başarı oranı nasıl? eğer ameliyat olursam bu konuda tecrübeli bir beyin cerrahı tavsiye edebilir misin? Bir de tahminen % kaçlık bir rapor verilir böyle durumlarda? Dediğim gibi ben yürüyebiliyorum.
Ayrıca ben bu sitede sizin bilgilerinizi, tecrübelerinizi bizlerle paylaştığınızı ve çok yardımcı olduğunuzu görüyorum. bu nedenle canı gönülden size 'aklınıza sağlık, sağ olun, var olun' diyorum.

arkadaşım geçmiş olsun ben sana işinde uzman ameliyetlarında hastaları felç olmamış çok başarılı dotorlar Mehmet zileli izmirde bayram çırak denizlide bide oturan boğadan doktor ismi al değerlendir bunları

İlgin ve benim için çok değerli tavsiyelerin (doktor) için çok teşekkür ederim arkadaşım. Sağ olsun 'oturan boğa' bilgi ve tecrübeleriyle hepimize çok faydalı oluyor. Zaten o da bilgi ve tecrübelerini benimle paylaştı. Yukarıda da görebileceğin gibi güvenli uzman doktor konusunda ben ona tekrar yazdım. Sağ ol Gorbi arkadaşım.

Doktor konusunda bir bilgim yok maalesef. sakatlık oranı cetveli'ne göre hangi oranda rapor verileceğini de kestirmek zor. Bu konularda en iyi yanıtları doktorunuz verecektir...

Engelim ilie ilgili beni aydınlatıcı bilgilerin, bilhassa 'sakatlık oran cetveli' için çok teşekkür ederim. Sağ ol! Var ol!

Üst Alt