Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kazada kusur oranı nasıl belirlenir?

tural55

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar trafik kazaları sonucunda asli ve tali kusur oranı nedir,yani ASLİ KUSUR %75 TALİ KUSUR %25 olarak söyleniyor,bu bütün sigortalarda aynımıdır.?her sigorta aynı oranı vermek zorundamıdır yoksa bu değişkenlik gösterirmi.

Nayil bey merhaba, sigortacı olarak bu konu hakkında yorum yapmanızı rica ediyorum.Beş yıl önce bir kaza yaptım,ehliyetim yoktu,trafik polisleri bize yanlış maddeden tam kusur verdi,mahkemeye verdim,davayı kazandım,dosya adli tıbba gitti,adli tıp bana tali kusur verdi karşı sürücüye asli kusur verdi,sigorta şirketi,karşı sürücüden ödediği hasar bedelini geri aldı,bende karşı sigortadan aracımın hasar bedelini aldım,buraya kadar herşey normal,karşı sürücü beş yıl sonra polisin tuttuğu hatalı raporları sigortaya göndermiş bedeni hasar tazminatı almış,sigorta şirketi yeterli inceleme yapmadan tazminatı ödemiş,sigorta şimdi benden bu verdiği tazminatı rucu edeceğini söylüyor,işin ilginç yanı ise hala sigorta beni tam kusurlu olarak görüyor,kendilerine mahkemenin gerekçeli kararını göndermeme rağmen icra takibi başlattılar bende icrayı durdurdum,hakkımda dava açtılar,ancak dava dilekçelerinde tali kusurlu olduğumu belirtertmişler.ancak icra dosyalarında tam kusurlu olduğumu iddia etmişlerdi,şimdi ben bu sigorta hakkında kötü niyet tazminatı açmayı düşünüyorum.bilgi verirseniz sevinirim.

Geçmiş olsun kötü niyet tazminat davası açmanız birşey ifade etmeyebilir ama rucuya , icraya itirazda bulunup gereklı evraklarla iptal davası açmanız daha iyi olur.

sosa sigorta

Ben icrayı durdurdum, onlar itirazın iptal davası açtılar,karşı sürücüye 23.000 tl vermişler,ben belgelerle itiraz edince şimdi açtıkları davada 5700 tl için dava açtılar,icrayı durdurduğum için kötü niyet tazminatıda istiyorlar ayrıca avukat ve mahkeme masrafları,oysa benden sadece tali kusur payıma düşen 5700 tlyi isteselerdi ben bu parayı onlara verecektim zaten,ama bunlar benden karşı sürücüye verdikleri miktarın tamamını yani 23.000 tl istediler bende itiraz ettim.bu dosyanın akibeti hakkında fikir verebilirmisiniz sonuç ne olur,bilgilendirirseniz sevinirim.nayil bey.

Son düzenleme:
%25 haksız olduğunuz için 5700 demiştiniz onun faizi ve avukat vekalet birde icra vekalet ücreti , dava masraflarını ekleyip sizden bunu tahsil edebilirler merak etmeyin. Karşı sürücüye verdikleri para için onada dava açılmıştır parayı geri vermesi için.

Benden fazla para talep ederek,suç işlemiş olmuyorlarmı,çünkü icraya itiraz etmek zorunda kaldım,eğer benden direkt olarak 5700 isteselerdi,ben icraya itiraz etmeyecektim,burda bir usulsüzlük yokmu.onların hatası yüzünden avukat ve mahkeme masraflarını ödemek zorundamıyım,ben bunu öğrenmeye çalışıyorum.nayil bey.

sosa sigorta ön inceleme dvasına girdik,dosya adli tıbba gitti,yeniden kusur incelemesi yapılacakmış,kazadan sonra kusur oranlarını adli tıp belirlemişti,ikinci kez yine gönderdi hakim,bakalım ne çıkacak.

sizinde dediğiniz gibi karşı sürücüye sigorta dava açmış,fazladan verdiği parayı geri istiyor ondan.

benim bu aşamada yapacağım bişey varmı bilgilendirirseniz sevinirim.

sosa sigorta

önceden icraya verdiler zaten yinemi icra takibi başlatacaklar.şu andaki davamız icraya itiraz ettiğimiz için görülüyor zaten.

Hayır icra gelecek demedim gelirse tedbirli olun takipte olun diye söyledim.

Üst Alt