Merhabalar. Bende çocukluğumdan beri kekemelik var doktora çok gittim ama ilaçları kullanmadım çünkü çok azdı sadece toplum önünde vs kekeliyordum. Son 4 aydır inanılmaz arttı bazı stresli olaylar var belirsiz süreçler filan esnafla bile zor konuşur oldum dayanamadım gittim psikiyatriye. İlk gittiğim doktora sunumlarda dideral içiyorum yarım tane günü kurtarıyorum dedim ozaman sürekli kullan dedi. Dideral kalp ilacı olduğu için korktum hocam dideralden başka ne olabilir dedim citoles yazdı. Citoles 10 mg ilk hafta yarım sonra tam. Araştırmalarım sonucu bu ilacın kilo aldırdığını öğrendim ve hiç kullanmadan başka doktorun yolunu tuttum. Diğer doktor Rileptid 1 mg ve Anafranil 75 mg verdi. Bunları araştırınca yan etkilerini gördüm ve korktum açıkçası eski nesil olması sebebiyle... Dün ilk doktorun verdiği citoles tedavisine başladım. Bazı sorularım var yanıtlarsanız memnun olurum.
1-Benim yerimde olsaydınız.(doktorla,akademisyenle, telefondaki biriyle,yeni tanıştığınız biriyle vs. konuşurken düzgün diksiyon ile kekelemeden konuşup, esnafla, samimi arkadaşla vs konuşurken kekelemek) Antidepresan kullanır mıydınız?
2- 2 gündür citoles içiyorum hayat tamamen aynı en ufak bir değişiklik yok.etkilemesini beklemiyorum zaten de yan etki olmaması normal mi?
3-Tanı ya doktor ne yazdı bilmiyorum ama psikiyatri de muayene olduğum görünüyor iş ararken sorun olur mu?
4-Ben çok saçma kekeliyorum. yarın bir gün rapor alayım dersem muayenede kesin kekelemem bana rapor verirler mi? nasıl inandıracam kekeme olduğuma?
5-Birde citolesi ben seçtim kimseye danışmadan. Yan etkilerini okudum ve kafama yattı. Sizce iyi mi ettim
1-Benim yerimde olsaydınız.(doktorla,akademisyenle, telefondaki biriyle,yeni tanıştığınız biriyle vs. konuşurken düzgün diksiyon ile kekelemeden konuşup, esnafla, samimi arkadaşla vs konuşurken kekelemek) Antidepresan kullanır mıydınız?
2- 2 gündür citoles içiyorum hayat tamamen aynı en ufak bir değişiklik yok.etkilemesini beklemiyorum zaten de yan etki olmaması normal mi?
3-Tanı ya doktor ne yazdı bilmiyorum ama psikiyatri de muayene olduğum görünüyor iş ararken sorun olur mu?
4-Ben çok saçma kekeliyorum. yarın bir gün rapor alayım dersem muayenede kesin kekelemem bana rapor verirler mi? nasıl inandıracam kekeme olduğuma?
5-Birde citolesi ben seçtim kimseye danışmadan. Yan etkilerini okudum ve kafama yattı. Sizce iyi mi ettim