Ilkokul 1e basladigimda kekeme olmadigimi cok iyi hatirliyorum hatta sinifta ilk okumayi ogrenenler arasindaydim.. Sonra nasil oldu hatirlamiyorum ama bi anda kekeme oldugumu farkettim..
4 sinifta ogretmenimiz degismis yeni bi ogretmen gelmisti bizim sinifa. Herkezi teker teker kaldirip tanisiyordu sira bana yaklastikca nefesimin kesildigini elimin ayagimin uyustugunu farkettim.. Allahim nolur yardim et diye dua ettim sira bana geldiginde ise hayatimin gercegiyle ilk orda yuzlestim " Artik kekeme oldugumu tam anlamiyla anlamistim" Adimi soyledim ama soyismimi bir turlu soyleyemedim.. Ogretmen bana senin soyismin yok herhalde deyip dalga gecmisti siniftaki herkeste ustume gulmustu..
Tenefus zili caldiginda kimse beni gormesin diye wcye gidip kapiyi kapatip 15 dk boyunca orda bekledim oyle ders zili caldi sinifa girdim herkes bana bi tuhaf bakiyordu sanki.. Bana bakip gizli gizli gulen mi dersin yada bana bakip uzulen mi dersin ne ararsan o tipte insan vardi sinifta.. O gun okumamam gerektigime karar vermistim
O sene oyle gecti..
Geldik ortaokul 6'ya okul basladiginda hoca sayisi arttigindan dolayi bi suru hocamiz oldu ve haliylede her gelen hoca sinifla tanisacakti ama yermeyim ben bunu
ilk 1 hafta okula gitmedim tanisma muhabbetindeki basima gelecekleri bildigim icin. 1 hafta sonunda hocalar ders anlatmaya baslamis herkes kitabini almis mis gibi isine gucune bakiyordu.. Ama benim ne kitabim nede hocalarin kim oldugundan haberim vardi.. " Annem bana okula basladin ama kitaplarin nerde diye sordugunda gelecek hafta verecelermis dedim "Yalan soyledim yani" Sinif arkasimin bir tanesiyle baska siniftan kitap araklamistik bana oyle o seneyide oylece kapattik " Kitap arakladigimiz cocuk daha sonra bi yerlerden kitap temin etmis o kadarda vicdansiz degiliz hani takipteyiz
Her kekemenin ortak sorunu olan bildigi soraya bile cevap verememek kadar zor bisey yoktur herhalde bendede durum oyleydi maalesef.. Orta okulu rezil ola ola milleti kendime guldure guldure zor ser bitirdim ama sirf kekeme oldugum icin okul hayatima devam edemedim " Hayatimda icimdeki kalan en buyuk ukte budur" Calismaya basladim benim mantigim suydu bana soru sormayin ne is olsa yaparimdi.. yasim 16diydi konfeksiyona girdim calismaya 3 ay yaz tatilinin son gunune kadar calistim. Fena degildi ama okulun acildigi ilk o gunu hic unutamam herhalde arkadaslarim okula giderken ben kose basinda calismaya gitmek icin servis bekliyordum
Servise bindim isyerinin onune geldim sonra gittim bi parka saatlerce agladim calismadim ogun yani.. Benim elimden gelen bisey yoktuki ama daha fazla rezil olamazdimki millete.. Beni goren arkadaslarim dalga gecer gibi sen niye okula gelmiyorsun dediklerine kendi icimden sizin hic ustunuze 40 kisi guldumu diyordum... Sonra onlara isyeri actik benimde orda calismam gerektigi yalanini soyledim.. 6 ay daha konfeksiyonda calistiktan sonra daha farkli ise girdim..
Derken askerlik geldi catti basima gelecekleri biliyorum tekmil veremeyecegimi adim gibi biliyordum askerligin ilk gunu benim disim apse yapti usta bi askerle beraber askeri hastaneye gittik ilac verip10 gunde rapor verdiler.. 10 gun boyunca hic bi faaliyette bulunmadim.. egitim alani kogusun arka tarafindaydi pencereden baktigimda herkes bagira bagira tekmil veriyordu birbirine bi an kendimi orada dusledim icim urperdi sonra gokyuzune baktim Allahim sen ne buyuksun dedim kendi kendime disim apse olmasaydi yuzlerde kisiye rezil olacaktim.. 10 gunun sonunda disimi cektiler 3 gun daha rapor verdiler ve nihayet boluge katildim.. Komutana durumu izah ettim kekeme oldugumu felan sagolsun oda bana cok yardimci oldu 3 aylik acemi birligide boylece bitti. sira geldi 12 aylik usta birligine
Usta birligine ilk gittigimizde oryantasyon denen bi egitim var tekmil felan veriliyor o gunde bizim boluk kan vermeye gitti rezil olmaktan yirtmistim yani
Ertisi gun durumumu komutanlara soyledim daha sonra boluk komutani beni cagirdi meger onun ogluda kekemeymis halden anliyor adam
Bana sana yardimci olucam dedi 15 gun sonra beni yemekhaneye verdi yemek dagitmaya 12 ay boyunca sadece yaptigim sey yemek dagitmak ve aksam 2 saat nobetti Hayatta ilk defa askerde yuzum gulmustu iyi niyetli komutanlar sayesinde herkese boyle anlayisli komutanlar denk gelmez bunuda biliyorum Allahin yardimi diyelim artik... 15 ay askerlikte bitmisti..
Askerden sonra kekemeligim yok denecek kadar azaldigini sadece biraz tutuk dilli oldugumun farkina vardim.. Calismaya basladim ayni firmada simdiki esimlede tanistim ama aklim hep nikah memurunun soracagi soruda herkesin icinde ya panik yapip rezil olursam diye diye dusunurken nikah gunu gelmisti.. Bagcilar halk sarayinda nikahimiz vardi salona bi girdim her taraf insan dolu nikah sirasi bekleyen bi ton insan vardi.. nikah memuru herkezi sirasiyla cagirip sorular sorup gonderiyordu.. Allahim dedim surayi bi kazasiz belasiz atladayim kurban kesicem dedim velhasil sira bize geldi ama ben coktan ruhumu vermistim sanki aklima hep 4uncu siniftaki yeni hocanin geldigi zamanki kekeledigim an geldi.. Nikah memuru once esime sordu ad soyad baba adi ana adi esim gule oynaya cevap verdi sonra sira bana geldi
Nikah memuru durumu anladi herhaldeki bana soru sorarken yuzume bakmadi
Ama karsimda yuzlerce kisi vardi masanin ustundeki cicegi agzim gorunmeyecek sekilde yaklastirdim kendime ve sonda nikah memurunun sordugu sorulara Allahinda yardimiyla kisik bi seslede olsa dogru duzgun cevap vermistim
Ustumden koca bi yuk kalkmisti sanki..
Yil 2019 suan 27 yasindayim evli ve 1 erkek cocuk sahibiyim Allaha sukur gidip geldigim bi isimde var bazi seyleri halen kabullenmesekte hayat devam ediyor arkadaslar.. Ilk defa boyle bi ortamda icimi doktum.. butun kekeme arkadaslarimin Allah yardimcisi olsun Hepinizi cok seviyorum degerli kader arkadaslarim.
Allah yardimcimiz olsun kardesim