Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kaza tazminatımı ne zaman alabilirim? Davam ne zaman sonuçlanır?

ramosso

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
selam arkadaşlar benim tazminat davamla bir sorum olacak. kaza tazminatım aktuerya tarafından hesaplanmış 150 bin tl olarak belirlenmiş. bundan 2.5 ay önce mahkeme günüydü avkatım bana hakim gelmedi mahkeme 75 gün sonraya attı dedi 20 aralıkta mahkemem var sonuç ne olur başka bir tarihe atarmı sonuçlanırsa ne kadar zaman içinde elime geçer benim kaza 2 yıl önce oldu E sürekli raporum var ne gibi haklarım var. cevap yazacaklara şimdiden teşekür ederim.

hesaplandığına göre bu mahkemede karar verilir artık.eğer kararı temyiz etmezse karşı taraf tazminatını hemen alırsın.temyiz edilirse biraz daha bekliyeceksin.

aktuerya hesabını düşürebilirmi yoksa aynı parayı ödermi. süre nekadar uzar. bilgilendirirseniz sevinirim

hayır düşüremez, temyiz edilmezse kısa sürede öderler.sigortayamı dava açmıştınız, başka dava ettiğiniz kimse varmıydı

sigorta şirketine dava açtım.temyiz olursa süre uzarmı. araç sürücüsüne açmadım süre baya oldu benim kaza ikiyıl önçe oldu.kardeşim avkatla %20 anlaşıldı dedi avukat başka masraf alırmı. sürücüyü dava sürem geçti herhalde. %43 sürekli rapor bir işe yararmı .saygılar.

temyiz olursa tabiiki süre uzar ama sonuçta sen bu parayı yasal faiziyle alacaksın.sigorta şirketleri genelde temyiz etmezler, mahkeme kararına uyarlar.C ü adli tıp mı verdi , yoksa hastanedenmi aldın.
avukat başka masraf istemez , sen yinede isterse hiç bir şey verme.daha ne alsın % 20 az bir rakam değil.

Sayın ramosso;
Dosyanız temyiz edilirse yani Yargıtay'a giderse tazminat süreci biraz daha uzun olur aksi halde kesinleştiği andan itibaren tazminatınızı alırsınız. Avukatınız sizden başkaca bir talepte bulunmaz. Umuyorum adalet sizin için hızlı bir şekilde tecelli eder. Saygılar.

selam arkadaşlar. benim dava yine sonuçlanmadı avkatın dediği hakim yok yedek hakim baktığı için davaocak sonuna atmış. bi dava bu kadar uzarmı arkadaşlar allah aşkına söyleyin bu sefer sonuçlanır derken yine hüsran. avukatın dediği zaten hep aynı lafta bu sefer kesin sonuçlanırmış sigorta şirketi itiraz etmezmiş doğrumu acaba temyizegiderse bekle allah bekle. mübarek attımıda taaaaaa 75 gün atıyor. ilgilenenlere şimdiden teşekkür ederim allaha emanet olun. allah yar ve yardımcınız olsun....

İyi akşamlar öncelikle şunu söliyeyim bu sigorta tazminatını 2 ay gibi kısa bi sürede dava açmadan talep edebilirdiniz.Ama dava yoluna gittiğiniz için 2-3 seneden evvel bitmez.Alacağınız rakama gelince aktüer hesapları kişinin yaşına medeni durumuna veya kusur oranı gibi bi çok farklı sebeple değişir.Sigorta firmalarının kendi aktüercilerine hesaplattığı formülle çok fazla uyuşmaz.Bu konuda insanlar hep avukatlara güveniyo sanki devlet memuruymuş gibi.

arkadaşlar bende 5 ekim 2010 da kaza yaptım dava açmadan önce ben 2011 yılında %13ile o dönemdeki lomberdeki kırık için almıştım o raporu sürekli oduğu için 20000tl tazinat aldım sonra dava açtık 5 gün oldu adli tıptan %64 sürekli iş gücü kayıbı rapor geldi yaşim kaza tarihinde 37 idi ve meslek gösterilmediği için sanırım askari üçret görünüyor birde bekarım tahmini tazminat ne olur ve sizce daha ne kadar sürer birde avukatıma dedim sigorta şirketiyle anlaşalım gerekirse dedim çok fazla kayıbım olmazsa dedim sizce mantıklımı yaptım

ayrıca kaza tek taraflı bende yolcu konumundayım

cemal
istanbul adli tıpmı verdi % 64 ü
dosyan ne zaman gitmişti adli tıpa, ne kadar sürede oran verdiler

adana adli tıp kurumu verdi malesfki dün öğrendiğim haberle canım sıkıldı mahkeme istanbul adli tıptan yeni bir rapor almamı istemiş yine umutlar yarınlara kaldı

Üst Alt