Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kaza yaptım, benden tazminat alacaklar..?

javafatih

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba iyi günler

bundan nerdeyse 2 yıl önce bi motosiklet kazası yaptım sürücü bendim o zaman 17 yaşında ehliyetsizdim motorun sigortası vardı arkamdaki kişi kaza sonrası kolu kırıldı ve sinir damarı koptu bileği tutmuyordu zamanla platin derken ameliyat derken kolu iyileşti
polis ifade için geldiğinde hakkımda şikayetci değildi ve hastaneden ikimizde taburcu olduk.
Bundan sonra bunu birileri aramış kaza yapmışsınız tazminat parası almak ister misiniz diye bunlarda kazayı yapan şahısa para yansımicaksa eğer olabilir demiş
tabi bunlarda onlara yansımıcak demiş galiba bunlar aracı parayı almak için böyle bişey yapmış sanırım ve bana 88 bin lira sigortadan tazminat cezası geldi

benim yanımda yaralanan arkadaş 51 bin lira almış tazminat bu paranın geri kalanını aracılar mı yedi kafama takıldı

bu parayı kaza yapan arkadaş geri verip şikayette bulunabilir mi ikna edip kandırma gerekçesiyle aracıların hakkında ve bunu ödemem gerçekten çok zor bunun başka bi şansı var mı affedilebilir miyim kazayı çocukken 17 yaşımda yaptığım için

lütfen bu konu hakkında aydınlatın çok çaresizim... Anlayışınız için teşekkürler.

Şikayet etmenin faydası olacağını sanmıyorum karşılıklı anlaşarak almışlar 51 kendi almışsa anlaşmaya göre 37 bin sigortacı almıştır veya avukatlık vekalet ücreti faiz yansımıştır üzerinden mal varlığı olmazsa birşey alamazlar merak etme
arkadaşın da bilerek yapmıştır buna emin ol.

Sigorta aracıları var diyolar onlar almış olabilir mi bunu istanbuldan izmire çağırmışlar muayene için muayene evraklarını onlar hazırlayıp kendi hakkında vekalet verip sunabilir mi raporları parayıda tekrar bunlar veriyor sigortayı aradım parayı arkadaşıma ve ailesine temin etmemiş başka birisinin hesabına vermiş, üzerimde mal varlığı yok ama kağıdın aynısı babamada gelmiş babamın üzerine mal varlığı var sigortayı aradığımızda ben bilmem ödüyeceksiniz gibi konuştular.

Bu konuda yapabileceğiniz birşey yok malesef, sonucta kazanılmış bir hak ve dava sonuçlanmış parayı almış. sonrasında kendi aralarında nasıl paylaşmışlar o mahkemeyi ilgilendirmiyor. ayrıca bu tür davalarda Arkadaşınıza detaylı bilgi avukatı ve mahkemece veriliyor yani paranın kimden tahsil edilecei suclunun kim olduğu vs vs gibi, yani arkadaşınız bu parayı sigorta şirketi sizden alıcağını gayet iyi biliyor. Bilmemesi gibi bir ihtimal yoktur kesinlikle.

Yani şuan ödüyecekmiyiz kağıt bi bana gelmiş bide babama gelmiş sigortadan bi üzerimize ev var evi alırlar mı bizden 17 yaşımda cocukken yaptığım için kazayı af olmaz mı?

Yapılacak birşey yok dostum, sizde karşı dava açın diyecem ama sonuçta bir kaza + yaralı + maduruyet var, kanunen yolcu yaralanmış ve bu yaralanma sonucu sigortaya tazminat davası açmış ve haklı görülmüş vede parasını bir güzel almış, dolayısıyla kaza sırasında ehliyetiniz yok + 17 yaşından kuçuk olduğunuz için sigorta şirketi bu parayi sizden bir güzel alır ve vasiniz yani veliniz babanız bu parayı ödemek zorunda. tavsiyem bir avukata gidin, temiz davası acılabıleceğini sanmıyorum ama bir deneyin, olmadı sigorta firmasıyla görüşün ve taksitlendirme isteyin.

Net olan kısım bu konuda hertürlü ve %100 siz suçlusunuz! karşı dava da açsanız temizede gitseniz SUÇUNUZ kesindir. ve mahkemece haksizsınız.

ehliyetsiz arac veya motosiklet gibi kazalarda bu konu kusur teşkil etmez ama ehlıyetsiz arac veya motosiklet kullanılmaz ancak ödeme yapılırsa ehliyetsiz oldugnuz için sizden talep ederler

üstünde bir şey yok ise alamaz diye bir şey yok ssk lı çalışırkende işte çalışırken iş yerinde olsa icra hükmü yürür sizin dediğiniz gibi şikayetin geçerli olacağı bence söz konusu olamaz size bu meblağı eninde sonunda ödettirirler

Üst Alt