Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kazazede olarak tazminat haklarımı öğrenmek istiyorum..?

baygereksiz

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Iyi günler 24.10.2015 yılında 17 yaşımda bir trafik kazası geçirdim.
C3-4, C4-5, C5-6 arasında disk kayması
C5 kemiğinde eklem ucunda kırık (ameliyat ve protez yok)
Sol bacağımda çatlak(şuan menisküs yırtığı oluşturdu)
Kaza sonucunda bu hasarlar oldu öğrenci olduğumdan üniversite hazırlığımda sıkıntılar çektim. Şuan vucudumda sırt bölgemde ağrı var ve sürekli ağrı kesici kullanıyorum.
Kaza esnasında yolcuydum ve arabayı babam kullanıyordu. Karşı tarafdan şikayetçi olmadım o psikolojiyle ve zaman içinde bu konuyla ilgili hiçbir şey yapmadım kamu davası gibi bi davada açılmadı.
Exper raporuna göre 2/8 suçluluk oranı bize verildi.
Bu konuyla ilgili olarak sigortalara tazminat davası açmak ve hakkımı almak istiyorum.

Çok geçmiş olsun. Bir avukata ver dosyanı, kesinlikle sigorta şirketine maddi dava aç. Anlaşma yoluna gitme dava aç.
Senin tazminat hesabın okuduğum bölümün meslek odasından emsal maaş bilgisi alınarak yapılacak fakat sigorta şirketi bunu kabul etmez asgari ücret üzerinden yapar. Ama dava yoluna gidersen mecbur sigorta şirketi bu şekilde ödeme yapmak zorunda kalır.

Aracılara, danışmanlara verme sakın dosyanı. Sana gelip dava açmadan da alırız hallederiz derler sakın itibar etme. Kesinlikle bir avukat ile çalış.

Geçmiş olsun öncelikle dava açmayın dava yıllarca sürüyor ve sizde kalıcı bir sakatlık kalmayınca karşı tarafında masrafları dahil karşı tarafın vekalet ücretini siz ödüyorsunuz normal başvuru ile tazminat almanız en mantıklı olanı

Sevgili kafası kırık,torba yasa içine sıkıştırılan yeni kanunda dava açmadan önce sigorta şirketiyle müzakere zorunluluğu bulunuyor.Yargıtay hükümlerinde her ne kadar da kişilerin doğrudan dava açma hakkı engellenemez kararları olsa da sürüncemede olan bir süreç yaşanıyor.
Bu durumda sigorta şirketine doğrudan başvuru olması gerekiyor ancak en ufak bir uyuşmazlık olması halinde dava veya tahkim yoluna gidilebiliyor.Benim tavsiyem öncelikle sigorta şirketine bir AVUKAT ile başvurması, uyuşmazlık olması halinde ki olacaktır tahkim yoluna gitmesini tavsiye ediyorum.Zira sigorta tahkim komisyonları en geç dört ay içinde dosyaları sonuçlandırmak zorunda.Tahkim komisyonları sadece kısmi uyuşmazlıklarda hüküm verir.Yani uyuşmazlık konusu eksik tazminat ödemesi ise sadece bu konu hakkında kararını açıklar.Bu durumda uyuşmazlık konusu ve talepler ayrıntılı bir şekilde tahkime sunulmalıdır.Sigorta şirketlerine yapılan ilk uyarıyı taşıyan dosyanın hazırlanması bu yönden çok önemlidir.Talep edilecek kalemler mutlaka hukuki terimlerle altı çizilerek belirtilmeli ki sigorta tahkim ilgili taleplerle alakalı tespit oluşturabilsin.Avukat arkadaşlarımız genellikle bu tür hatalara düşebiliyorlar ve sadece maddi tazminat istiyoruz şeklinde gelişi güzel talep oluşturuyorlar ve maalesef bu durumda müvekkil mağdur duruma düşebiliyor.Her ne olursa olsun mağdur kazazedelerin mutlaka ama mutlaka alanında uzman bir hukuk bürosuyla çalışmasında fayda görüyorum.Umarım yardımcı olabilecek açıklamalardır.Daha fazla bilgiye ihtiyaç olması halinde cevaplamaktan mutluluk duyarım.

HukukDanışmanlık

işin çok teknik kısmını bilemem, avukat hariç kimse de bilemez. bundan dolayı avukatla hareket edilmesi gerekiyor.

bildiğim kadarıyla davaya ya da tahkime gitmeden önce sigorta şirketine istek iletiliyor, ihtarname çekiliyor. gelen cevapla tahkime ya da davaya gidilebiliyor. ama öncesinde ihtar çekilmeli.

ama dediğim gibi bunlar ancak hukuki bir dille, hukuki kanalla olur o da avukat vasıtasıyla. öyle danışmanla falan olmaz.

Üst Alt