Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kaza sonucu sol femur kemiğimdeki parçalı kırık oluştu. Ne kadar tazminat alırım?

semachann

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhabalar, yeni üyeyim. Ben de 1 ay önce kaza geçirdim ve sol femur kemiğimdeki parçalı kırık yüzünden ameliyat olmak zorunda kaldım. Kaza tek taraflı gerçekleşti ve tabiki ben sürücü değildim. Aracın sigortası kaskosu vardı keza sürücünün hiçbir kusuru da yoktu. Sanırım rapor 6 ay ila 1 yıl sonra alınabiliyormuş. 1 yıl sonunda yüzde yüze yakın iyileşsem bile platin dolayısıyla ne kadar tazminat alırım?

tazminat alamazsınız. sigortalı araç sürücüsünün kusuru yoksa sigorta şirketi tazminat ödemez.

geçmiş olsun aydınlı dost kaza tek taraflı olunca sürücü hatasıdır sen yolcuysan yüzde yüz haklısın iyileşirsen tazminat alamazsın yok sakat kalırsan sakatlık oranın artı maaş artı yaşın hesaplanır çıkan oranda tazminat alırsın

Tazminat alırsın heyet raporunda alacağın puana göre..uzman bir aktüel uzmanının yapacağı incelemeden sonra yapacağı hesaplamayla başvuru yapılırsa en yüksek tazminatı alırsınız geçmiş olsun

Yolcu konumunda olduğun için sürücü kusurlu da olsa tazminat alırsın

Gördüğün mağduriyetten dolayı iyileşende yaşadığın sağlık probleminden dolayı tazminat alırsın

burada bir açıklama yapmak lazım. hasar takip şirketleri, çantacılarına eğitim verirken, trafik sigortasının ne olduğunu, sorumluluk sigortasının ne anlama geldiğini, bu konudaki TTK hükümlerini vs anlatmazlar. 2-3 saatlik eğitimle, üstünkörü bir şekilde genel şartları anlatıp geçerler,sonra da o iki saatlik eğitimi alan arkadaşlar ben uzmanım deyip, yalan yanlış bilgileri yayarlar.
burada da işte o yayılan yanlış bilgi nedeniyle yukarıdaki arkadaşlar sorunuza yanlış cevap vermiş.

Trafik sigortası dediğimiz şeyin asıl adı Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası'dır. Yani trafik sigortası dediğimiz şey, özünde bir sorumluluk sigortasıdır.
Sorumluluk sigortası da basitçe anlatmak gerekirse şudur;
ben bu sigortayı yaptırırım. sonra benim bir eylemimden dolayı vatandaş zarar görürse, benim sorumluluğuma giren tazminatı sigorta şirketi öder, benim başım ağrımaz.
yani genel olarak; sigorta şirketi, sigortayı yaptıran kişinin ödemesi gereken tazminatı öder.

sizin olayda, aracı kullanan kişinin kusuru yok demişsiniz. aracı kullanan kişinin kusuru yoksa, sigorta yaptıran kişinin de size tazminat ödemesine gerek yoktur. bu durumda sigorta şirketi de tazminat ödemek zorunda değildir.

konuyu bilmeyen sözde hasar uzmanları, tek taraflı kazada mutlaka sürücü kusurludur deyip sigortadan para alabileceğiniz söylerler, ama her tek taraflı kazada sürücü kusurludur diye bir kural yok. bazen yoldaki karları kürümeyen, buzlu yolu tuzlamayan, eskiyen tabelayı değiştirmeyen idare sorumludur, bazen de sürüsüne dikkat etmeyen ve hayvanlarının yola çıkmasına sebep olan çoban sorumludur. bunlar dışında, sigorta şirketini sorumluluktan kurtaran ve şu an aklıma gelmeyen yüzlerce sebep olabilir.
bu yüzden dikkatli olmanızda fayda var, sigorta şirketine başvururken dilekçenizde, burada yazdığını gibi "sürücünün kusuru yoktu" yazarsanız, beş kuruş tazminat alamazsınız.

semachann bildiğim kadarıyla kazadan sonra 6-9 ay iyileşme süreci bekleniyor . Daha sonra mağluliyet oranınıza göre tazminat hesabı yapılıyor .

Sürücü kusuru yok ve siz yolcuysanız sigorta şirketi size ödeme gerçekleşmez. Kazanın oluşumunda kusur o zaman yoldan kaynaklıdır ki bu durumda da karayollarına dava açılarak tazminat alınması gerçekleştirilir. Özür durumunuz muhtemeldir ki %3-4 arası bir oran olacaktır. Rapor 5.5 ay sonrasında alınabilir, ancakhastaneler garanti amaçlı genelde 9 ay sonra kurul raporu alınabilir der. %3-4 gibi bir oranla ne kadar tazminat alınabileceği konusunda ise yaş ve maaş durumlarınızın bilinmesi gerekmektedir

Üst Alt