Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kekemelik ve Anksiyete nedeniyle askerlikten muaf olabilir miyim?

Konular
31
Reaksiyonlar
0
Merhaba.Yarın askeri şubeye gideceğim tecilimi sorgulamak için.Psikiyatri doktorum istersen askerden muaf olabilirsin dedi.Ağır kekemeliğim ve anksiyete bozukluğum var.3 yıldırda düzenli olarak psikiyatriye tedavi oluyorum.150 mg venegis xr kullanıyorum.Geçen sene bir yılığına engelli raporu almıştım bu sene iki yıllık verdiler (%26 kekemelik,%25 anksiyete).Bu duruma göre askerlikten muafiyet alabilir miyim?

doctor_student

3 yıl uzun bir süre bence doktorlar bunu göz önünde bulundurabilir ve muafiyet verebilirler
tabi doktorlara doğru ve dürüst bir şekilde hastalığını anlatman da burada iyi bir rol oynayacaktır

hayırlısı olsun canın sıkma

bu hastalıktan muaf olan emsaller var ama askerlikle ilgili durum olduğu için kesin bir şey demek istemiyorum haddim değil

Polis okuluna yada askeri okula girmek için ''kekeme olmamak'' diye şart arıyolar.Normal askerliğe girerken de bana göre kekemelerin askerliğe alınmaması lazım.

doctor_student

Şu haller muafiyet nedeni sayılıyor:

"D) 1. Kronik nitelik kazanmış nevrotik bozukluklar (anksiyete, depresif, obsesif spektrum, travma ve strese bağlı
bozukluklar, somatoform, dissosiyatif, yeme bozuklukları ve bunların alt tipleri).
AÇIKLAMA: Dirençli veya rezidüel bulgularla seyreden ve işlevselliği bozulmuş olan olgular.
2. Konuşma bozukluğu."

Üst Alt