Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kekemelik ve Hiperlipidemi rahatsızlığım var. Rapor almam işime nasıl etki eder?

goddar

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Selamlar.Epeydir foruma girmiyorum.Yanlış yerde konu açtıysam affola..
Ben bir kamu kurumunda devlet memuruyum.Çocukluktan beri konuşma engelim var.Oldukça fazla kekeliyorum.Ayrıca Kolestrol,karaciğer ve yağ değerlerim çok yüksek.Yaklaşık 4 yıldır Obsesif Bozukluktan psikiyatri ilaçları kullanıyorum.Geçen senede küçük dilimi ve burun kemiklerimi aldırdım.
Bulunduğum kurumda vatandaşla muhatap olunacak yerlerde çalışıyorum ve bu beni epeyce sıkıntıya sokuyor.
Bu anlattıklarımla ilgili rapor alabilirmiyim...Ve bu memuriyetimi engellermi..
Saygılar

Kurum Zorla Emekli Edebilir mi...

Selamlar.

Ben bir kamu kuruluşunda memurum.Geçen hafta heyet raporu için müracaatta bulundum ve % 40 Psikiyatri,% 20 Konuşma Bozukluğu ve %10 Hiperlipidemi oranları verildi.Toplamda % 56 lık oran çıkıyor.

Benim amacım emekli olmak değil . Bu alacağım raporu çalıştığım kurum verirsem kendi istekleri dahilinde beni emekliliğe sevk etmek gibi bir hakları varmıdır.
Yada alacağım bu raporu benim çalıştığım kuruma vermeme imkanım olabilirmi..

Yardımcı olabilirseniz memnun olurum.

60 yaşına kadar kimse seni zorla emekli edemez. Raporunuz ile vergi indirim hakkı kazanır iseniz maaşınıza 30 tl yansır ayrıca vergi dilimine girmezsiniz yılın son aylarında..

Bugün içimi bir korku sardı.Acaba kurum malulen yada başka bir türlü emekliye sevk edermi diye.Yarın sabah müraacatımı bile iptal etmeyi düşünüyordum

Ancak işinizi yapamayacak durumda olursanız ya da kullandığınız geçici işgöremezlik rapor süresi yasa ile belirlenmiş limitleri aşarsa kurum hakkınuızda resen emeklilik kararı alabilir.
Bunun dışında engelinizden dolayı erken emeklilik hakkınız olması hiç kimseyi ilgilendirmez ve kimse isteğiniz dışında bir yaptırım uygulayamaz.

Ufuk bey teşekkürler.Henüz daha raporu almadım.Çünkü eksik olan iki doktora daha çıkacağım. Müracatımı geri alma yada raporu alırsam kurumuma vermeme gibi bir şansım olabilirmi..Vermezsem herhalde Engelli Raporu aldığımdan haberleri olmaz

Bir sorun olmaz ama o kadar tereddütteyseniz bireysel başvuru ile aldığınız bir rapordan kurumunuza bahsetme zorunluluğunuz yoktur.

Bireysel olarak başvuru yaptım.Bulunduğum devlet kurumundaki bölümde sıkıntılarım var.Konuşma engelim olduğu için vatandaşla sıkıntılar yaşıyorum.Başka bir bölüme geçmem konusunda sorun çıkartıyorlar.O yüzden böyle bir müracaatta bulundum.Ancak şimdide biraz çekindim doğrusu.Raporu kuruma vermezsem umarım sıkıntı çıkmaz.Saygılar

Üst Alt