Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kaza yapan motorsiklette yolcuydum, yaralandım. Haklarım nelerdir?

sbty

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaslar bu sitede yeniyim bilgi alısverisi yapmak için aranıza katılıyorum yardımcı olursanız sevunur..

2011.11.13 de motorla trafık kazası yaptım ben motorda yolcu konumundayım motorun arkaında kaza tutanagında suc oranı bızım motordo gözüküyor
ayagımdan 4 amelıyat gecırdım femur kırıgım var gecen hafta heyete girdim ortopedı %5 pskiyatri %25 rapor verdı şimdi elımde kalıcı %29 bapor var

bununla kaza sıgortasından para alabılırmıyım alırsam elıme ne kadar para gecer bilsiniz için

şimdiden tşk ederım saygılar.

Yolcu konumun da olduğunuz için belirlenecek oranın tamamını alabilirsiniz. Nekadar geçecek sorusuna ise yaşınız la gelir durmunuz cinsiyet ve çocuk saysı vb kriterlere göre farklılık göstermektedir.

geçmiş olsun kardeşim ne kadar para alacagına sıgorta eksperlerı karar verecek aldığın engelli raporu, kusur oranı gelırın vesair sebepler bunu etkıler ancak yolcu olduğun için hem motorsiklette sigorta varsa onun siğortasından hemde karşı tarafta size çarpan aracın trafik sigortasından tazminat alabilirisin

Tazminat hesaplamalarınızı aktüer bilirkişiler yapar. Sigorta eksperi diye bir tabir yoktur. Mevzuatın öğrenilmesi ve doğru bilginin öğretilmesi açısından lütfen biraz daha dikkatli yorumlar yapalım.
Sayın sbty,
tazminat hesabını doğrudan etkileyen birçok koşul vardır. Derneğimize üye gönüllü aktüer bilirkişilerden hesaplamanızı yaptırmayı talep edebilirsiniz.
iyi günler.

Sayın hikmet bey tazminatınızın hesaplamanabilmesi için bazı bilgilere ihtiyac vardır

net maaş tutarı
olay tarihi
rapor oranı

bu bilgiler sağlandıktan sonra tazminat calışmanız yapılabilir.Sağlıklı günler dileriz.

cok tşk ederim yasım 31 cocugum yok gelırımde yögmiyeci olarak calısıyordum 65 tl alıyordum kazadan önce

Verdiğiniz bilgiler ile ve asgari ücret üzerinden, aktüer hesap uzmanları tarafından yapılan hesaplama sonucu tale edebileceğiniz tazminat tutarı 127.131,00 TL. olarak hesaplanmıştır.

Yevmiyeli çalışmanız ile elde ettiğiniz geliriniz resmi kayıtlarda bulunmadığından, sigorta şirketince de asgari ücret üzerinden hesaplama yapılacaktır. Asgari ücrete göre hesaplanan tazminat tahsil edildikten sonra, fazla gelirinize ilişkin bakiye alacağınız için dava açılması gerekmektedir. Yargılama sırasında da; mesleğinize ilişkin ortalama gelir miktarı ilgili meslek kuruluşlarından sorularak ve tanık anlatımları ile desteklenerek ispatlanmalıdır.

Simader bu kadar da sallama bence psikiyatri den aldığı oranı bakalım sigorta kabul edecekmi ezbere tazminat miktarı verme

Sayın sbty sigorta şirketi tazminatınızı asgari ücret üzerinden hesaplayacaktır.psikiyatri raporlarında genellikle rapor yenilmesi istenmektedir.tabi ki bu sadece bir varsayımdır.Yine vermiş oldugunuz bilgiler göz onunde bulundurularak yapılan hesaplamada almanız gereken tazminat tutarı 102.000 bin tl ile 147.000 bin tl arasıdır.

psikyatri raporlarında 12 ile 18 ay arasında görülecek ilaçlı tedavi sonrasında oran netleştirilir.

Sayın dan.emre,

Öncelikle bu uygunsuz konuşma şeklinizi değiştirmenizi tavsiye ederim zira burası sizin yetersiz bilginiz ile egonuzu coşturabileceğiniz bir platform değil. Üstünüze vazife olmayan konulara yorum yaparak lütfen bilgi kirliliği yaratmayınız.
Tazminat hesaplamaları son derece gerçeğe uygun olarak yapılmaktadır.
Sigorta hukukuna ve mevzuatına yıllarını vermiş, son derece saygıdeğer gönüllü üyelerimizin deneyimlerini ve bilgilerini ihtiyaç sahipleri ile paylaşıp siz ve sizin gibi insanların ekmek kapısını engellediği için bu şekilde edep dışı yorumlarınıza hiç mi hiç ihtiyacı yok kimsenin.
Simader'i internette azcık araştırmanızı tavsiye eder, iyi akşamlar dileriz.

Ben yeterince ego ve bilgiye sahibim.bu kadar panik yapmanıza gerek yokdu.herkes kimin ne olduğu biliyor şov yapma burda

Üst Alt