Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kekemelik, göz problemi ve psikiyatri sorunları için rapor oranı ne olur?

A.BAKIR

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhabalar
İnşaat Mühendisiyim.Kekemelik,psikolojik ve görme bozukluğu problemlerimden dolayı sağlıklı bireylerle aynı rekabet ortamında yarışamıyorum.Bu durumda yapabileceklerim konusunda benimle aynı durumda olan insanları gördüm.Sormak istediğim bir soru var.
Problemlerim :
1 ) Kekemelik nedeni ile mülakatlarda direk eleniyorum ve işe giremiyorum.
2 ) Görme gözlükle % 30 - % 40 olduğu için ehliyet alamıyorum.Tamamına yakın iş yeri aktif araç kullanma niteliği istiyor ve bir inşaat mühendisinde olmazsa olmazlardan bir niteliktir.
3 ) Bu problemlerin bende oluşturduğu psikolojik etkiler.

Sorularım :
1 )Kekemelik problemim için doktorla engelli oranı hakkında ön görüşme yapacağım.Hangi polikinliğe gitmeliyim ? K.B.B. mi yoksa Psikiyatri mi ? Forumda araştırdığım kadarı ile kekemeliğe oranı K.B.B. veriyor. Fakat internette psikiyatri alanına girdiği yazıyor.Bu durumda ön bilgiyi nereden alabilirim ?
2 ) Kekemelik için K.B.B. gideceksem , toplamda 3 alanda mı puan alacağım ? Yani K.B.B. , Göz polikinliği ve sağlık problemlerimin bende oluşturduğu psikolojik etkilerden dolayı psikiyatri polikinliği ile beraber 3 mü ? ve toplamda % 40 ı sağlayabilir miyim ?

Saygılarımla.

1-2015 ten önce kbb idi sonra pskiyatri oldu. Bende kekemeyim.
2- 2 si pskiyati 1 i göz hastalıkları toplamda 2 alandan alacaksın ama piskolojiden vereceklerini zannetmiyorum. Adamlar artık kekemelikten bile oran vermemek için elinden geleniyapıyor. Verilen her oran doktora sorumluluk yüklüyor ondan dolayı oranı vermemek için elllerinden gelen herşeyi yapıyorlar.

Merhaba , öncelikle geçmiş olsun. Lütfen doğru bilgilendirme yapalım. kekemeliğe psikiyatri değil kbb oran veriyor. bunun yanı sıra eğer kekemeliğiniz sizde sosyal fobi , veya anksiyete bozukluğu gibi psikiyatrik rahatsızlıklara yol açmışsa buna da psikiyatri oran vermede yetkilidir. benim de kekemeliğim var ve yüzde 28 konuşma bozukluğundan oranım var. eğer gerçekten konuşma bozukluğunuz varsa , hafif takılmaların biraz üstünde bir bozukluk varsa ve bu sizin çalışma hayatınız ile sosyal yaşantınızı olumsuz etkiliyorsa mutlaka oran verir size ilgili uzman doktor. sizin kekemeliğiniz ne düzeyde acaba?

nostaljik

Kötü durumda, insan gördüğümde aşırı derecede konuşmamda donma takılma, tekrar etmeler ve sebebini bilmediğim bir şekilde terleme sorunu başlıyor.Psikolojimide çok bozdu.Arkadaşın verdiği yanıt üzerine engelli oranı için psikiyatri ve göz polikinliğinden randevu almıştım.Sanırım birde KBB den mi almam gerekiyor ?

nostaljik A.BAKIR Arkadaşlar 2015 den sonra ayrı ayrı hastaneden kekemelik için gittiğimde kbb biz bakmıyoruz deyip direkt pskiyatriye yönlendiriyorlar. Gidip bizzat tecrübe edinebilirsiniz. Birde sizde pskiyatrik sorun varmış. Zaten direkt oraya yönlendirme ihtimalleri çok yüksek... Kekemelik artık pskiyatrik sorun olarak ele alınıyor.

A.BAKIR...aynı durum bende de var hocam maalesef...beyin kanaması sebebiyle erken emekli oldum yüzde 57 ile ve küçükken geçirdiğim menenjit ile de kekemelik mevcut ,yanlış hatırlamıyorsam yüzde 15 verdiler bana da kekemelikden....evet çok zor bir durum,özellikle insanlarla konuşurken tutulduğun zaman sanki insanlardan korkuyormuş etkisini karşı tarafın hissetmesi çok kötü,ki o korku değil konuşamama aman kekeme olduğum anlaşılmasın etkisi ama işte bazı gerzek insanlar bununla bile alay ederdi benle onlardan korktuğumu sanarak!...iş hayatında ben de çok çektim çok içerledim o konuda maalesef...kolay gelsin geçmiş olsun..

Üst Alt